robert58 28.03.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Heh Habibi !jak zdrowie Wasze ?! domek jest ok, działka jest ok, domena jest prawie ok (jeszcze nie zakończyliśmy całkowicie adaptacji projektu), wiosna jest ok, ja jestem ok, wszystko jest OK! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 28.03.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Ale masz pozytywne nastawienie, zazdroszczę. U nas nie jest różowo, bo muszę się oszczędzać i jakoś zima mnie tak wykończyła, że nie wierzę, że wiosna idzie Mam nadzieję, że Twój optymizm będzie zaraźliwy, bo tego mi teraz najbardziej potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 29.03.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Wiosna idzie, ja dziś zaczynam zdejmować humus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 31.03.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Patras gratulacje.My chyba zaczniemy w poniedziałek. Oby, bo już mnie wkurza to czekanie. W niedzielę przyjeżdża majster na oględziny terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 31.03.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Patras gratulacje. My chyba zaczniemy w poniedziałek. Oby, bo już mnie wkurza to czekanie. W niedzielę przyjeżdża majster na oględziny terenu. ja przyłączam się do gratulacji mnie też wkurza czekanie ... na pozwolenie na budowę mam zamiar po 2 tygodniach się przypomnieć telefonicznie i BAAARDZO ładnie poprosić o możliwie szybkie podjęcie i wydanie decyzji. w niedługim czasie będę też finalizował negocjacje w ekipą/wykonawcą, uzgodniłem cenę stanu surowego, teraz przejdziemy do szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 03.04.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Co tu tak cicho? Wszyscy solidnie wzięli się za budowę, czy co? Ruszamy w środę lub czwartek, wreszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej P 03.04.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Uważajcie na wody gruntowe, bo niestety na tym terenie są one dosyć wysokie. Ponieważ wybudowałem dom podpiwniczony miałem już piwnicę "pływającą". Owocnego kopania, byle nie za głęboko. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 03.04.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Andrzej,jak głęboko masz posadzkę w piwnicy?Równiez planuje piwnicę, wodę gruntową mam na 2,60m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 03.04.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 U nas nie będzie piwnicy, więc mam nadzieje, że do wody się nie dokopiemy. Nie moge sie juz doczekać rozpoczęcia prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 04.04.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, my wczoraj robiliśmy wykopy. Zaczęło się miło, ale potem zaczął padać deszcz, który z czasem stał się dość intensywny. Co tam się działo, myślałam, że będziemy musieli przerwać prace, koparka poprostu topiła się w błocie. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze (przynajmniej na pierwszy rzut oka), operator był naprawdę wporzo. Czy mieliście już taki przypadek na forum, że powiadomiono was, iż otrzymaliście prywatną wiadomośc, wchodzicie, logujecie się a tu informacja "nie masz żadnych nowych wiadomości", i nie mam ich do dzisiaj (a na wiadomość rzeczywiście czekałam). Dlaczego tak się zrobiło? Czy ktoś może wie?Pozdrawiam wszystkich, trzymam kciuki za rozpoczynających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 04.04.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 hej anam, celem sprawdzenia sprawdź priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 04.04.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Sprawdziłam, doszło, dzięki. Ale co mogło się stać z tamtą starą wiadomością??? Nic to, postaram się żyć bez niej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 05.04.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Chciałam uroczyście poinformować szanownych forumowiczów, że doczekałam się na to wielkie wydarzenie i wreszcie Ruszyliśmy z budową, tzn. kopią fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 05.04.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Gratulacje habibi, przynajniej pogodę macie dobrą. Stara zasada budowlańców, że najlepiej zaczynać w środę chyba się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 05.04.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Ruszyliśmy z budową, tzn. kopią fundamenty. GRATULACJE ja wykonałem dzisiaj kontrolny telefon do Ożarowa i polecono mi żebym przekręcił po Świętach, a póki co wybieram się z rodzinką na naszą działkę, aby ją trochę zagospodarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej P 06.04.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Andrzej, jak głęboko masz posadzkę w piwnicy? Równiez planuje piwnicę, wodę gruntową mam na 2,60m 1,20m poniżej poziomu gruntu. Problem jest przy intensywnych opadach bo kratka przed garażem szybko się przepełnia (jest duża, ale często jest w niej woda gruntowa) i wtedy leci do garażu. Wsadziłem do kraki pompę pływakową i liczę że podczas ulewy nie wyłączą prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 06.04.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Andrzej,to oznacza, że masz taką pół-piwnicę. Dobrze mówię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej P 07.04.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Piwnica jest cała tylko do połowy zagłębiona w gruncie. Wybraliśmy takie rozwiązanie właśnie ze względu na wysokie wody gruntowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 07.04.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 a no właśnie Andrzej ...wynieść budynek można do góry uciekając przed wodą ale powoduje to jednocześnie umiejscowienie parteru jako tzw. półpiętro. A ja nie chcę schodów do wejścia do domu i schodów do zejścia z tarasu do ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej P 10.04.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Masz Robert rację. Też chcieliśmy tego uniknąć. Od strony tarasu nawieźliśmy ziemi i mamy trochę mniej stopni w schodach ale i tak nie jest to co byśmy chcieli. Niestety nie chcieliśmy rezygnować z piwnicy z powodu małej (wąskiej) działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts