Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Recommended Posts

Poszukuje sprawdzonej ekipy do wentylacji mechanicznej z rekup. Czy możecie kogos polecić?

Mogę polecić super ekipę do rekuperacji, wentylacji mechanicznej- firma jest z Radomia robią też w Warszawie. Bardzo precyzyjny szef p. Marek Ziółkowski. Żadnych problemów, jesteśmy bardzo zadowoleni (zdjęcia w naszym dzienniku). Możesz się powołać na blizniak z Wawra. Kilka osob też go już polecało.

Podaję kontakt:

Gomar Marek ZIółkowski

Polna 41 /43 m. 2

26-601 Radom

tel. 0 500 105 022

[email protected]

http://www.gomar.home.pl

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam,

mam do sprzedania ERBETKĘ BUDOWLANĄ- legalna i honorowana przez RWE Stoen. Erbetka była kupiona jako nowa i od kwietnia do pazdziernika 2009 była używana na mojej budowie tylko do wykończenia domu. Erbetka posiada wszystkie potrzebne i wymagane zabezpieczenia, 4x230V, 2x400V(siła) .

W komplecie kabel 40m.

Skrzynka jest w idealnym stanie technicznym, posiada nieliczne ślady użytkowania.

Zainteresowanych zapraszam na priv.

http://img510.imageshack.us/img510/8755/dsc01888o.jpg http://img260.imageshack.us/img260/4624/dsc01892j.jpg http://img510.imageshack.us/img510/6076/dsc01893x.jpg http://img339.imageshack.us/img339/3128/dsc01894fd.jpg http://img9.imageshack.us/img9/3522/dsc01891vm.jpg

• 4 weeks później...

W kwestii śniegu i mrozu. :roll:

Mam nie ocieplony strych, znaczy się dachówka plus folia paroizolacyjna Du Pont (mniejsza o firmę). Chodzi mi o to, że zauważyłem taką dziwną rzecz. Od jednej strony połaci dachu (strony wschodniej) między warstwą dachówek a folią jest śnieg. Od przeciwnej strony (zachodniej) takowego nie ma, folia jest suchutka. Dlaczego tak się dzieje? Co prawda wcześniej nie sprawdzałem być może też tak było, a teraz przypadkiem przy okazji robienia DGP coś takiego zauważyłem. Pozdrawiam.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Już drugi luty, a zima wciąż trzyma i nie chce odpuścić. Najgorsze to, że drogi dojazdowe w niektórych miejscach są nieodśnieżone rozjeżdżone kołami i ciężko jest dojechać. Pół biedy gdy śnieg jest w miarę świerzy, a najgorzej gdy mróz ściśnie i utworzy się koleina lodowa. Właśnie urwałem sobie osłonę (część osłony) silnika i zastanawiam się kto powinien pokryć koszty naprawy. W zasadzie powinienem się chyba zgłosić do gminy ale pewnie i tak by mnie spławili mówiąc, że powinienem uważać i nie wjeżdżać na taką drogę. To co miałem sobie sam odkopać 400 metrowy odcinek dojazdu do domu?. :D

Tak na marginesie zapytam jak Wam się mieszka, jak sobie radzicie ze śniegiem i mrozem, w końcu dawno takiej zimy nie było. Czy wasze koszty związane z ogrzewaniem znacząco wzrosły? Według prognozy długotrrminowej od 14 lutego już powinno być na plusie i w nocy i w dzień

Pozdrawiam

Witam wszystkich, jestem tu nowiuśka :) Zamierzamy się zacząć budować w okolicach wakacji w Łomiankach. Macie może jakąś firmę budowlaną godną polecenia?? Czytam trochę to forum i powiem Wam, ze jak nie chciałam zaczynać tej budowy tak nie chcę tego jeszcze bardziej :) :)

pozdrawiam

gabrysia

• 4 weeks później...

witajcie,

zaczynam budowe w okolicy Lomianek i na razie 'utknalem' mentalnie na kwestii pradu...

podzwonilem po elektrykach w okolicy i wychodzi na to ze za najprostsza prowizorke budowlana (bez ciagniecia kabla x metrow itp) zadaja 2000 - 2500zl.

wydaje mi sie czy to jest jakos strasznie drogo za pare godzin pracy i troche materialow?

macie moze jakis namiar nakogos tanszego ?

pozdr

witajcie,

zaczynam budowe w okolicy Lomianek i na razie 'utknalem' mentalnie na kwestii pradu...

podzwonilem po elektrykach w okolicy i wychodzi na to ze za najprostsza prowizorke budowlana (bez ciagniecia kabla x metrow itp) zadaja 2000 - 2500zl.

wydaje mi sie czy to jest jakos strasznie drogo za pare godzin pracy i troche materialow?

pozdr

Barthek,

ale to tak po prostu kosztuje... my zapłaciliśmy około 2300zł

dopiero zaczynasz, więc od razu Ci zdradzę, że tak będzie na każdym kroku - okaże się, że wszyscy sobie za wszystko każą słono płacić... pół biedy, żeby za tym szła jakość, ale to naprawdę rzadkie zjawisko :-?

witajcie,

pozdr

Barthek,

My podłączaliśmy prąd budowlany w kwietniu 2009, prąd ciągneliśmy ok. 40m, 4 wkopane słupy- zapłaciliśmy 1000 zł robocizna i koszt erbetki ok. 1200 zł , także kwota podobna do Twojej. Tyle to niestety kosztuje i jest to jawna zmowa cenowa :evil:

Witam, chciałabym prosić o pomoc :)

na mojej ulicy wszyscy mają już dawno podłączenie do gazu, w gazowni powiedzieli mi, że będę czekać na przyłącze ok. 16 miesięcy ale że mogę sobie wziąć firmę prywatną z uprawnianiemi.

Czy ktoś z Was korzystał już z takiej firmy i może ją polecić, ja nawet nie wiem o jakie uprawnienia mam pytać? :(

Będę wdzięczna za pomoc :)