koyotee 19.12.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 A może wskażecie kogoś, z usług którego jesteście zadowoleni. Konkretnie chodzi mi o ekipę do stanu surowego z okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 19.12.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Do stanu surowego to to nie ale do tynków tradycyjnych to w ciemno polecam Pan Janek robił u mie Solidna ekipa 0-667-329-349.Robili w kilku miejscach poleconych przeze mnie i wszyscy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 23.12.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Dobre rady.http://wiadomosci.onet.pl/1455255,69,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 27.12.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Do stanu surowego to to nie ale do tynków tradycyjnych to w ciemno polecam Pan Janek robił u mie Solidna ekipa 0-667-329-349. Robili w kilku miejscach poleconych przeze mnie i wszyscy zadowoleni. Dla tych którzy jeszcze nie zadzwonili do p.Janka - terminy na 2007 rok już nierealne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokonewka 30.12.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Wreszcie mogę oficjalnie przyłączyć się do tej grupy. Od kilku dni jesteśmy właścicielami działki w Dziekanowie. Przeglądając pobieżnie wątek (dłuuugi jest!) nie widziałam nikogo z Dziekanowa, ale w tej okolicy wszystkie mieściny i wioski zlewają się ze sobą, więc będziemy najwyżej trochę bardziej odległymi sąsiadami Budowę zamierzamy rozpocząć na wiosnę 2008 r., projekt jeszcze nie wybrany, ale wiemy, że będzie to dom z bali lub szkieletowy. Pozdrawiam Grupę i wracam do lektury Pokonewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonaa 30.12.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 witaj pokonewka, my mamy działeczkę w Dziekanowie Nowym. Jeśli dobrze pójdzie to może zaczniemy budowę pod koniec lata 2007. Narazie załatwiamy sprawy geodezyjne, które niestety trochę sie przeciągają. Trochę jestem przerażona, bo z tego co widzę po postach to już teraz trudno jest znaleźć jakąkolwiek ekipę na sezon 2007, a my jeszcze właściwie nie wiemy jak to będzie z tą naszą budową (tzn. kiedy będziemy mogli zacząć), więc nie możemy umawiać wykonawców Ale nic to, może coś wykombinujemy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokonewka 01.01.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Moonaa - my też w Dz. Nowym! I wygląda na to, że budować się będziemy mniej więcej w tym samym czasie - bardzo się cieszę, zawsze to raźniej. A projekt macie gotowy czy indywidualny? Pokonewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonaa 02.01.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 projekt mamy juz wybrany, ale jeszcze nie kupiliśmy.Ma to być Dom w orchideach z Archonu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 02.01.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam, i proszę o sąsiedzką pomoc Poszukuję ekipy do postawienia stanu surowego zamkniętego, projekt idalia http://www.dobredomy.pl/?id_project=104&infopage=1 Sowia Wola, gm Czosnów. Początek wiosna 2007. Będę wdzięczna za namiary na solidne, sprawdzone ekipy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 03.01.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam, Mam kilka pytań jako, że właśnie zabieram się za formalności związane z pozwoleniem na budowę w Dąbrowie. 1. Czy możecie polecić jakiegoś geodetę? 2. Ile płaciliście za mapę do celów projektowych? 3. Ile egzemplarzy tej mapy jest potrzebnych do załatwienia wszystkich formalności (pozwolenie na budowę + gaz, prąd, szambo itp.)? Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 05.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam, Mam kilka pytań jako, że właśnie zabieram się za formalności związane z pozwoleniem na budowę w Dąbrowie. 1. Czy możecie polecić jakiegoś geodetę? telefon przesłałem na priva 2. Ile płaciliście za mapę do celów projektowych? 900 zł - 4 szt. ale czekałem chyba ze 2 miesiące więc tego geodety nie polecę 3. Ile egzemplarzy tej mapy jest potrzebnych do załatwienia wszystkich formalności (pozwolenie na budowę + gaz, prąd, szambo itp.)