mario_pa 30.07.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 mario_pa, a w jaki sposób chcecie powiększyć łązienkę, bo nam eż bardzo na tym zależy i myślałam, żeby "wchejać" nią tak jakby trochę do garażu??? Ale może wy macie jakąś lepszą koncepcję? Przesuwając ścianę tarasową o 1.2 m zwiększamy hol o 1.2 m. Możemy przesunąć wejście/drzwi do strefy nocnej o ok. 1 m. W ten sposób łazienka przyjmie kształt prostokąta - ok. 6m2. Garaż bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 07.08.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 witam wszystkich klubowiczów. Słuchajcie, mój braciszek architekt elegancko osadził mi M08 na planie naszej działki. teraz to jest plik w pdf. Z chęcia bym wam pokazała jak to wygląda, ale nie mam pojęcia jak by to tutaj wstawiać. PDf chyba nie da się wstawić. Zdjęć z reszta tez jeszcze nie umiem wstawić. Jeśliby ktos chciał zoabczyc i ocenić czy tak według was może byc z chęcią puszczę na priv. Chyba, że mnie oświecicie jak mam to tuataj wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 07.08.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Zdjęć z reszta tez jeszcze nie umiem wstawić. ... Chyba, że mnie oświecicie jak mam to tuataj wstawić. Tu widziałem jakieś instrukcje przystępnie opisane http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruffa 08.08.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 My się chyba też dołączymy. Na dole chcemy zrobic identyczne zmiany jak Mario P, no może bez powiększania łazienki, bo będzie to tylko łazienka gościnna. Ciekawa jestem czy dokonujecie zmian na piętrze. Obecny układ nie bardzo nam odpowiada. Potrzebne sa nam 3 sypialnie (po jednej dla kazdego z dzieci plus dla nas), łazienki i jedna garderoba. Na razie wykombinowałam przeniesienie łazienek do pomieszczeń 19 i 20, a z pozostałej powierzchni "wykrojenie" tych 3 sypialni. PozdrKruffa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 08.08.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witaj Kruffa Ja na razie zostawiłem tak jak jest ale w pierwszym etapie możliwe że połączę 21 i 22 (zostawiając komin w środku). Wyjdzie z tego duża sypialnia z łazienką. No ale taką decyzje to podejmę pewnie jak na budowie wejdę na górę i zobaczę w realu jak by to mogło wyglądać. Przez chwile myślałem też o zrobieniu wolnej przestrzeni nad salonem i rezygnacji z tych pokoi ale to bez sensu i to juz spora zmiana w stos do projektu. A gdzie planujesz sie budować ?PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 08.08.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witaj Kruffa! Witamy i zapraszamy Mam nadzieję, że już wkrótce będziesz się z nami dzielić cennymi doświadczeniami z M08 My, niestety, spory krok do tyłu Oddaliśmy do adaptacji projekt, pani przekazała statykowi fundamenty do przeliczenia, ten zaś po wielkich bojach za przeprojektowanie fundamentów zaśpiewał nam taką sumę, że omal nie spadłam z krzesla. Plus koszty adaptacji... Wszystko wskazuje więc na to, że będziemy szukać nowej osoby do adaptacji. A czas leci.... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 10.08.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Witaj Kruffa! My, niestety, spory krok do tyłu Oddaliśmy do adaptacji projekt, pani przekazała statykowi fundamenty do przeliczenia, ten zaś po wielkich bojach za przeprojektowanie fundamentów zaśpiewał nam taką sumę, że omal nie spadłam z krzesla. Czy to wszystki ma to związek z terenami górniczymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 13.08.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 ... minął pod znakiem deszczu, podciągów i i przerw w robocie. Można powiedzieć, że mury parteru zostały praktycznie zakończone. Pozostałe rzeczy - takie jak ścianki przy schodach i dolna płyta wykusza w jadalni - zostaną zrobione póżniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 14.08.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Mario_pa, bingo!!! Decyzja o zmianie już zapadła, powiem więcej - mamy już kogoś. Zrobi wszystko, co trzeba, ale znacznie taniej. Szybka szkoła kalkulacji kosztów i targowania się już na starcie, szkoda tylko czasu, który zmarnowaliśmy Pozdrawiam i podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 16.08.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Karpatko, no to szybak akcja z szukaniem nowej osoby. Jakby coś, jeśli faktyczin ezdeydujemy sie na M08 to może dasz namiar Ale na razie jestesmy na takim etapie, że w poniedziałek podpisujemy akt notarialny na zakup działki!!! Na reszcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 18.08.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Mamamatinka, się zrobi! W oczekiwaniu na dokumenty projektuję sobie ogród. Wirtualnie, ale co tam! Od czegoś trzeba zacząć. Ciekawe, jak ta moja teoria sprawdzi się w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 28.08.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 SPRZEDAM PROJEKT TEGO DOMU ZA CENĘ 1200ZŁ,WRAZ Z FAKTURĄ NABYCIA Z MURATORA,PROJEKT KUPIŁEM W LIPCU 2006R,z powodu zmiany na inny projekt z innej pracowni..adres; http://[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 02.09.