robert58 25.01.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 dzięki, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stronka 31.01.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Wreszcie mogę oficjalnie przyłączyć się do tej grupy. Od kilku dni jesteśmy właścicielami działki w Dziekanowie. Przeglądając pobieżnie wątek (dłuuugi jest!) nie widziałam nikogo z Dziekanowa, ale w tej okolicy wszystkie mieściny i wioski zlewają się ze sobą, więc będziemy najwyżej trochę bardziej odległymi sąsiadami Budowę zamierzamy rozpocząć na wiosnę 2008 r., projekt jeszcze nie wybrany, ale wiemy, że będzie to dom z bali lub szkieletowy. Pozdrawiam Grupę i wracam do lektury Pokonewka Witam Wszystkich, Równizeż jestem z Dziekanowa Polskiego i budowe planuje zacząc na wiosne 2007, pod warunkiem że znajde ekipe. Więc, jeżeli ktoś ma namiary na solidne ekipy i mógłby je polecić to będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje Pozd Stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 31.01.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Dopisuję do czarnej listy kolejnego fachowca dekarza Władysław K z Nidzicy Tel.0-603-417-5??. Po telefonie że przecieka mi dach który on wykonywał kazał mi poczekać na lepszą pogodę ( a dach ma przeciekać dalej ?).Tak wygląda serwis gwarancyjny w wykonaniu tego fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morszczuk007 05.02.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 CZEŚĆ WSZYSTKIM!!! W listopadzie ub.r. objęliśmy "w posiadanie" piękną działeczkę w Dziekanowie Polskim. Chcielibyśmy się więc z Wami wszystkimi serdecznie przywitać i - jakżeby inaczej - nieco skorzystać z Waszego doświadczenia. Na działce stoi domek, mniej lub bardziej letniskowy. Myślimy oczywiście o budowie czegoś większego (pewnie 2008), więc i tak pójdzie on do rozbiórki... Tymczasem jednak chcielibyśmy go nieco ucywilizować i wyposażyć w szambo. Na razie wiem tyle: 1. WZ mówią o szambie, więc szambo być musi przez bliżej nieokreśloną przyszłość. To fakt. 2. Chciałbym już mieć szambo "docelowe", więc takie budowane pod dom. Czyli w grę wchodzi 10m3. 3. Mniejsze znaczenie ma, czy to plastik, czy beton. Ważne, żeby było w miarę niekłopotliwe i szybkie w instalacji. No i oczywiście cena gra rolę. 4. Wiem, że trzeba zrobić jakiś projekt. Najlepiej, żeby zrobiła to firma instalująca. A nie wiem: 1. Jak wielkość 10m3 ma się do pojemności wozów np. Bysia? Oni mają dosyć duże beczki. 2. NAJWAŻNIEJSZE: Macie może jakieś namiary na takich, którzy zaprojektują, wykonają i to dobrze takie szambo? Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 05.02.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam,Mam pytanie czy możecie mi polecć jakiego dobrego tynkarza. Pozdrawiam,Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 06.02.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A nie wiem: 1. Jak wielkość 10m3 ma się do pojemności wozów np. Bysia? Oni mają dosyć duże beczki. nie wiem jakie wozy ma Byś ale wiem, że. po łomiankach jeżdżą 4, 5,5, 6, 9 i 12 metrowe. coś tam dopasujesz, zresztą nigdy nie jest tak, że wybiorą ci szambo do końca a tym sam zapełnisz je pod sam korek:) 2. NAJWAŻNIEJSZE: Macie może jakieś namiary na takich, którzy zaprojektują, wykonają i to dobrze takie szambo? ! spróbuj się dowiedzieć u architekta, który robi ci projekt, czy nie ma planów na szambo 6 czy 10 metrowe. powinno to kosztować jakieś 200 zł. potem kupujesz u producenta gotowy wyrób i wstawiasz. najważniesze jest to, żeby dostać od producenta atest higieniczny szamba - potrzebne do zgłoszenia zakończenia robót. z tego co wiem to w urzędzie sprawdzają, czy masz szambo o takiej pojemności jak projekt. pzdr: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 10.02.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Czesc,Czy ktoś z Was korzystał z usług przedstawiciela okien M&S który jest w Łomiankach ?? a może ma ktoś okna tej firmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolaX 12.02.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ja mam okna ms. Co do samych okien to niewiele mogę o nich powiedzieć bo mam je od kilku miesięcy wiec za wcześnie na ocenę. Natomiast mam pewne zastrzeżenia do firmy. Po pierwsze podają zawsze ceny netto, chociaż zgodnie z ustawą o vat powinni brutto. Jak przychodzi do płacenia to klient jest zdziwiony . Po drugie szprosy, które zostały zamontowane rózniły się nieco od tych, które pokazano mi przy zamówieniu, niestety nie zostało to dokładnie opisane w zamówieniu i musiałam pogodzić się z takimi jakie były. Po trzecie nie do końca są terminowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 02.03.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Hej. Nie macie namiarów na jakiś skład gdzie mogę kupić piasek kwarcowy - w dobrej cenie i dobrej jakiości. Tylko nie piszcie, że jak chcę kupić dobre i tanie to muszę kupić dwie rzeczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 05.03.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 ja przywoziłem z okolic pruszkowa. pamiętam, że u woźniaka mają namiary na gościa, który wozi ale po parę ton. ja potrzebowałem jakieś 500 kilo i musiałem sam szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 05.03.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 ja przywoziłem z okolic pruszkowa. pamiętam, że u woźniaka mają namiary na gościa, który wozi ale po parę ton. ja potrzebowałem jakieś 500 kilo i musiałem sam szukać. dzięki lagerfeld. Mam namiary na gościa z okolic Piaseczna - (jeszcze nie wiem ile zawoła za transport?). Ktoś odezwał sięże w Babicach można kupić na ul. Kutrzeby? - czekam jeszcze na namiary. W takim razie może ktoś mi podpowie skąd braliście piasek na tradycyjny tynk cem.-wap. . Ten który kupowałem do murowania jest kiepskawy. Proszę o pomoc PLS, bo w piątek chcą wchodzić tynkarze. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 06.03.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 ja brałem piasek wiślany przy wisłostradzie - ale jaki konktretnie rodzaj to nie pamiętam. może niech się tynkarz zdeklaruje - btw. nie za wilgotno teraz na tynki oczywiście do ostatniej warstwy poszedł kwarc (tylko w pomieszczeniach gospodarczych bo w części mieszkalnej mam zakończenie gipsem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 06.03.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Piach b. dobrej jakości - tylko trzeba zaznaczyć przy zamawianiu, że to ma być ten lepszy piach do tynków : Wojciech, Radzki, ul. Kutrzeby,tel. 0-601803911. No i się można potargować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 07.03.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Piach b. dobrej jakości - tylko trzeba zaznaczyć przy zamawianiu, że to ma być ten lepszy piach do tynków : Wojciech, Radzki, ul. Kutrzeby,tel. 0-601803911. No i się można potargować . Dzięki za namiary. Trafiłem dzisiaj na "wyczucie". Właściciel w porządku ale po doliczeniu kosztów transportu do Łomianek przestaje mi się to kalkulować. Podobnie z kwarcem. Dla informacji: tona = 140 zł - w formie sypkiej, woreczki po 25 kg= 6 zł. Z okolic Piaseczna mam worki 50 kg=7,50 zł - będę woził kombiakiem . PS. ponioć pogoda na tynki idealna - tym bardziej, że rozkładają mi instalacje a wszystkie otwory zabezpieczone mam folią. Ja się cieszę, że to wszystko wogóle idzie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 08.03.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 będę woził kombiakiem . załóż chłopie wcześniej hak. zapłacisz dwa razy mniej niż za wymianę amortyzatorów a pociechę będziesz miał na dłużej. z doświadczenia piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 09.03.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 będę woził kombiakiem . załóż chłopie wcześniej hak. zapłacisz dwa razy mniej niż za wymianę amortyzatorów a pociechę będziesz miał na dłużej. z doświadczenia piszę hmm jestem świeżo po wymianie amortyzatorów, więc wiem jak to boli. No cóż, jutro jadę po piasek, bo na poniedziałek muszę go mieć. Założenia haka nie wyklucam - a po zakończeniu tego wszystkiego to chyba sam się na nim powieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 09.03.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 hmm jestem świeżo po wymianie amortyzatorów, więc wiem jak to boli. No cóż, jutro jadę po piasek, bo na poniedziałek muszę go mieć. Założenia haka nie wyklucam - a po zakończeniu tego wszystkiego to chyba sam się na nim powieszę Głowa do góry, zawsze bliżej końca niż dalej, będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Pewnie już za późno z tym piachem, ale moi tynkarze brali z Płochocińskiej, zarówno zwykły piach do tynków (drobny, chyba 0,2), jak i ten biały, kwarcowy (czy też szklarski). A w ogóle hedom to super, ze walczycie dalej Miło to słyszeć. Ja też mam siwe włosy (chyba ze 3 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unimax 11.03.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witamy wszystkich, my budujemy w Dziekanowie Leśnym. W zasadzie to zaczynamy dopiero budować. Wczoraj dopiero zdjęliśmy humus z działki. Ziemia z wykopu zajęła nam znaczną część działki. Nie wiem, gdzie teraz będziemy składowali materiały Tego nie przewidzieliśmy. Mam pytanie. Orientujecie się może jaki i gdzie tanio można kupić piach do obsypania fundamentów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 12.03.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ziemia z wykopu zajęła nam znaczną część działki. Nie wiem, gdzie teraz będziemy składowali materiały Tego nie przewidzieliśmy. No a z tego co widać to warto materiały poskładować, bo co się dzieje z ich cenami to kosmos. Mam pytanie. Orientujecie się może jaki i gdzie tanio można kupić piach do obsypania fundamentów?? Ja za radą lagerfelda udałem się do piaskarni przy Wisłostradzie i byłem zszokowany cenami piasku (nieźle przepłaciłem przez okres murowania). Jest tam taka opcja piasek zwykły za 8,70 brutto za tone - tak mi się wydaje. Sęk jedynie w kosztach transportu. Oblicz sobie ile mniej więcej będziesz potrzebował m3 i dogadaj się z jakimś transportowcem. Mi wyceniano wysypanie fundamentów od 2,5 tys do nawet 5 tys. , ale dość wysoko wyciągnąłem fundament. warto zastanowić się kto to będzie wsypywał do środka - no chyba, że masz dostęp samochodem ciężarowym z każdej strony budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts