Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

K08 - Klub Budujących M08

Recommended Posts

Krzycho: dzowniłem do Pana A.,

jutro rano ma na chwile do mnie podjechac na dziąłkę w WG. na ustalenia.

Cenowo na razie tak samo. P A. mówi, że jak się da to nawet sciany i więźbe w tym roku postawi. Mógłby zacząć jakos niedługo bo już wszystko kończy.

Wielkie dzięki za namiar - obowiązkowo stawiam browarek. Przebiegnę przez las to wypijemy.

Zaczyna sie rock'n'roll

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

110 ma byc po wylewkach, posadzkach etc. etc.

A jaką daliście wysokość dla okien w lukarnach?

Ja jutro jadę na inspekcję. Mój majster ma jakieś wątpliwości, w związku z tym że podnieślismy trochę ściankę kolankową.

Nominalnie jest 90 cm, pewnie trzeba będzie podnieść o 10-15cm.

A jaką daliście wysokość dla okien w lukarnach?

Nominalnie jest 90 cm, pewnie trzeba będzie podnieść o 10-15cm.

U nas scianka kolankowa pozostala w zasadzie taka jak w projekcie. Jest wyzsza tylko o 4cm z uwagi na wysokosc wienca, ktorego w projekcie nie bylo, a ktory zrobilismy.

Wysokosc okien, w zwiazku z tym tez pozostala taka jak w projekcie.

Cześć,

U mnie (okolice Piaseczna) na razie można podziwiać piękną dziurę w ziemi jakies 16x16m, ale wierzę że do wielkanocy będzie można zobaczyc coś więcej.

Polecam inne wątki o M08. W dzienniku mario_pa zobaczysz zdjęcia jednego z pierwszych (ujawnionych) M08 w Polsce, drugi u Krzycha_p (nie publikował zdj). U mnie w dzienniku możesz zobaczyć zdj zerwanego humusu...

Następne ? - życie napisze, może jeszcze dzisiaj, na razie ogarniam real bo jak dobrze pójdzie to napewno będzie o czym pisać.

Na razie moge zdradzić, że w nastepnej części Father ma kilka zadań do wykonania, znów pojawia sie Tadek Kierbud, a DzU ... ? - zobaczymy.

Pzdr

Meb

Do Krzycho_p.

Dzięki za możliwość zwiedzenia.

Zachorowałem na większe lukarny. Powiem Ci że fajnie to wyszło - bardzo mi się podobało. Koncepcja zmian na poddaszu tez OK. Od razu zaczęliśmy kombinowac nad zmianami u nas. Zobaczenie w realu pozwala na nowe spojrzenie na zaprojektowanie poddasza.

Pzdr

Meb

Witam wszystkich klubowiczów, wasze forum śledziłem prawie od początku, no i oczywiście pomogło mi się zdecydować na ten projekt. Obecnie jestem na etapie krycia dachówką, no ale interesuje mnie wątek wentylacji mechanicznej. Mam pytanie do anmira czy w tej cenie 25-30 tys. jest rekuperator i montaż?

2 to znaczy, że majster skończył nastepną . Super

Dzieki za zaproszenie. Planowałem się do Ciebie wybrać ale mało casu kruca bomba.

meb

Już w czwartek chce zrobić nr 3. No po prostu :o . Zdąży przed świętami. Tylko Święto Zmarłych pomyliło mu się ze Świętami Bożego Narodzenia. PRAWIE mu się udało. We can do it.