Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Recommended Posts

ewajacek daj znać gdzie kupi(-łeś, -liscie) piasek kwarcowy. Będę potrzebował troszkę pod koniec kwietnia. może nie będę musiał się uganiać za piaskiem.

Pozdrawiam wszystkich

Piasek kwarcowy mam z Milanówka, dokładnie z firmy BUD-REM SERVICE mieszczącej się przy ul. Królewska 129, tel.22 724 7260.

Pozdrawiam Jacek

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

zostalo mi po budowie i zagracaja dzialke bloczki FERT do stropu teriva.

Rozmiaru nie pamietam.

~30 żużlowych

~30 ceramicznych

kupowane chyba w Plecewicach.

Do odebrania w Łomnie.

663 383 191

Ja swoje oddam za darmo, byle szybko ktoś je ode mnie zabrał bo pójdą do przemiału.

p.s. poprawka- żużlowych jest ponad 40.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Przetestowałeś może p. Suskę? Właśnie szukam kogoś do wykonania instalacji gazowej.

Teraz szukam wykonawcy instalacji gazowej wew. Znalazłem w internecie telefon do instalatora z terenu Łomianek, nazywa się Suska. Czy macie z nim jakieś doświadczenia i jest to wykonawca terminowy i solidny?

Przetestowałeś może p. Suskę? Właśnie szukam kogoś do wykonania instalacji gazowej.

Teraz szukam wykonawcy instalacji gazowej wew. Znalazłem w internecie telefon do instalatora z terenu Łomianek, nazywa się Suska. Czy macie z nim jakieś doświadczenia i jest to wykonawca terminowy i solidny?

Pan Suska jest znanym "gazownikiem" :) w Łomiankach i okolicach, zgazyfikował między innymi Sadową. Robił przyłącza dla moich znajomych - nie mają zastrzeżeń.

Sam miałem go wziąć do przyłączenia, załatwia wszystko sam i nie jest drogi. Niestety z przyczyn niezależnych ode mnie gazu mieć nie będę, choć kasa już poszła :evil: , ale takie mamy posrane prawo.

Pozdrawiam Jacek

U nas pomogło namówienie sąsiadów do złożenia wniosków o warunki przyłączenia - po kilku odmowach na nasze indywidualne wnioski w końcu wydali warunki gdy złożyliśmy je razem z sąsiadami.

Ale gazociąg najwcześniej będize w 2011 roku, do tego będziemy skazani na gaz płynny :(

Pan Suska jest znanym "gazownikiem" :) w Łomiankach i okolicach, zgazyfikował między innymi Sadową. Robił przyłącza dla moich znajomych - nie mają zastrzeżeń.

Sam miałem go wziąć do przyłączenia, załatwia wszystko sam i nie jest drogi. Niestety z przyczyn niezależnych ode mnie gazu mieć nie będę, choć kasa już poszła :evil: , ale takie mamy posrane prawo.

Pozdrawiam Jacek

Tu jest problem bardziej złożony, mianowicie ja już mam umowę, wcześniej warunki przyłączenia, a jakże, obwarowane warunkami, jak notarialne użyczenie na rzecz gazowni kawałka ziemi. I o ten kawałek się rozchodzi. To jest dosłownie kawałek i tak planowanej w tym miejscu drogi gminnej ale cóż zrobić. Właścicielem tego skrawka ziemi jest człowiek chyba jakiś raczej kosmita. Rok czasu prosiłem przekonywałem, że to z korzyścią, że gazociąg, a może kiedyś i kanalizacja bądź woda jak obiecywał burmistrz. Do człowieka moje argumenty nie trafiały. Generalnie zastanawiał się pół roku, a drugie pół mnie unikał. Mógł skorzystać i nic by nie stracił zważywszy, że ma jeszcze naprawdę hektary ziemi. Więc dałem sobie spokój, będę miał piec na pellet, z zasobnikiem w pełni zautomatyzowany. Cóż najbardziej szkoda pieniędzy, tak zwanej opłaty przyłączeniowej o którą się w końcu upomniała gazownia. Suma sumarum gazu nie mam i kasy też. I tu jest mój problem, czy uda mi się te pieniądze odzyskać od gazowni skoro gazu nie mam, a opłata przyłączeniowa była :-?

Z pozdrowieniami Jacek