Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Recommended Posts

Hej wszystkim,

cos mi przestały przychodzic powiadomienia na maila.

U nas znaczne postepy:

mamy decyzje o warunkach zabudowy ( czekalismy 4 m-ce), choc ktos obiecywal, ze zajmie sie przed urlopem na poczatku sierpnia. Maz odebral osobiscie, zeby szybciej bylo i ta osoba nie dala wszystkich zalacznikow. Chyba celowo, bo nie dalismy walowki!!!

Mamy prad na dzialce i wode, ogrodzenie sie robi. Zalatwiamy papierologie i szukamy ekipy. Moze ktos poleci sprawdzona, solidna i tania brygade?

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

UWAGA UWAGA

Zapraszam chętnych na nowo powstałą MAPKĘ GRUPY ŁOMIANKOWSKIEJ :D

http://republika.pl/mapa_grupy_lomiankowskiej/

Dopisałam wszystkich ujawnionych - proszę o korektę ew. pomyłek, kto chce się przyłączyć poproszę o dane.

Oczywiście umiejscowienie "obiektów" :wink: na mapce ma charakter orientacyjny.

Pozdrówki

kmsanczia

Brawo! http://www.gifygg.com/gifs/gifs/458cheerleader3.gif

Mapka jest super!

No to napiszę co u nas: w tej chwili kładzione są ostatnie karton-gipsy na sufity, jednocześnie pan glazurnik układa po mału płytki w łazienkach. Jedna już jest, druga sie robi. W kuchni ułożone. Za kilka dni odpalamy podłogówkę i będą kładzione gresy. A potem malowanie i....przeprowadzka! http://www.gifygg.com/gifs/gifs/420ok.gif

Jagna to JUŻ??? :o

Tylko nie mów, że skończysz dziennik budowy, co ja będę czytać? :cry:

Strasznie wam zazdroszczę i tak myślę jak by tu was odwiedzić kiedyś po drodze na działkę... :oops: Strasznie mnie ciekawi jak wyjdzie w praniu ta pompa ciepła, bo jakoś mi się w głowie nie mieści, że to może działać. :wink:

Zakochalam sie... tak na 99% bedziemy celowac z zakupem dzialki w Dziekanow Lesny:) Uroczy zakatek.

Bardzo dlugo wybieralismy,w ktorym rejonie sie budowac, wiele okolic zjezdzilismy,ale tu zdecydowanie najbardziej nam sie podoba:)

Postanowilam juz sie wkrecic w ten watek,bo bardzo tu milusinsko,a przy okazji podpytam Was o to gdzie i jak mieszkacie:)

Mapka jest sliczna:)bardzo mi ulatwila lokalizacje Waszych dzileczek,bo samo czytanie i bieganie palcem po mapie,to ciezka sprawa.

Pierwsze pytanko moje jest takie-czy czujecie Polfe???

Ja mam na imie Magda, moj maz Tomek a dzieciaki to Marylka(3lata)Tymus(rok i troszke).Mieszkamy na Tarchominie w ladnym mieszkanku,ale ciagnie nas do domu bardzo-oboje z mezem w doamch mieszkalismy od zawsze:).Poza tym coreczka ma alergie na plesn-bardzo ciezki przebieg-chcemy sie szybko przeniesc z dala od Polfy wlasnie.Okolica Kampinosu bardzo nam odpowiada:)Poniewaz ja niebawem wroce do pracy-najpozniej we wrzesniu za rok,a moze juz w lutym,to mysle,ze szybko sie wybudujemy.Teraz dumam o tym,czy nie sprzedac mieszkania i za te pieniazki kupic dzialke i zaczac budowe juz na wiosne.A w miedzyczasie bysmy szukali cos do wynajecia w Łomiankach.Ktos ,chyba Nulla, proponowal cos do wynajecia??? mam namierzony domek do wynajecia w samym Dziekanowie.W kazdym razie musimy zaladowac rodzine do samochodu i pojezdzic troszke po Waszej okolicy,tak by szybko stala sie tez nasza:) Jak ksztaltuja sie ceny dzialek?Slyszalam o 200zl/m2,ale przeczytalam o dzialce 1300m2 za 120tys i sie nakrecilam starsznie:)Podpwoeidzcie prosze,gdzie przy lasku szukac dzialek,korzystacie z agencji,czy pytacie ludzi.

Oj,mam w zwyczaju duzo i dlugo pisac:)i trylko dlatego,ze synek duzo spi,a cora do przedszkola biega:)

Brawo! http://www.gifygg.com/gifs/gifs/458cheerleader3.gif

Mapka jest super!

No to napiszę co u nas: w tej chwili kładzione są ostatnie karton-gipsy na sufity, jednocześnie pan glazurnik układa po mału płytki w łazienkach. Jedna już jest, druga sie robi. W kuchni ułożone. Za kilka dni odpalamy podłogówkę i będą kładzione gresy. A potem malowanie i....przeprowadzka! http://www.gifygg.com/gifs/gifs/420ok.gif

Zazdroszczę, że kończycie. Bywałem w Waszych okolicach (Goławice, Szczypiorno). Pięknie tam.

Czy Wasi wykonawcy byliby do zagospodarowania w przyszłym sezonie, o ile oczywiście jesteście z nich zadowoleni i uważacie za godnych polecenia?

Pozdrawiam

Krzysztof

no to skoro nikt mnie nie wygonił stąd - to ja swój zacyt sia :lol:

I zaczyna pytać, pytać, pytać ...

A dużo materiałów braliście od Gruchy obok boiska? A dobre ceny? a czy da się oś utargować? a jak to najlepiej zrobić? A skąd braliście beton? A dacie mi namairy na Wasze ekipy jak zdobędę WZ?

A macie mnie już dosyć?

Robert

Witam wszystkich budowniczych z Łomianek.

Buduję od roku i niewiedziałem o istnieniu grupy łomiankowskiej

Po przeczytaniu widzę wiele ciekawych postów.

Zauważyłem że niejestem odosobniony w dziedzinie problemów z fachowcami

Jestem na etapie poszukiwania dobrej ekipy ,która wykonuje ocieplenie poddasza. Jeżeli ktoś ma namiar na taką ekipę to proszę o kontakt.

Myślę że teraz będe częstym bywalcem tego forum.

Pozdrawiam Grzegorz

Jestem na etapie poszukiwania dobrej ekipy ,która wykonuje ocieplenie poddasza. Jeżeli ktoś ma namiar na taką ekipę to proszę o kontakt

Tą akurat ekipę mogę polecić, tylko u nas jeszcze pracują - tzn malują ściany, jeśli chcesz to możesz obejrzeć jak to robili u mnie i ewentualnie na miejscu z nimi pogadać.

Grzegorz Budowniczy jak tam kontakty z ekipą?

Mam pytanko, poszukuję

1. stolarza do wykonania stopnic ewentualnie namiaru na miejsce gdzie mozna by je było zamówić

2. wykonawcy balustrady ze stali nierdzewnej,

3. Miejsca bądź osoby gdzie mogę kupić drewno do kominka za ludzka cenę.

Pozdrawiam wszystkich "sąsiadów"