habibi77 10.01.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 To fakt , siedzę tam gdzie ktoś gada....... Sama mam ze sobą gadać to jakieś takie dziwne To fakt, a nasz wątek zamiera. Może wiosną ruszymy z kopyta. Marazm jakis taki, pogoda piękna i mroźna, ale na budowanie się nie nadaje. Czekamy, czekamy, do marca już blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 10.01.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Robert58 Habibi - gdzie budujesz w 2006? Będziemy budować na Chopina, czekam na pozwolenie na budowę. A jak u Ciebie załatwianie papierologii? Częściowy opis mojej martyrologii jest w wątku projekty-orchidea2: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=54989 Budować będę (ale już nie wiem kiedy w 2006) w centrum Łomianek. Moze wreszcie uda mi się dotrzeć na czas do Wersnisażu to porozmawiamy (jeżeli oczywiście Ty z Wernisażu to właśnie Ty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 10.01.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Tak w wernisażu była ta sama habibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 10.01.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Tak w wernisażu była ta sama habibi no to jeszcze bardziej żałuję bo równiez muszę dojeżdżać z bemowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 10.01.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 No proszę, a gdzie mieszkasz na Bemowie? My w okolicy Radiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 10.01.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 No proszę, a gdzie mieszkasz na Bemowie? My w okolicy Radiowej. A my obok Człuchowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 10.01.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 No to całkiem niedaleko. Czytałam, że jedziesz na narty w Dolomity, możesz napisać coś więcej o cenach, kwaterach, itp. Najlepiej na priva gazetowego: habibi77małpa i dalej wiesz co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 10.01.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 poszło na gazetowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 10.01.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Odpowiedziałam już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 10.01.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 a ja nic nie dostałem posłałem mail z muratora do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 11.01.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Widzę, ze linia Bemowo - Łomianki rośnie w siłę! My mieszkamy co prawda na Bielanach, ale odkąd zrobili nam pod oknami tramwaj na Bemowo to jakbyśmy na Bemowie mieszkali... no i od nas blizej do Łomianek Pozdrawiamy! P.S... może jak Wy zaczniecie na wiosnę, ekipy się spiszą... to my jakąś na lato zachaczymy? taką poleconą?... ale najpierw papiery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 12.01.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Widzę, ze linia Bemowo - Łomianki rośnie w siłę! My mieszkamy co prawda na Bielanach, ale odkąd zrobili nam pod oknami tramwaj na Bemowo to jakbyśmy na Bemowie mieszkali... no i od nas blizej do Łomianek Pozdrawiamy! P.S... może jak Wy zaczniecie na wiosnę, ekipy się spiszą... to my jakąś na lato zachaczymy? taką poleconą?... ale najpierw papiery... Przez te tramwaje to korki się robią, juz się nie mogę doczekać przeprowadzki do Łomianek, bo codzienne dojazdy sa koszmarne. Nie ma sprawy, zobaczymy, czy ekipa będzie godna polecenia, mam nadzieję, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 12.01.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Co do korków zgadzam sie w pełni. Moim zdaniem po prostu światła są żle wyregulowane - za długo zielone dla tramwajów - stad korki... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 12.01.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Czytam, czytam i mam mętlik w łowie... może ktoś mądrzejszy ode mnie pomoże. Sytuacja jest taka: 1. Rodzice właśnie obiecali nam 900m z większej działki, która jest ich własnością. Trzeba by zatem zrobic podział... nie ma planu miejscowego... nie można?... nawet jeśli można to trwa... 6 miesiecy? 2. Chcielibyśmy zacząć się budować w te wakacje (czalone, bo nic nie wiemy na razie...) 3. czy budować u rodziców na działce? zrobic darowiznę do wysokości kwoty wolnej od podatku na mnie i żonę (18000zl?) a potem znieść współwłasność w trakcie budowy? Ziemia kosztuje w tej okolicy ok. 200zł/m, może zatem taniej "kupić" i zapłacić 2%? 4. ale jak kupić, to trzeba dzielić, a to potrwa... a na działce darowanej w części możnaby od razu zacząć? Tylko kto występowałby o pozwolenie i warunki zabudowy? oboje współwłaściciele? jeden sam? 5. a co jeśli rozpoczną się prace nad plnem miejscowy,? nie zniosą współwłasności? nie pozwolą na budowę? nie wydazą WZ? ...tysiące pytań, mało wiedzy... po prosyu szukamy drogi jak najszybciej zacząć budować i przy okazji nie utopić wszystkich funduszy w papierologi... Czekamy na wskazówki Pozdrawiamy!!! P.S. A CO Z KOLEJKĄ Z MOCIN DO ŁOMIANEK? Kto zna jej planowany przebieg? Chodzi mi przede wszystkim o ul. Stary Tor? Tamtędy ma iść? a co z ulicą?... hipermarketem?... moją działeczką cichą i sokojną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 13.01.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Ja robat, to nie takie proste. Zaniżać wartości nie warto za bardzo, bo ponieważ nie ma planu zagospodarowania, przed sporzadzeniem Aktu Notarialnego, wystepuje sie do Agencji Rynku Rolnego ( ma prawo pierwokupu), proponuję na zasadzie darowizny, bo chyba lepiej, aczkolwiek, skoro działka nie wydzielona, to chyba nici z przyspieszenia.Proponuję zadzwonić do Planowania Przestrzennego tel. 751 81 44 ( chyba taki) i zapytać u źródła. Daj znać co Ci poradzono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeline 15.01.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Tak, to bardzo dobre pytanie:) Myslalam ze w Dziekanowie,ale nie moge trafic nic fajnego jak na razie.Dumalam,by gdzies dalej, Łomna, Chrzanow-czeka mnie wyprawa tam:)Ale trafilam na allegro-zuplenie przypadkiem,ze mozna w samych Łomiankach na ul.Koscielna Droga - to blisko F.Chopina. Jak tam jest?Moze cos wiecie,polecicie?Moze nr tel do posrednika?Chce kupic dzialke szybko,zalatwic papierologie blyskawicznie-ciekawe ile to zajmie,powiedzcie na co uwage zwrocic:) no i wybudowac sie jeszcze szybciej:) Moj plan zaklada BN2007 w nowym domu,ale jakby sie dalo szybciej,to extra:)Dumam tez by na wiosne przeniesc sie do Łomianek i wynajac tam mieszkanie-moze cos polecicie?tylko niedrogo,bo mam tu jeszcze wlasne mieszkanie do oplacania:) Pozdrawiam goraco Grupe i obiecuje wiecej sie teraz udzielac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 16.01.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ja robat, to nie takie proste. Zaniżać wartości nie warto za bardzo, bo ponieważ nie ma planu zagospodarowania, przed sporzadzeniem Aktu Notarialnego, wystepuje sie do Agencji Rynku Rolnego ( ma prawo pierwokupu), proponuję na zasadzie darowizny, bo chyba lepiej, aczkolwiek, skoro działka nie wydzielona, to chyba nici z przyspieszenia. Proponuję zadzwonić do Planowania Przestrzennego tel. 751 81 44 ( chyba taki) i zapytać u źródła. Daj znać co Ci poradzono. Dzwoniłem, telefon sie zgadza. Wezme w tym tygodniu mapę z Ożarowa i podjadę złożyć wniosek o WZ to sobie dłużej porozmawiam. Całą niedziele siedziałem i czytałem posty na temat współwłasnosci i moze coś takiego uda mi się zastosować - jeszcze zapytam jak pojadę do Urzędu Gminy w Łomiankach. Mój pomysł: 1. Dostaniemy jako darowiznę udział w działce i staniemy się (jedno z nas) współwłaścicielami wraz z mamą (dotychczsową właścicielką) 2. wystąpimy o pozwolenie na budowę 3. po rozpoczęciu budowy, lub jej zakończeniu* wystąpimy o zniesienie współwłasności - nieodpłatne w I stopniu pokrewieństwa *pytanie jest jedno, czy znoszac współwłasność i dzieląc tym samym działkę na dwie w czasie budowy, nie trzeba wstrzymać budowy i ponownie starać się o wszystkie papiery dla nowej działki powstałej w wyniku podziału??? WZ, pozwolenie... ktoś wie???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 16.01.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 wydaje mi się, że jeśli pozwolenie będzie na drugiego współwłaściciela (nie mamę) to nie. oczywiście o ile zniesienie współwłasności i podział będzie dopuszczalny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 16.01.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 wydaje mi się, że jeśli pozwolenie będzie na drugiego współwłaściciela (nie mamę) to nie. oczywiście o ile zniesienie współwłasności i podział będzie dopuszczalny:) W jakim przypadku zniesienie współwłasnosci może być niedopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 17.01.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 sorry prawidłowo powinno być: o ile podział nieruchomości będzie dopuszczalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts