Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Łomiankowiczów,

Jestem zainteresowana zakupem domu bliniaka w stanie surowym na ok. 400 metrowej działce w odległoci pieszego spaceru do centrum Łomianek, w otoczeniu nowych domów.

Czy możecie polecić jakš fajnš ofertę albo dać namiar na solidnego developera?

Najlepiej na priv: [email protected]

W prawdzie nie jest to bliźniak i działka mniejsza ale znalazłem ostatnio coś takiego: http://www.ekodevelopmentpolska.pl/?pokaz=inwestycjer

i http://www.slawbud.pl/30.html

Ponawiam prośbę o ekipę budowlaną ze znajomością technologii Ytong.

• 2 weeks później...

Kochani Łomiankowicze,

Mam prośbę. Może ktoś zna pielęgniarkę z Łomianek która mogła by prywatnie przychodzić i robić jednorazowe cewnikowania.

Sprawa jest bardzo pilna.

Kontakt na priva lub maila.

Tomek

Dzieki Robercie. Problem jest w tym, że albo stały cewnik i komplikacje, albo zakładany nowy co kilka godzin. Dzięki jeszcze raz za informację. Będę szukał.

Dodatkowa informacja, problem dotyczy młodej osoby.

Naprawdę pilne i każda informacja jest cenna.

Mam do oddania schody tymczasowe, chce ktoś? Bardzo przydatne dla kobiet( po drabinie nie weszłabym na górę w ogóle), a tak w zaawansowanej ciązy zdarzało mi się wejść.

Jeszcze raz wielkie dzięki za te schodki - żona jest przeszczęśliwa, babcie jeszcze się nie odważyły ale dzieciaki już śmigają na górę.

A tak poza tym to dalej się morduję :evil: . Ekipa nic sobie nie robi z już tygodniowego przekroczenia terminu. Jutro chyba majstrowi będę musiał przypomnieć że to 0,5% niezakończonego etapu dziennie - do zakończenia jeszcze 2 etapy - ściany poddasza + wewnętrzne i więźba z odeskowaniem i opapowaniem. :evil:

Najgorsze, że przez to nie mogę uruchomić kolejnej transzy kredytu, a kasa by się przydała.

Nie ma za co, cieszę się, że jestes zadowolony.

Kurcze ja nadal nie mam fachowca do podbitki :(

Ja niestety nie polece CI fachowca od NICZEGO bo jak narazie to natykam się na fachowów DO NICZEGO :evil: :evil: :evil:

w zeszłą środę zaczęli ustawiać więźbę,

a mieli po w poniedziałek po Wszystkich Świętych :lol: :lol: :lol:

nie wiem czy śmiać się czy płakać - cieszę się tylko że pogoda jak na grudzień jest SUPER

A swojemu majstrowi musiałem pokazać i przypomnieć zapis w umowie dotyczący kary umownej. Nie wiem czy on ją wogóle czytał, bo dopiero po tym wziął się ostro do roboty, a i tak jest już 2.000 w plecy.

Muszę się pochwalić, wczoraj skończyli podpitkę, a więc zakończyliśmy budowę domu, uff jak miło.

Kurcze z tą podbitką to mnie zwodziło 4 fachowców 3 miesiące, cieszę się, że juz po wszystkim i na Święta nie zostanę z niedokończonym domem.

Krzad bardzo Ci dziękuję za namiar na super firmę, przyjechali, 2 dni podbitka zrobiona,nawet posprzątali po sobie. Jeszcze raz wielkie dzięki, jakby co to służę namiarami na dobrych glazurników.

Wysuwam propozycję aby w naszej grupie utworzyć czarną listę eks fachowców. Listę tą chciałbym utworzyc po to aby inni nie natkneli się na problemy związane z nimi.

Na pierwszy front pan Klimek 694-581-434 który zajmuje się ,między innymi murowaniem klinkieru.

Położenie ok 2000 tyś cegieł z nieznaym powodem dwutygodniowej przerwy zajeło(brak jakiegokolwiek kontaktu) 2 miesiące . Na sąsiediej z ulic ok. 1500 położyli w ........dwa dni.

Póki co dodam pana Gołębiowskiego, który zbudował w Łomiankach i okolicy co najmniej 4 domy, które mi pokazywał, i z których właścicielami rozmawiałem - niestety w tym roku się "zepsuł" :evil: ,

u mnie spieprzył wszystko co mógł do takiego stanu do jakiego dałem mu szansę - początek ścian parteru.

Lepiej UNIKAĆ tego pana - "fachowca od wszystkiego" muruje, tynkuje, ocieplenia, elewacje itd.