Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Recommended Posts

Witam

Wielkimi krokami zbliża się wylanie HUDZIAAKA { koniec tygodnia} :lol: :roll: :lol: :roll: :lol: :roll: :lol: :roll: :lol: :roll: a my za bardzo nie wiemy jak poradzić sobie z KANALIZACJĽ STANU 0, :o :o :o :o :-? :-? :-? podelijcie proszę jakie spostrzeżenia i inne opinie.

A może kto jest w podobnym etapie z chęciš bym podpatrzył jak to się ROBI. :D :D :D :D

Oczywicie namiary na HYDRAULIKÓW też wskazane i z góry Bardzo Dziękujemy.

I jeszcze jakimi kosztami może się to zamknšć

POZDRO......

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam, ja wylewałem chudziaka (nie wiem dlaczego ale zawsze piszę przez ch :wink: ) dopiero po pokryciu dachu dachówką - rzeczywiście z jednej strony jest tak, że w zadaszonym domu masz ziemię ale jak doszło do ubijania ziemi to okazało się że jest ona bardzo twarda (woda ubija niesamowicie piasek). przed wylaniem chudziaka musicie ubić skoczkiem ziemię i zrobić rozprowadzenie kanalizy (z odpowiednimi spadkami) więc trzeba już mniej więcej wiedzieć co gdzie będzie, gdzie będzie szambo czy wejście kanalizacji itp. oraz - moja rada - wprowadzić rurę doprowadzającą powietrze zewnętrzne do kominka (koniecznie z kolankami na zewątrz domu). u mnie kanalizę robił niezły z forum. jakoś na razie nie mam z nią kłopotu :lol: co do kosztów wylania chudziaka to nie wiem bo płaciłem generalną kwotę za stan surowy. za rozprowadzenie kanalizy zapłaciłem (z materiałami) jakieś 500-700 zł.

pzdr:

Cześć jimmyco, pozwolenie złożyliśmy 22 sierpnia - jeszcze nie mamy . Na warunki przyłącza prądowego czekaliśmy ok miesiąca plus następny miesiąc na zawarcie umowy i wpłatę haraczu

Oczywiście wszystko to na zasadzie wyślij i odbierz z poczty. Gdybym jeździł osobiście byłoby szybciej. Na gaz się nie nastawiam choć wszystko możliwe, na wszelki wypadek złorzyłem ponownie wniosek. Na poprzedni czekałem prawie równo miesiąc.

Co do ekipy... hmmm w zeszłym roku majster chciał dwadzieścia tysiączków za fundamenty wyprowadzenie ścian w górę plus więźba dachowa Dom będzie miał 170 m2 powierzchni użytkowej.

Hedom,

mogę pomóc w namiarze na koparo-spycharę(Ostrówek)

Cześć,

Mozesz mnie poratować namiarami na koparko spycharkę ??

Pozdrawiam,

Patryk

cześć,

wysłałem mailem

Robert

Witam wszystkich

Ja też bym poprosił namiary.

Jako, że to mój pierwszy mail tutaj kilka słów o sobie.

Własnie stałem się szczęśliwym posiadaczem działeczki przy Kościelna Droga i mam już decyzję o wzizt. Teraz jeszcze kilka :wink: papierków i po pozwolenie na budowę. Zamierzam ruszyć z budową na wiosnę. Będę budował z ytonga. A propos ma ktoś może ekipę znającą tą technologię?

Pozdrawiam wszystkich.

Cześć jimmyco, pozwolenie złożyliśmy 22 sierpnia - jeszcze nie mamy . Na warunki przyłącza prądowego czekaliśmy ok miesiąca plus następny miesiąc na zawarcie umowy i wpłatę haraczu

Oczywiście wszystko to na zasadzie wyślij i odbierz z poczty. Gdybym jeździł osobiście byłoby szybciej. Na gaz się nie nastawiam choć wszystko możliwe, na wszelki wypadek złorzyłem ponownie wniosek. Na poprzedni czekałem prawie równo miesiąc.

Co do ekipy... hmmm w zeszłym roku majster chciał dwadzieścia tysiączków za fundamenty wyprowadzenie ścian w górę plus więźba dachowa Dom będzie miał 170 m2 powierzchni użytkowej.

ewajacek

Moj dom ma miec niecale 130 m2 p.u. i juz jestem umowiony z majstrem na 18 tys. W tej cenie mamy to co wy + scianki dzialowe i wylewane schody zewn i wewn. i taras. Cena w porownaniu z zeszlym rokiem nie powinna byc wyzsza. No, moze o 2-3%.

My zalatwiamy formalnosci przez architekta. Prawde mowiac teraz troche tego zaluje - powinienem byl to zrobic sam.

Aha,

jezeli dobrze pamietam od wydania pozwolenia czeka sie 2 tygodnie na uprawomocnienie. Ale chyba mozesz napisac oswiadzenie, ze nie bedziesz sie od decyzji odwolywac i wtedy daja uprawomocnienie natychmiast.

• 3 weeks później...

Witam koleżanki i kolegów z grupy Łomiankowskiej

Jak członek grupy Babickiej wyczerpałem już możliwości poszukiwawcze w dziedzinie ekip do ogrodzenia (część w klinkierze). Proszę Was o pomoc w tej materii.

Obecna ekipa wystawiła mnie do wiatru (zwodzili mnie 1,5 miesiąca) i muszę pilnie (w tym roku) znaleźć kogoś kto wykona mi 100mb ogrodzenia. Jeśli możecie to pomóżcie biednemu inwestorowi :-)

Jeśli można to wiadomość na Priva ...

Niestety z działkami cieniutko a właściciele jak juz się zdecydują na sprzedaż to ceny są zabujcze :o

Myślę że czekają aż ceny osiągną zenit.

No cóż jeżeli kawalerka w Wa-wie 50 m w dobrym miejscu kosztuje 380000 zł. to o czym tu mówić.

A propos czy bardziej podoba Ci się moja okolica.

Mam dobre namiary na solidnych tynkarzy tynku tradycyjnego.

info na priv.

W piątek tj. 06-10-2006 na gdzńszczańce na wysokości ul.Sierakowskiej o 17.00 mieszkańcy łomianek, którym niepodoba się plan przeprowazenia trasy szybkiego ruchu chcą zablokować ruch. :o

Oj będzie się działo :lol:

A tu stronka na której można zobaczyć ewentualne plany.

http://www.lecsokole.pl/lec_sokole.html