? z tego co pamiętam to te 4 wystarczyły mi do wszystkiego co niezbędne do uzyskania pozwolenia na budowę, z tym, że później jeszcze raz płaciłem geodecie 650 zł, już po wykonaniu planu zagospodarowania działki przez architekta (tzw. "wrysowanie" budynku na działce), za 3 mapki dla celów projektowych do zaprojektowania przyłączy. Do dzisiaj nikt mi nic nie zaprojektował (morduję się od czerwca żeby zadaszyć stan surowy ) tak więc wydaje mi się, że dołożyłem 650 zł do interesu. pozdrawiam i życzę wytrwałości[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 06.01.2007 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Bardzo dziękuję za informacje i czekam na obiecany telefon do geodety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 06.01.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Bardzo dziękuję za informacje i czekam na obiecany telefon do geodety! wysłałem ponownie, jeśli nie dojdzie to podaj mi swojego maila na forum bądź w prywatnej wiadomości to Ci odeślę. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 08.01.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Dzień dobry, Czy ktoś zna firmę "Arma-San" z Łomianek? Oferują kotły do centralnego ogrzewania. Dostałam od nich ofertę na kotłownię ale nie wiem jak z jakością montażu. Będę wdzięczna za opinię na ich temat. Pozdrawiam serdecznie jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 10.01.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Spieszę dowieść, że po niemal 7 miesiącach od zdjęcia humusu mogę powiedzieć, że mój dom znajduje się w stanie surowym półotwartym, z odeskowanym i opapowanym dachem. .......a i w "międzyczasie" pojawiły mi się siwe włosy - SERIO!!! o tych 7 miesiącach myślę jak o jakimś koszmarnym śnie , jednym wielkim pasmem problemów, z ekipami, z jakością wykonania, z materiałem... Inaczej to sobie wyobrażałem . ... a przecież to dopiero początek... ...nie wiem ile czasu by to się budowało, gdybym nie miał możliwości dwa razy dziennie osobiście doglądać budowy... ...czasem zastanawiam się, że gdybym nie czytywał tego forum to może mniej bym się stresował... bo jak człowiek czyta, że innym idzie wszystko jak po maśle, a jemu jak po grudzie to można się zdołować... ...pozostaje dziękować opatrzności za sprzyjającą aurę... ...no i innym forumowiczon za możliwość zapoznania się z ich doświadczeniami... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 11.01.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 hedom napisał...czasem zastanawiam się, że gdybym nie czytywał tego forum to może mniej bym się stresował... bo jak człowiek czyta, że innym idzie wszystko jak po maśle, a jemu jak po grudzie to można się zdołować... Osobiście nie znam nikogo komu budowa poszła jak po maśle, ładnie to wszystko wygląda z boku. Nie stresuj się za bardzo już masz bliżej niż dalej, nie chcę Cię jednak zdołować jeszcze bardziej, ale najgorsze dopiero przed Tobą. Wykończeniówka to dopiero wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 13.01.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 no to już znasz tego kogoś, komu budowa idzie jak po maśle Taką wersję przyjąłem i takiej będę się trzymał ! ps. w wykończeniowe problemy też nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 15.01.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 no to już znasz tego kogoś, komu budowa idzie jak po maśle Taką wersję przyjąłem i takiej będę się trzymał ! ps. w wykończeniowe problemy też nie wierzę To zależy w jakim tempie budujesz, im szybciej tym więcej problemów. Nam pobudowanie i wykończenie domu zajęło 5 miesięcy, więc mam już to za sobą. Gratuluję ci Robercie braku problemów, obyś mógł powiedzieć to samo po przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 24.01.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Cześć, pilna sprawa - potrzebuję na gwałt dźwig aby przestawić barak.Ma ktoś jakiś namiar? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 25.01.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Cześć, pilna sprawa - potrzebuję na gwałt dźwig aby przestawić barak. Ma ktoś jakiś namiar? Dzięki Paweł 603-801-517 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts