Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z całą pewnością warto dać nawet 90 zł za godz pod warunkiem, że jest to dobry sprzęt np Caterpillar, czy inna nowoczesna koparka najlepiej z napędem na 4 koła, która zrobi to szybko i bezboleśnie. Ja się połaszczyłem na początku na Ostrówka za 65 zł, który przy zdejmowaniu chumusu nie radził sobie, dziobał ziemię, a na końcu się popsuł. Może źle trafiłem. Rozplanotwnie ziemi po działce, wykop pod szambo i zasypanie wcale nie płytkich fundamentów zrobił Caterpiller wręcz z zegarmistrzowską precyzją. Koparkowy niejaki pan Wiesław (ponoć najlepszy operator koparki w Łomiankach) wręcz pogonił majstra, który chciał łopatą poprawiać po koparce :D

Dla tych co szukają koparki polecam Pana Wiesława tel 501418431 operatora nr 1 w Łomiankach.

Drugie miejsce firma Climax z Wiślanej właśnie chyba po 90 zł za godz. Tel 0227511773

Trzecie miejsce ten Pan od Ostrówka nazwiska nie pamiętam po jakieś 65 zł tel 602355149 (ciężko się z nim gada)

Pozdrawiam

Jacek

Jak na razie beton biorę z Czosnowa i bloczki też. Pol-Beton Zakład Produkcyjny w Czosnowie ul. Duńska 10, tel. 22794 16 64.

Jeśli chodzi o fundamenty, u mnie było bez chudego betonu. Zbrojenia położone były na bloczkach betonowych w szalunkach pod stopy fundamentowe, zalane potem B20-ką i już.

Pozdrawiam

Ewa Jacek

.. a może ktoś z bardziej zaawansowanych forumowiczów podeśle namiary na ekipę do ocieplenia zewnętrznego. Będę bardzo wdzięczny.

W tym roku chcę tylko ocieplić i zaciągnąć klejem - elewację z gzymsami zrobię na wiosnę przyszłego roku - tak planuję.

Czekam na jakieś sprawdzone namiary.

Mam namiar na gościa od tynków i wykończeń. Pisałem już o tym, robił u znajomego i chyba jak na moje nie fachowe oko to nieźle. Co do cen to wiem tyle, że jest jeszcze dość konkurencyjny - TOMASZ JABłOńSKI gsm 694-395-304

Mam jeszcze jeden namiar jutro rano poszukam wizytówki.

Pozdrawiam

Jacek

Witam Szanownych forumowiczów z grupy łomiankowskiej.

Uprzejmie informuje, ze w ciagu dwoch tygodni / po rozszalowaniu / bede mial do sprzedazy okolo 350 szt stempli dl.- 3,4m oraz 150 szt -3m

Proponuje cene 4,50 zł za sztuke

Odbiór Izabelin okolo 20-25 maja

tel. 602 237-201

Pozdrawiam

Marek

.. a może ktoś z bardziej zaawansowanych forumowiczów podeśle namiary na ekipę do ocieplenia zewnętrznego. Będę bardzo wdzięczny.

W tym roku chcę tylko ocieplić i zaciągnąć klejem - elewację z gzymsami zrobię na wiosnę przyszłego roku - tak planuję.

Czekam na jakieś sprawdzone namiary.

Ja moge polecic ekipe do ocieplenia. Odezwij sie na priva. Od poniedzialku zaczeli ocieplac moj dom w Lomiankach Dolnych.