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 A niech tam - pochwalę się. Dzisiaj zalli nam strop. Jeden kamień spadł mi z serca. Teraz będę miał ze dwa tygodnie odpoczynku od budowy.Urlop ciągle w sferze planów, może będę miał wolne na dokończenie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 02.09.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Mario_pa, chwal się jak najczęściej! Serce rośnie, wyobraźnia pracuje pełną parą My czekamy na adaptację, a ja już zdążyłam wszystkie trzy łazienki wykończyć! W wyobraźni, niestety. Nie poddajemy się jednak. Oby tegoroczna zima była jak najkrótsza! Czego wszystkim budującym i planującym życzę. Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 02.09.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Mario_pa, chwal się jak najczęściej! Serce rośnie, wyobraźnia pracuje pełną parą My czekamy na adaptację, a ja już zdążyłam wszystkie trzy łazienki wykończyć! W wyobraźni, niestety. Nie poddajemy się jednak. Oby tegoroczna zima była jak najkrótsza! Czego wszystkim budującym i planującym życzę. Amen. Chwalę chwalę w dzienniku. Zrobiłem ze 100 zdjęć, w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 03.09.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Jak planujecie rozwiązać funkcje na górze? Zalałem właśnie strop i wydawało mi się, że wszystko jest już jasne.Ale teraz zacząłem się zastanawiać nad zmianami na piętrze.Muszę wygospodarować miejsce na pralnię i strych. Szukam pomysłu na zagospodarowanie góry. http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_339_7.jpg Pomieszczenia z lukarnami (21/22/23) chce zostawić bez zmian. Myślę nawet o tym, żeby zamiast łazienki i garderoby (17/18) zrobić taki kącik wypoczynkowy. No może z samej łazienki. Natomiast w miejscu 19/20/24/25 umiejscowić łazienkę, strych/pokój i suszarnię/pralnię. Myślę też żeby ew. strych był dobry jako pokój dla gości.Tylko pomysłu na to brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 05.09.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Hmmm... Kolejne zmiany w projekcie na etapie budowy???? I to tak poważne? Szczerze mówiąc - trochę bym się obawiała... Nie mam dziś dostępu do projektu, więc trudno mi powiedzieć:1. czy zmiany dotyczą ścian nośnych, 2. co z koniecznością przeprojektowania instalacji i wytyczenia pionów? Najważniejsza zaś jest odpowiedź na pytanie, czego właściwie oczekujesz od projektu? Z naszego punktu widzenia ilość pomieszczeń na gorze jest optymalna, choć rzeczywiście - przydałby się kącik rekreacyjny. Główna łazienka wydaje się być dobrym pomysłem, jednak jak dużą powierzchnię na łazienkę uda Ci się wygospodarować w nowym miejscu???? Nie wyobrażam sobie, by pozostali domownicy i goście mieli dreptać do łazienki przez sypialnię Wiem, nie pomogłam. Strasznie jednak jestem ciekawa, co wymyślisz i czy konsekwencje zmian wymagać będą dodatkowej papierkologii? Jak wiesz, to obecnie mój konik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIX Pawel 06.09.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam, Poważnie zastanawiam się nad tym projektem.mario_pa: gdzie budujesz swój dom? można go oglądnąć?czy masz kosztorys i byłbyś skłonny go udostępnić? A może ktoś buduje w małopolsce - chętnie przeszedł bym się to tym budynku zanim zakupię projekt. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 06.09.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam, Poważnie zastanawiam się nad tym projektem. mario_pa: gdzie budujesz swój dom? można go oglądnąć? czy masz kosztorys i byłbyś skłonny go udostępnić? Paweł Centralna Polska - namiar powyżej i obok dla lubiących jeść polskie banany, znaczy się jabłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 06.09.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Hmmm... Kolejne zmiany w projekcie na etapie budowy???? I to tak poważne? Szczerze mówiąc - trochę bym się obawiała... Nie mam dziś dostępu do projektu, więc trudno mi powiedzieć:1. czy zmiany dotyczą ścian nośnych, 2. co z koniecznością przeprojektowania instalacji i wytyczenia pionów? Najważniejsza zaś jest odpowiedź na pytanie, czego właściwie oczekujesz od projektu? Z naszego punktu widzenia ilość pomieszczeń na gorze jest optymalna, choć rzeczywiście - przydałby się kącik rekreacyjny. Główna łazienka wydaje się być dobrym pomysłem, jednak jak dużą powierzchnię na łazienkę uda Ci się wygospodarować w nowym miejscu???? Nie wyobrażam sobie, by pozostali domownicy i goście mieli dreptać do łazienki przez sypialnię Wiem, nie pomogłam. Strasznie jednak jestem ciekawa, co wymyślisz i czy konsekwencje zmian wymagać będą dodatkowej papierkologii? Jak wiesz, to obecnie mój konik Na górze wszystkie ściany wewętrzne to działowe (12 cm). Nie planuje raczej przesuwać ścianek, ale zamienić funkcje poszczególnych pomieszczeń. Np. kącik wypoczynkowy miejscu 17/18 symetrycznie względem lukarny. 19/20/ część 18 to łazienka, 24 to schowek na przybory toaletowe, część 19 przylegająca do komina to mała pralnia, a 20 suszarnia/strych/pokój dla gości. Taka przykladowa wizja. A instalację w szczewgólności elektryczną i tak zrobię inną. Poza tym CO - chciałbym wydzielić kilka sekcji ogrzewania na rozdzielaczach: 1) strefa nocna na parterze (2 pokoje) - temperatura, min. 2 programy (20-8, 8-20). 2) Salon, hol, kuchnia, łazienka 3) Sypialnie na górze 4) Pralnia suszarnia Łazienka osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts