Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Robert58 jak się wyjaśni to napisz, zwłaszcza o tej kanalizacji (jaki koszt) i w którymż to miejscu Łomianek są dostępne takie media?? :wink:

Ja tez preferuję domki z Archonu, mój ulubiony to Storczyk. :D

koszt kanalizy i wodociągu zarazem wraz z materiałami i robocizną dla odcinka 90 mb wynosi obecnie 27 tys z fakturą. Mam nadzieję, że do 25 tys docisnę.

Powyższe nie zawiera projektów, ZUD i kosztów przyłączy (jeden budynek już ma wyprowadzone przyłącze a dla mnie wejście w cenie na ok. 2 metrach w działkę).

W skład kanalizy rura fi200 wchodzą wraz z robocizną studzienki 4 szt. zajęcie pasa drogi, rury, wykopy, położenie asfaltu, wpięcie z sieć itd

W skład wodociągu rura fi90 wchodzą wraz z robocizną to co wyżej (bez studzienek), hydrant, trójniki, zasuwy, teleskopy itd.

Gdzie to Łomiankach to wiesz 8)

Pozdrawiam

droga grupo - mam do zagospodarowania około 150 sztuk styropianu różnej grubości (2, 3, 8, 10, 15 mm) w różnym stanie (większość zachowała kształty prostokąta :lol: ) choć regułą jest, że arkusze są mniej lub bardziej "uszczypane". jeśli ktoś ma pomysł co z nimi zrobić bądź też pozbawiłby mnie tego lekkiego acz przestrzennego kłopotu . :lol: bardzo proszę o kontakt na priva. :D

Robert58 nam na wsi wyliczyli koszt 1 metra kanalizy na 60 zł, mamy ofertę od 2 ekip jeśli jeszcze nie jest za późno to się odezwij to dam Ci namiary.

BTW w którym miejscu Osiedlowej?

Nulla,

dzięki, jeżeli możesz wyślij namiary. Mam jeszcze mam trochę czasu - rozpoczęcie robót po 15.12.

Moja lokalizacja to Osiedlowa pomiędzy Wiślaną a Malarską.

Pozdrawiam.

Robert58 nam na wsi wyliczyli koszt 1 metra kanalizy na 60 zł, mamy ofertę od 2 ekip jeśli jeszcze nie jest za późno to się odezwij to dam Ci namiary.

BTW w którym miejscu Osiedlowej?

Witam,

Czy propozycja skorzystania z namiarów na firmy od kanalizy jest aktualna?

Rozpoczałem poszukiwania firmy, która zrobi mi szambo w Sadowej.

Pytanie do pozostałych Forumowiczów:

Czy mozecie polecić łomankowskie firmy od wykończeniówki:

elektryk,

hydraulik (woda, gaz)

wylewka podłogi i ogrzewanie podłogowe

ocieplenie dachu

koparkoładowarka

Pozdrawiam

Krzysztof