Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam sąsiadów

Co prawda buduję w gminie Izabelin, ale może u Was znajdę pomoc? Szukam wykonawcy do ocieplenia poddasza - najlepiej od zaraz. Wiem, że to prawie niemożliwe, ale już kolejna ekipa ,,wystawiła mnie" do wiatru, więc szukam ratunku u Was. Może jakaś ekipa ma wolny termin, prosze o namiary :lol:

moj tel. 513 662 743, 022 752 21 60

pozdrawiam budujących

justa

Witam

Szukamy sprawdzonego i taniego geodety, który wyznaczy nam działkę w Dziekanowie Leśnym.

Wiecie może jak to jest z planem zagospodarowania przestrzennego w Dziekanowie?

W akcie notarialnym mamy napisane, że działka jest budowlana a w Urzędzie w Łomiankach twierdzą, że nie ma planu zagospodarownia :roll:

Może jeszcze orientujecie się po ile jest teraz mniej więcej m2 działki w Dziekanowie Leśnym?

W agencji powiedzieli nam 600-1000zł :-?

Witam,

Mam do zaoferowania kilka nadproży, pozostało mi po budowie / źle wyliczyłem ilość / poniżej podaje ceny , ilosci mogę sprawdzić jeżeli będzie ktoś zainteresowany / nie pamiętam / \;

Ponizej podaje ceny nadprozy ,

L-0,9 cena 10,00 pln

L-1,2 cena 15,00 pln

L-1,5 cena 20,00 pln

L-2,1 cena 30,00 pln

L-2,4 cena 40,00 pln

Co do zakupu gdzie to sądzę, że każdy skład ewentualnie każdy producent stropów powinien mieć je na składzie, ja zamawiałem cały strop wraz z nadprożami w "Stropexie" link : http://www.stropex.pl/

W razie zainteresowania proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny

Pozdrawiam

Marek

tel. 602 237-201

Witajcie,

powiedzcie proszę gdzie w pobliżu Dziekanowa Polskiego można dostać nadproża w dobrej cenie.

Z góry dzięki za info

Wiecie może jak to jest z planem zagospodarowania przestrzennego w Dziekanowie?

W akcie notarialnym mamy napisane, że działka jest budowlana a w Urzędzie w Łomiankach twierdzą, że nie ma planu zagospodarownia :roll:

Dla Dziekanowa Leśnego nie planu zagospodarowania przestrzennego. Konieczne jest uzyskanie decyzji o warunkach zabudowy. W akcie notarialnym masz wpisane, że jest to działka budowlana, gdyż we starym (nieobowiązującym) planie była ona przeznaczona na cele budowlane.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku forumowiczom, szczególnie z grupy Łomiankowskiej, (która co prawda nie rozwija sie tak dynamicznie jak Łomianki).

Spieszę donieść, że od 30.XII. 2007 roku już mieszkamy :D :D :D .

Ostatnie miesiące to była walka z czasem , ostatnie tygodnie to hardcore a ostatnie dni to masakra. Osobiście malowałem. Machnąłem z 600 m ścian i sufitów tynku cem-wap.. Pierwszy raz pędzlem + 2 razy wałkiem. Najtańszą białą emulsją. W Wigilię skończyłem pędzlowanie salonu o 16.oo...

Weszliśmy w gołe ściany, na parter, bez schodów. W zasadzie tylko łazienka jest już wykończona,(za wyjątkiem kabiny, która ma być montowana w przyszłym tygodniu).

W kotłowni zrobiliśmy tymczasową kuchnię.

Na całym parterze rozłożyłem wykładzinę z Castoramy. Drzwi wewnętrzne "z odzysku", futryny zkręciłem z kontrłat.

Z kolegą i teściem którejś niedzieli robiliśmy izolację termiczną i przeciwwilgociową oraz wylewkę balkonu nad tarasem (dwie ekipy zrezygnowały po zapoznaniu się z tematem i serią trudnych pytań rodem z forum muratora :lol: :lol: .

... ale ciepło jest ...ogrzewanie gazowe... piec Immergasa Hercules Condensing ABT, grzejniki Purmo, podłogówka (której mam ok 140m) grzeje bez zarzutu, w domu 21-22 stopnie (martwić sie pewno zacznę jak zobaczę rachunek za gaz, no ale budynek musi się wygrzać)

wodociąg i kanalizacja działa ... nawet coś tam mi pozaliczali ;) i niewiele mi zostało do dopłacenia...

elektryka to zupełnie inna historia :evil: ale tu już sam nic nie poradzę

Podsumowując czas budowy (zakładam, że wchodzę w fazę wykończeniową) miałem wyjątkowego pecha jeśli chodzi o ekipy. Całe szczęście było to forum, przeglądane przeze mnie nocami :-? , ale takie czasy, że samemeu trzeba się znać...

Pozdrawiam

Tanio sprzedam materiały budowlane, które mi pozostały po budowie, m.in.:

- bloczki betonowe Certus ok. 200 szt,

- deski calówki,

- pustaki do kominów Schiedel Rondo oraz wentylacyjne,

- cegła pełna,

- profile do GK 75 mm.

- dachówka karpiówka Creatron czerwona i akcesoria dachowe.

Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem 0 600 920 229.