mario_pa 05.03.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Mario i jak jest rabacik na bramę ? (negocjować to jednak najlepiej face to face) Tak - wiem, pisali o tym. Klyjent zamożny podjechał maluchem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwa_pikusie 05.03.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witajcie, ja dopiero zaczynam, kupilam dzialke w okolicach Piaseczna i najbardziej ze wszystkich projektow podoba mi sie M08 na kazda pogode.Mam pytanko, czy gdzies w okolicy daloby sie zobaczyc juz zbudowany taki sliczny domek?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 07.03.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Cześć dwa_pikusie Ja jestem w okolicach Piaseczna. Możecie podjechać i zobaczyć. (kontakt: [email protected]) Tak naprawdę to ostatnia chwila, (to informacja dla wszytskich czytających w przyszłości) bo po zamontowaniu alarmu kończę z działalnością oprowadzania wycieczek ( a trochę luda się juz przewinęło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 08.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 - Jest dachówka Brass? - Nie ma.- Ruppceramika?- Nie ma.- Ile trzeba czekać?- Ok. 1-2 miesięcy, przy dobrym ukladzie może za miesiąc Sirius Miedziana.- Jest wełna?- Nie ma, na zapisy u producenta. Ale dla pana zamówiłem. Jak się uda zdążymy przed podwyżką. Za 5 tygodni umówiłem się z dekarzem. Chyba wypijemy po flaszce. Powodzenia wszystkim budującym. Kabaret Laskowika - Z tyłu sklepu ?Nie - Polska 2007. - A co jest?- JA JESTEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 08.03.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Uzupełnię: - Jest poroterm 25? - Nie ma. - A kiedy będzie? - Nie wiemy. - Po podwyżce? - To też nie jest pewne. Znajomy ze składu chciał nam iść na rękę i w ostatniej chwili zamówić poroterm 40, ale o schronie raczej nie myślimy. I co teraz???? Mam zaprzyjaźniony warsztat w górach. Systemem chałupniczym robią pustaki. Z tzw. szlaki. Tradycyjna, sprawdzona metoda. Od 40 lat ta sama. Dom rodziców stoi do dziś. Może to jest jakiś sposób?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 09.03.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 to jak juz tak podpieramy się kabaretami to mi się jeszcze dzisiaj nasunęło (SMOLEŃ) „Koledzy a jak się znowu okaże, że ten nasz nowy dom nie będzie miał podłogi, drzwi, ściany... To wtedy z desek zbudujemy samolot i spier...." Niech się mury pną do góry...... MEb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 10.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Żeby wnieść cień optymizmu ... Ludzie naprawdę można wybierać w materiałach. Mam pytanie do wszystkich niezainteresowanych. Która się wam bardziej podoba? http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/budowa/cegla_vs_miedz.jpgOczywiście zdanie małej żonki jest zupełnie odmienne od mojego. Kto rozpozna model, producenta i czas oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 10.03.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 roben średzka falista ? 5 tygodni Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 10.03.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 roben średzka falista ? 5 tygodni Meb Generalnie pudło. W szczegółach to tak i nie. Nie jest to roben. A która lepiej wpada w oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 10.03.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 generalnie to wiem, tak pojechałemna szybko bo ja mam robena , potem nawet sprawdziłem w katalogu i to nie roben, ale że nikt nic nie pisał w oko lepiej wpada lewa ale dla mnie ładniejsza prawa nie no dobra lewa Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 10.03.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 w oko lepiej wpada lewa ale dla mnie ładniejsza prawa nie no dobra lewa Meb Dla mnie ładniejsza prawa, tylko co z tego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 10.03.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 na powaznie lewa rzuca się na zdj w oko (wygląda ładniej) ale prawa chyba jest praktyczniejsza i bardziej stonowana. stąd moje niezdecydowanie, ( i tak ze wszystkim - dzisiaj wybierałem parapety zew) Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 11.03.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Żeby wnieść cień optymizmu ... Ludzie naprawdę można wybierać w materiałach. Mam pytanie do wszystkich niezainteresowanych. Która się wam bardziej podoba? http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/budowa/cegla_vs_miedz.jpg Oczywiście zdanie małej żonki jest zupełnie odmienne od mojego. Kto rozpozna model, producenta i czas oczekiwania? Tylko na opinie Meba można liczyć !? . Meb - my tu wycieczki oprowadzamy , a w sytuacjach wymagających wsparcia - zero odzewu. Decyzja już podjęta - za mnie !!??. Lewica górą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 11.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Tak to niestety bywa... Mario, zrób zdj w świetle dziennym, może zmienie zdanie Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 11.03.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Mario, zrób zdj w świetle dziennym, może zmienie zdanie Meb Raczej się nie zmieni - zostało poparte opinią, że kolor ceglasty będzie lepszy do elewacji, którą chce mieć mała żonka. Wczoraj oglądaliśmy te pojedyczne dachówki na dachu. Ceglasta jest 3% tańsza - taka korzyść. Jutro daję odpowiedź która - w następnym tygodniu wpłacę zaliczkę. BTW: licznik wycieczek na razie się chyba zatrzyma . Oczywiście dla co poniektórych kapcie zawsze będą czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 12.03.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 No i Mario wystraszyłeś wszystkich nikt już sie nie odezwie, Niby marzec sie zaczał wszyscy powinni budowac na potęge, forum powinno zawieszać sie od nadmiaru korespondencji a tu cisza Czy wszyscy którzy planowali budowę M08 zmienili projekty na inne? Takie ogłoszenie : Ludu budujący M08 zaktualizujcie info czy budujecie czy nie, a jeżeli zmieniliście projekty to dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 12.03.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Takie ogłoszenie : Ludu budujący M08 zaktualizujcie info czy budujecie czy nie, a jeżeli zmieniliście projekty to dlaczego? Zapewne lud walczy o materiały od rana do wieczora, używając już zapomnianych metod perswazji, list społecznych kolejkowych, tudzież maczug. Zmęczony walką nie odpala kompa .... Sam czekam .... Mieliśmy szczęście ... Jeszcze tylko stolarka i dachówka i wyzwolę się spod zmowy producentów, w nadziei że wykończeniówka to bardziej cywilizowany rynek w tej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 12.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Rany julek, jakie się to niecierpliwe zrobiło!!!!! Lud budujący stresa przeżywał, piętrzące się problemy z obłędem w oczach pokonywał i obecność na listach kolejkowych odhaczał. Przy okazji walczy z temperaturą i grypą jelitową. Poezja!!!! Z frontu walki melduję, że jednak się będziemy budowali. Zakup porothermu dopisuję do kategorii "cud". Optymistyczne jest to, że czasami się zdarzają. Jutro wytyczamy, a w czwartek być może koparka. Mario_pa, dla mnie zdecydowanie prawa A propos, z dachem nie będziemy już tak zwlekać. Punkt wyjścia już jest: będzie brązowa. To już coś, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 12.03.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 jakie niecierpliwe? chciałem trochę pobudzić dyskusję, z ciekawych informacji tzn kosztów których nie brałem pod uwagę Podbitka dachu. M08 - 83 m do podbicia, Metr szalówki 14 cm - 26 zł m2 koszt robocizny 18 zł/m + drewnochron (z woskiem) 20l - 170 zł + gwoździe (nie wiem ile) wyjdzie kolo 4000 zł. uzupełnie że chodzi o 83 m2. Pani ze składu nie zapisała sobie tego za dokładnie i dzisiaj na budowę zajechał HDS a z paki dźwigiem zdjał 83 m bieżące. raptem kilkanaście deseczek moja ekipa zrobiła takie oczy i za telefon. po 2 godzinach dojechała reszta Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 12.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A moja szanowna pani zechciała w końcu obejrzeć okna, o co ją prosiłem od 2...3 tygodni. Przy okazji obejrzeliśmy też drzwi wejściowe Gerda. Jeszcze tylko zostały garażowe. Biorąc pod uwagę wybór dachu okna będą plastikowe w okleinie ze szprosami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts