Joasia 21.07.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Noooo, szukam... Jakoś nie mamy szczęścia do glazurników: materiały kupione, i leżą już tyle czasu Jak tak dalej pójdzie, to się przeprowadzimy za rok albo za dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 23.07.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 No a u mnie po wylaniu chudziaka zaczęło sie murowanie ... niestety zaczęły się także problemy Zawezwałem mego kiero i jutro ma obejrzeć, czy ściany wykonywane są zgodnie ze sztuką murarską. Pierwsze dwa dni tylko zwracałem uwagę, że jest krzywo, ale że widzę, że majstry niewiele sobie z tego robią . Moim zdaniem jeśli cokolwiek budowali to były to stodoły czy obory i po prostu chyba nie umieją po prostu. Główny majster, z którym mam umowę, jest tak zapracowany, że nie bardzo ma czas kontrolować budowę mego domu, a co dopiero mówić o murowaniu, wobec czego w sobotę przywiozłem 3m poziomicę, porozciągałem sznurki, pomierzyłem i ... nie, nie, spokojnie , nie zacząłem murować, tylko zakupiłem spray i na każdej krzywej ścianie zaznaczyłem feler. Jutro się okaże czy jestem przewrażliwiony, czy może będą rozbierać swoją dotychczasową robotę, czy może majster wymieni mi murarzy, czy może ja wymienię majstra. Generalnie kicha . Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 24.07.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Noooo, szukam... Jakoś nie mamy szczęścia do glazurników: materiały kupione, i leżą już tyle czasu Jak tak dalej pójdzie, to się przeprowadzimy za rok albo za dwa Ja polecę swoich, ale jak skończą u mnie, czyli tak np. we wrześniu jeśli Ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 24.07.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 jeden zrobił kotłownię i pojechał do Niemiec; drugi zrobił taras i pojechał do Włoch... podobno tam nieźle płacą więć się nie dziwię, że jadą ze mną byłoby znacznie trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 24.07.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 hedom - z tego co wiem to nie za bardzo masz się czym martwić jak np. murują z maksa. u mnie też tak było bo strona zewnątrzna ścian była jakaś taka nierówna a wewnętrz było prosto maks maksowi jest nierówny i budowlańcy równają tylko ścianę wewnątrz lub zewnątrz. taka to uroda. chyba że budujesz z porothermu czy ytonga - takie klocki sią równe i może rzeczywiście murarze "koszą" ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 25.07.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 hedom - z tego co wiem to nie za bardzo masz się czym martwić jak np. murują z maksa. u mnie też tak było bo strona zewnątrzna ścian była jakaś taka nierówna a wewnętrz było prosto maks maksowi jest nierówny i budowlańcy równają tylko ścianę wewnątrz lub zewnątrz. Dzięki za rady, faktycznie buduję z maxa a dokładnie z U-220. Problem polega(ł?) na tym, że moje majstry równali "do środka". Był kiero - robierają cztery ściany dwie równają, jak to zrobią i poprawią ma przyjechać jeszcze raz i podejmiemy decyzję, czy murują dalej, czy wymieniam ekipę . Poprawiać ma inny murarz i sam majster generalny . Kiero się zaangażował i zdrowo wnerwił, bo to ekipa polecona przez niego. Dobrze, że to był efekt zaledwie 3 dni murowania, to zbyt dużo nie spieprzyli. O kosztach całego zamieszania będę jeszcze rozmawiał z majstrem, moja pozycja przetargowa niewątpliwie wzmocniła się. Ale to nie istotne - ważne żeby postawili proste ściany . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 25.07.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 hedom - znam może tego kierbuda ?? ważne żeby postawili proste ściany . i oto właśnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 25.07.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Witam z sąsiedniego forum budujących VIRGO. Właśnie postawiliśmy domek w Ołtarzewie i mamy do sprzedania stemple budowlane okolo 120-130 szt. długości 2,8 - 3,0 m i 35-40 szt długosci 3,8 - 4 m. Jakby ktoś był zainteresowany proszę o wiadomość na maila. M & B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 01.08.2006 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam wsystkich po długiej przerwie Jeśli macie namiary na solidnych tynkarzy (tynki wewnętrzne cementowo-wapienne lub gipsowe - wszystko jedno) to bardzo o nie proszę. (Sytuacja mocno podbramkowa ) Dzięki, i proszę wspomóżcie!!! Pozdrawiam Anam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 03.08.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Czy u nas wszyscy na urlopach???Ale już chyba poradziłam sobie z tynkarzami (o ile będą bardziej słowni niż mój poprzedni wykonawca).Miłego urlopowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 03.08.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Jaki urlop?, czasu nie ma na nic,o urlopie to moge pomarzyć w tym roku, budowa zaczyna mnie wykańczać psychicznie. Tynkarz wziął zadatek w wysokości 2200 i nie oddał, musiałam nadać sprawie bieg.Chyba się przestraszył, bo przysłał dziś sms, czy może oddać kase do 15/08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 03.08.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 To widzę, że jedziemy na tym samym wózku. Powodzenia zatem (dla nas obu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 03.08.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Dzięki i wzajemnie. Dobrze, że tynki już mamy niestety gipsowe, ale są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 03.08.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 My też umówiliśmy się na gipsowe (teraz to już nie mieliśmy wyboru - i to dopiero za dwa tygodnie ), ale czy one są aż tak złe, że to "niestety"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 03.08.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Nie mam pojecia czy są złe, chciałam cementowo-wapienne, bo ocieplaliśmy wełna i żeby ściany "dobrze oddychały". No ale jak sie nie ma co się lubi, to sie lubi co się ma. Plusem jest, że tynkowanie domu zajęło tylko tydzień. Uważaj, żeby Ci kabli nie zagipsowali, bo lubia to robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 03.08.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 No, dzięki, zwrócę uwagę na te kable. Pzdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.08.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 witam zglaszam sie dowas z ogromna prosba o pomoc w znalezieniu jakiejkolwiek ekipy do uzupelnienia kawalkow sciany pod wiezba oraz odeskowania wiezby i opapowania pierwsza ekipa nawalila a druga niemogac sie doczekac dokonczenia swojejj roboty obecnie moze przyjsc dopiero we wrzesniu(wcale sie im niedziwie , ale teraz stoje w miejscu od 3 tygodni ) prosze poratucie namiarami na jakies ekipy, bede dzwonic i spradzac moze gdziessie wstrzele roboty mam gdzies na tydzien ekiopy tynkarskie wewnetrzne i do ocieplen tez sa mile widziane, glazurnicy itp bardzo chetnie przyjme dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 04.08.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Czy u nas wszyscy na urlopach??? Ale już chyba poradziłam sobie z tynkarzami (o ile będą bardziej słowni niż mój poprzedni wykonawca). Miłego urlopowania Ja się nie odzywam, bo nie lubię się nad sobą użalać. Mówiąc krótko: nawalają wszyscy. od dostawców zaczynając (marny materiał) przez wykonawców - robili jacyś partacze - na kierowniku budowy kończąc, który źle wylane (wymiarowo) fundamenty określił jako "profesjonalne". Genralnie jestem już po drugim rozbieraniu ścian na etapie parteru, dolewaniu fundamentów, wyrównywaniu ścian itp. Wiem, że powinienem zmienić kierownika - ale kto mi się podpisze pod spieprzonym fundamentem? wiem że powienienem zmienić ekipę - ale już rozmawiałem z ludźmi z branży, którzy mi powiedzieli, że teraz to mogę znaleźć jedynie takich których już ktoś pogonił a i tacy już wyjeżdżają i każdy mówi, że NIE MA LUDZI i żebym nie zamienił siekierki na kijek ale gorszych już chyba nie znajdę) Ci którzy wydają się sensowni i mogą pobudować rzucają jakieś kosmiczne dla mnie kwoty 70 - 80 tys. za stan surowy z więźbą??? PORAŻKA. Dlatego poprzestałem na wymianie 2 murarzy - majster (który miał tego pilnować) został ten sam i ma teraz robić osobiście, kierownik jutro ma przyjechać z niwelatorem. Nie wiem co z tego będzie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 04.08.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Hedom szczerze współczuję. Ja swoich nie polecę, bo wszystkie ściany są krzywe, niby ekipa z polecenia a tak naprawdę partacze jakich mało.Powoli wykończeniówka mnie wykańcza, nie wiem kto kogo wykończy ja dom, czy dom mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.08.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 wiem ze z ekipami coraz trudniej i robia ttez bylejak ale musze zacisnac zeby i brnac do przodu jezeli jestescie na etapie wykonczeniowki i sie przy niej nieykonczycie podeslijcie namiary na glazurnikow dzieki i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts