lagerfeld 17.02.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 podobno budynej osiadając powoduje pęknięcia na elewacji nie jestem budowlańcem ale wydaje mi się, że jak na elewacji budynku widać pęknięcia to raczej nie kontynuowałbym budowy lecz zwróciłbym się z reklamacją do wykonawcy. jak dom jest dobrze zbudowany to nie powinien pękać (a szczególnie elewacja). jak pęka to znak, że dom albo nie był dobrze podparty albo nie był wykonany z użyciem poziomicy. jednym słowem pękający dom to zły dom ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 17.02.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 to po jakim czasie będziecie docieplać żeby tych pęknięć nie było? ludzie przerażacie mnie u mnie ocieplili w tym samym sezonie, w którym wybudowali (tynk zewnętrzny położyli rok później). budować skończyli w lipcu a ocieplili w listopadzie. po zimie było widać kilka pęknięć pustaków wewnątrz (z zewnętrz jedynie klej ) ale były to tylko powierzchnowne i w ramach jednego pustaka (takie słabe ryski). kierownik budowy - wezwany na tę okoliczność - stwierdził, że jest to okej - gorzej, gdyby ściana pękała (przeniosłoby się to potem na ocieplenie a później na elewację). ocieplenie radzę robić wcześniej bo później można załatwić sobie ogródek (i watą i styro i klejem itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 17.02.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 lagerfeld no zle to ujęłam, chodziło mi o tynk zewnętrzny. Nie wiem, czy można przybić wełne i czekać na tynkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 17.02.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 tynk zewnętrzny najczęściej pęka z powodu samego tynku (materiału lub metody położenia) bądź warstw pod tynkiem (wybrzuszenie siatki) itp. może też pękać bo pękają ściany ale to już ekstermum co do wełny to nie wiem bo nie stosowałem. styro się utlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 17.02.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 a ja z innej bajkiczy idziecie na spotkanie forum w muratorze 04 marca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 17.02.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 raczej nie, jestem nieśmiały więc opuszczam takie imprezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 17.02.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 nie przejmuj sie - ja też jestem nieśmiały ale postanowiłem z tą przypadłością powalczyć. Na poczatek spotkanie w muratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 17.02.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 a nie trzeba było się jakoś wcześniej na to spotkanie zalogować (zgłosić). tak czy inaczej czekam na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 17.02.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Z tego co słyszałem to dom osiada do pięciu lat i ryski na tynkach mogą się pojawić lecz to nie jest reguła.Dotyczy to również elewacji. Górale powiadają że dom należy w pierwszym roku wybudować do stanu surowego ,niech go przewieje przez zimę i następnego go wykończyć (i siebie ). Ponoć dom najwięcej pracuje na wiosnę gdy puszczają mrozy wtedy pokazują się ryski na ścianach. Zachęcam na wejście na stronę na której są cikawe porady budowlane. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=54849&postdays=0&postorder=asc&start=0 Środki uspokajające ja to chyba przeszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 23.02.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Trzeba czasem tutaj zajrzeć ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 24.02.2006 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 dzisiaj mój dyżurzaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 26.02.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=13&id=46274&q=manuela&k=6&nxt=9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeline 27.02.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Habibi Tobie przede wszytskim gratuluje maluszka!!! a wszystkich Klubowiczow serdecznie pozdrawiam.Odczekalismy do "wiosny"-bo ja sie juz bardzo wiosennie czuje, teraz jezdzimy w teren-czesto i namietnie poszukujac dzialki.Bylismy w sb w Łomiankach na ulicy Chopina,Rolniczej -tu mamy 1 dzialeczke namierzona-mezowi sie podoba, mi raczej nie.Bardzo chcielibyśmy kupic dzialke w okolichach Dziakanowa, Kiełpina... może nam pomozecie?Tablic wbitych w grunty nie widziałam niestety(2 w dzialki przemyslowe tylko).Ponieważ zależy nam na czasie-najchętniej już w tym roku bym sie wprowadziła,to dumamy też o zakupie domu od developera-już stojącego.Może ktoś mi to wyperswaduje?Działeczke chcę ok 1000m2... ale 25szerokości od ulicy a reszta w tyłach domu... z tą szerokościa mam problem niestety:(Projekt domu wybraliśmy Batuta3 z MTM Style(na 99% nie zmienimy juz tego) Ja wybralam juz tez psa co to bedzie nasz domek pilnowac:)W czerwcu bedzie szczeniaczek i chce go juz do domu zabrac;) A moze ktos z okolic chcialby nas zaprosic na swoja budowe?Takie jezdzenie jest meczace troszke dla naszych dzieciakow i chetnie kosci rozprostujemy.Pogadamy z przyszlymi sasiadami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 27.02.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 ja się na spotkanie wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 27.02.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Ja też jesli mnie wpuszczą bo niestety jestem na liście rezerwowej Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 28.02.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 a ja w ostatnią sobotę po raz pierwszy paliłem w kominku i przetestowałem osobiście kibelek fajnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 03.03.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 A ja normalnie szaleję ze szczęścia, od dwóch dni mam pozwolenie na budowę . Habibi dzięki, że poradziłaś mi żeby zadzwonić do urzędu i pogadać, Pani jest rzeczywiście super. Pozdrawiam Was wszystkich szczęśliwie i gorąco i proooszę pozaklinajcie ze mną wiosnę, żeby przyszła szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 03.03.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Nie ma sprawy, tez wyczekuję wiosny jak nigdy.Kurcze poleććie jakiegoś niedrogiego kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 03.03.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Też będę dopiero na etapie poszukiwań kierownika. Zacznę pewnie w przyszłym tygodniu. Ile to jest niedrogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 03.03.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 No tak to pojęcie względne, w sumie to nawet nie wiem ile może kosztowac taka usługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts