Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Patras gratulacje.

My chyba zaczniemy w poniedziałek. Oby, bo już mnie wkurza to czekanie. W niedzielę przyjeżdża majster na oględziny terenu.

ja przyłączam się do gratulacji :)

mnie też wkurza czekanie ... na pozwolenie na budowę :-?

mam zamiar po 2 tygodniach się przypomnieć telefonicznie i BAAARDZO ładnie poprosić o możliwie szybkie podjęcie i wydanie decyzji.

w niedługim czasie będę też finalizował negocjacje w ekipą/wykonawcą, uzgodniłem cenę stanu surowego, teraz przejdziemy do szczegółów

Witam wszystkich,

my wczoraj robiliśmy wykopy. Zaczęło się miło, ale potem zaczął padać deszcz, który z czasem stał się dość intensywny. Co tam się działo, myślałam, że będziemy musieli przerwać prace, koparka poprostu topiła się w błocie. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze (przynajmniej na pierwszy rzut oka), operator był naprawdę wporzo.

Czy mieliście już taki przypadek na forum, że powiadomiono was, iż otrzymaliście prywatną wiadomośc, wchodzicie, logujecie się a tu informacja "nie masz żadnych nowych wiadomości", i nie mam ich do dzisiaj (a na wiadomość rzeczywiście czekałam). Dlaczego tak się zrobiło? Czy ktoś może wie?

Pozdrawiam wszystkich, trzymam kciuki za rozpoczynających.

Andrzej,

jak głęboko masz posadzkę w piwnicy?

Równiez planuje piwnicę, wodę gruntową mam na 2,60m

1,20m poniżej poziomu gruntu. Problem jest przy intensywnych opadach bo kratka przed garażem szybko się przepełnia (jest duża, ale często jest w niej woda gruntowa) i wtedy leci do garażu. Wsadziłem do kraki pompę pływakową i liczę że podczas ulewy nie wyłączą prądu. :wink: