anam99 04.08.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Hedom, co do materiału to u nas to samo - raz musieliśmy rozbierać ścianki bo było pełno drobnego margla w cegle i nikt nie dawał gwarancji, że tynk nie będzie odpadał. Teraz ujawnia się w niektórych cegłach (nowych już) tak gruby margiel, że całe pękają, poza tym pojawiły się na powierzchni ścian jakieś białe dziwne wykwity, których nie potrafię zinterpretować. Drewno na więźbę powypaczało się. Z cudem graniczyło znalezienie prostej łaty. Wykonawca na początku wydawał się dobry póki nie nałapał innych robót, pozabierał wtedy najlepszych ludzi, sam na budowie bywał rzadkim gościem, a bez trudności zjawiał się na budowie tylko w dniu wypłaty. Stan surowy może nie wyszedł jakoś tragicznie, ale zawdzięczamy to bardzo ostrej (codziennej) kontroli i zdecydowanym interwencjom (że nie powiem kłótniom) z naszej strony, a i tak nie uniknęliśmy błędów (nerwy oczywiście zszarpane).Teraz przed tynkami, po dwóch tygodniach zwodzenia nas, zostaliśmy na lodzie.Habibi, ja też coraz częściej obawiam się, że to dom wykończy mnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 06.08.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Witam,Potrzebuje ekipy do ułożenia papy termozgrzewalnej i ocieplenia na plaskim dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 09.08.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Poszukuję gazownika solidnego i szybkiego do zrobienia instalacji gazowej w budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 10.08.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 może macie namiary lub moglibyście polecić fachowca od obkładania tarasów zewnętrzynych drewnem egzotycznym ? wielkie dzięki z góry, pzdr: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 10.08.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Rozmawialam kiedys z Deck Dry, wydają sie super, ale sa baardzo drodzy.PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 10.08.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 dzięki sprawdzę w internecie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 16.08.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 To moj "Forumowy" debiut wiec witam wszystkich serdecznie, a, ze od niedawna jestem "obszarnikiem - wlascicielem" dzialek w Kosewku kolo Pomiechowka to do Lomianek mam chyba najblizej, przynajmniej dopoki nie przybedzie sasiadow w mojej okolicy i nie pojawi sie szansa na kolejna lokalna grupe.Czy jest ktos kto juz mieszka/buduje w okolicy Pomiechowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 17.08.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Hedom, mogę pomóc w namiarze na koparo-spycharę(Ostrówek) Cześć, Mozesz mnie poratować namiarami na koparko spycharkę ?? Pozdrawiam, Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 17.08.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 To moj "Forumowy" debiut wiec witam wszystkich serdecznie, a, ze od niedawna jestem "obszarnikiem - wlascicielem" dzialek w Kosewku kolo Pomiechowka to do Lomianek mam chyba najblizej, przynajmniej dopoki nie przybedzie sasiadow w mojej okolicy i nie pojawi sie szansa na kolejna lokalna grupe. Czy jest ktos kto juz mieszka/buduje w okolicy Pomiechowka? Witaj, ja akurat buduję w Łomiankach, ale wydaje mi się, że na forum już kilakkrotnie zdarzało mi się spotkać posty osób budujących w Twoich okolicach. Ja akurat jestem z NDM, więc znam tamte tereny. Pozdrawiam i życzę wytrwałości i spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 18.08.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Postanowiliśmy rzucić Warszawę na rzecz Łomianek i rozpoczeliśmy poszukiwanie działki budowlanej w Łomiankach lub niedalekiej okolicy (mamy dwójkę małych dzieci i nie chcemy mieszkać strasznie daleko od szkoły). Jesteście (lub wkrótce będziecie) szczęśliwymi posiadaczami domów i etap, przed jakim staneliśmy macie dawno za sobą. Może jednak w trakcie poszukiwań natkneliście się na działki, których nie kupiliście a nadal macie namiary na ich właścicieli? Może w Waszym otoczeniu znajdują się działki na sprzedaż o których wiecie?Oczywiście nie próżnujemy i sami poszukujemy działki, Wasza pomoc byłaby jednak dla nas bardzo cenna. Informację prosimy najlepiej przekazywać na priv'a. Chętnie przystąpilibyśmy do Waszej grupy, na razie brak ku temu podstaw, ale być może wkrótce podzielimy się z Wami dobrymi wiadomościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 18.08.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Hedom, mogę pomóc w namiarze na koparo-spycharę(Ostrówek) Cześć, Mozesz mnie poratować namiarami na koparko spycharkę ?? Pozdrawiam, Patryk cześć, wysłałem mailem Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 18.08.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam, macie może sprawdzonego/poleconego wykonawcę sieci kanalizacyjnej i wodociągowej? Poszukuję pilnieDługość ok. 90 metrów wraz z przyłączami. Dzieki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 18.08.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 To moj "Forumowy" debiut wiec witam wszystkich serdecznie, a, ze od niedawna jestem "obszarnikiem - wlascicielem" dzialek w Kosewku kolo Pomiechowka to do Lomianek mam chyba najblizej, przynajmniej dopoki nie przybedzie sasiadow w mojej okolicy i nie pojawi sie szansa na kolejna lokalna grupe. Czy jest ktos kto juz mieszka/buduje w okolicy Pomiechowka? Witaj Tomi ! Wygląda na to, że jestem Twoją najbliższą sąsiadką. Mieszkamy w Błędowie. Tak z 8-10 km od Kosewka. W stronę Goławic...mówi Ci to coś? Na etapie szukania działki mieliśmy chrapkę na jedną w Kosewku, ale jakoś tak się poukładało, że wylądowaliśmy tutaj. Mieszkamy od listopada. Kiedy zaczynasz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 21.08.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witaj Tomi ! Wygląda na to, że jestem Twoją najbliższą sąsiadką. Mieszkamy w Błędowie. Tak z 8-10 km od Kosewka. W stronę Goławic...mówi Ci to coś? Na etapie szukania działki mieliśmy chrapkę na jedną w Kosewku, ale jakoś tak się poukładało, że wylądowaliśmy tutaj. Mieszkamy od listopada. Kiedy zaczynasz budowę? Witaj, no niestety bede budowal dopiero za jakies 4 lata , dzialki kupilismy w czerwcu - teraz musze klikac na zielonej wyspie zeby je splacic...... bardzo chcielibysmy juz tam mieszkac ale coz. Moja siostra z mezem zacznie budowe w Kosewku w przyszlym roku. Do Bledowa chyba nie dojechalem jeszcze ale nadrobie ta zaleglosc w przyszlym roku, w zasadzie dojechalem tylko do mostu w Golawicach(?) - pieknie tam wszedzie jest, nie wiem jak wytrzymam te 4 lata A tak zapytam, jak wam sie mieszka, chodzi mi o dojazdy, i ogolne, ze tak powiem odczucia ? Ja obawiam sie troche wlasnie dojazdow do w-wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 21.08.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Do Bledowa chyba nie dojechalem jeszcze ale nadrobie ta zaleglosc w przyszlym roku, w zasadzie dojechalem tylko do mostu w Golawicach(?) - pieknie tam wszedzie jest, nie wiem jak wytrzymam te 4 lata A tak zapytam, jak wam sie mieszka, chodzi mi o dojazdy, i ogolne, ze tak powiem odczucia ? Ja obawiam sie troche wlasnie dojazdow do w-wy. Do mostu w Goławicach? Jeżeli tylko w ramach wycieczki krajoznawczej, to i tak niezły kawałek zrobiłeś Do nas trzeba przejechać przez rzekę w/w mostem i potem jeszcze ze trzy kilometry i jesteś na naszej wsi, a właściwie na nowo powstającym osiedlu na obrzeżach wsi Błędowo. Ładnie tu, oj ładnie. Nie bez powodu "Nigdy w życiu" tu było kręcone Mieszka się super. Cicho, spokojnie, blisko natury...o to chodziło. Dojazdy do Warszawy? Ja teraz nie dojeżdżam, bo znalazłam pracę w szkole w Pomiechówku, do którego dojeżdżam 10 minut przez las, ale codziennie jeździ mój mąż a ja kilka lat temu też dojeżdżałam z Modlina Twierdzy i mogę się wypowiedzieć: trasa gdańska jest bardzo w porządku. Tnie się równiutko a korek zaczyna się dopiero w okolicach Łomianek, ale też jest do zniesienia, bo to krótki odcinek. Od Waszej strony musicie dojechać do Pomiechówka, potem przez Stanisławowo do obwodnicy. Tam bywa trochę gęsto - cały Pomiechówek jedzie do pracy - ale to jest kwestia ok. 10 minut i jesteś na trasie. Z Modlina Twierdzy na Wolę dojeżdżałam w godzinach szczytu w ok. 45 min. często szybciej niż moi koledzy z Ursynowa Wierz mi, że przy tak dużej odległości do Warszawy, będziesz dojeżdżał o wiele szybciej niż dużo bliższe miejscowości z południowej strony stolicy. Dlatego mam nadzieję, że płn strona Warszawy nie zrobi się zbyt popularna Siostra w przyszłym roku już buduje? To super Zapraszamy na kawę i budowlane pogaduchy. Jak to się stało, że trafiliście w te okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 21.08.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Twoje opowiesci o dojezdzaniu do w-wy pokrywaja sie z moimi przewidywaniami, tzn. mimo pozornie duzej odleglosci w km (30-40) dojazd moze zajac mniej lub tyle samo czasu co dojazd w tej chwili np. z Bialoleki ( wiem bo przerabialem poranne "bitwy" na moscie Grota). Dodatkowa zaleta moga sie okazac planowane inwestycje komunikacyjne w rejonie Pln-zach Warszawy tj. obwodnica Lomianek, obwodnica Pomiechowka, ostatnia stacja metra w hucie polaczona z petlami tramwajowymi i autobusowymi+parking na 900 samochodow (juz z tego co wiem jest umowa z wykonawca-koszt ok. 300mln PLN). Czas dojazdu z Kosewka do tej Stacji to w tej chwili ok. 25 min, normalnym tempem. W szczycie bedzie pewnie okolo 35 -40 min, a potem w 20 min. do centrum "by tube". To daje w sumie znosny czas dojazdu do miasta a przy tym mieszkasz w scenerii rodem z wakacji. Ostrze sobie na to zeby i jak napisalem wczesniej nie moge sie doczekac... A do tamtych okolic mam po prostu sentyment, jak "bylem mlody" to jezdzilismy z kumplami nad wkre na rowerach, na survival, itp. potem juz z rodzina jezdzilismy do Sczypiorna na pikniki, no a teraz chcemy tam miec nasze miejsce na ziemi Bledowo jest piekne, my jednak chcielismy byc nieco blizej Pomiechowka ( szkola, lekarz, itp.) tak aby byc w zasiegu krotkiego kursu rowerowego do miasta. Zastanawiamy sie caly czas czy nie dokupic jakiejs dzialeczki w Bledowie, ale to nie w ciagu roku na pewno. Odwiedzaja was znajomi, czy zwatpili i za daleko dla nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.08.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 MOI MILI jako że we Wrześniu planujemy START proszę napiszcie gdzie kupowaliście na początek materiały na FUNDAMET {BLOCZKI,ZBROJENIE,DESKI, ITD } { a także MAX220 lub U-220 } skąd Beton i może jeszcze dało by rade CENĘ jaką uzyskaliście i choć budujemy po drugiej stronie WAWY {Nieporęt} to wszelkie INFO jest na wage złota serdeczne dzięki {przerażeni INWESTORZY } POZDRO..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 21.08.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 A do tamtych okolic mam po prostu sentyment, jak "bylem mlody" to jezdzilismy z kumplami nad wkre na rowerach, na survival, itp. potem juz z rodzina jezdzilismy do Sczypiorna na pikniki, no a teraz chcemy tam miec nasze miejsce na ziemi Czyli rozumiem, że jesteś gdzieś z okolic? Bo mnie stopniowo wywiewało z samej Warszawy. Jakoś mi za nią nie tęskno... Tak jak piszesz - jestem cały czas na wakacjach... Odwiedzaja was znajomi, czy zwatpili i za daleko dla nich? Odwiedzają dużo częściej niż to bywało kiedy mieszkaliśmy w Warszawie a potem w Twierdzy Wieczory na tarasie często kończą się noclegiem i wspólnym śniadaniem (też na tarasie najczęściej ) Teraz mamy też urocze grono znajomych z naszego forum i oni również czasem bywają, chociaż niektórzy jadą z drugiej strony W-wy...ech, forumowicze - zawsze można nia nich liczyć, zobaczysz. A'propos - Nulla, kiedy do nas przyjedziecie? Renia i Paweł - niestety, nie bardzo Wam mogę pomóc. My kupowaliśmy wszystko na miejscu, bo mój mąż pochodzi z tych okolic i wielu jego szkolnych kolegów pracuje teraz w fachu budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 22.08.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Nie nie pochodze z tych okolic, mamy mieszkanie na bialolece i tam tez mieszkalismy przed wyjazdem do IRL, a okolica Wkry jest tak malownicza i ma klimat, ze chcialo nam sie przyjezdzac az z W-wy. W ten sposob "zaliczylem" tez wlasciwie cala Puszcze Kampinowska, zima, latem , pieszo i na rowerze.. Tia, te wieczory i sniadania na tarasie to cos co mam caly czas w glowie, zazdroszcze. A ile czasu Twoj malzonek dojezdza do Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 23.08.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 witam poszukuje działeczki koło 800m w Łomiankach - ma możekto jakies info. będę bardzo wdzięczny. mailto:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts