wu 06.07.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Maren my robimy mechaniczną z rekuperatorem aha zalaliśmy strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 07.07.2009 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 U nas mechaniczna z rekuperacją oraz GWC żwirowypozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 18.07.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Witam Wszystkich w ten upalny dzionek . Czy ktoś jest już na etapie elektryki ? Tzn głównie o wycene mi chodzi . Jakie instalacje planujecie i ile wam za to zaśpiewali . Ja polanuję oprócz podstawowej elektrycznej także instalacje tv-sat , sieciowej , tele , no i instalacje domofonu (może video - tenajtańsze poniżej 400 zeta chodzą) . Niektórzy w standardzie liczą też alarmówkę i wyjścia na kino domowe . A jak u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 07.08.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Sprzedam stemple około 100-120 szt. w różnym rozmiarze do piwnic i górnego stropu. Odbiór Rybnik Chwałowice. Można podjechać zobaczyć.Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o wiadomość, podam wtedy numer telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 15.08.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Witam Wszystkich w ten upalny dzionek . Czy ktoś jest już na etapie elektryki ? Tzn głównie o wycene mi chodzi . Jakie instalacje planujecie i ile wam za to zaśpiewali . Ja polanuję oprócz podstawowej elektrycznej także instalacje tv-sat , sieciowej , tele , no i instalacje domofonu (może video - tenajtańsze poniżej 400 zeta chodzą) . Niektórzy w standardzie liczą też alarmówkę i wyjścia na kino domowe . A jak u was ? odnosnie elektryka to ja chyba znalazlam rozsadnego - cenowo za robocizne 30 zl od punktu + ok 1000 zl za wykonanie skrzynki rozdzielczej i wprowadzenie kabla przylaczeniowego od skrzynki w plocie do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.08.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Zaczęliśmy ustawiać komin z Plewy, okazało się że wkłady ceramiczne są krzywe i trzeba się trochę gimnastykować aby ustawić je w idealnym (zbliżonym do idealnego) pionie. Czy ktoś z Was też miał takie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 20.08.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Zaczęliśmy ustawiać komin z Plewy, okazało się że wkłady ceramiczne są krzywe i trzeba się trochę gimnastykować aby ustawić je w idealnym (zbliżonym do idealnego) pionie. Czy ktoś z Was też miał takie problemy? hmm dosc nietypowo ja osobiscie zareklamowalabym krzywe wklady a nie gimnastykowala sie z ich ustawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.08.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Zaczęliśmy ustawiać komin z Plewy, okazało się że wkłady ceramiczne są krzywe i trzeba się trochę gimnastykować aby ustawić je w idealnym (zbliżonym do idealnego) pionie. Czy ktoś z Was też miał takie problemy? hmm dosc nietypowo ja osobiscie zareklamowalabym krzywe wklady a nie gimnastykowala sie z ich ustawieniem Zbyt wiele już jest ustawione aby rozbierać i reklamować, generalnie wkład obiega od pionu na ok. 1,5 mm. Może to nie wiele, bo po ustawieniu pierwszych trzech wkładów nie było aż tak tego widać, ale próbując ustawić już czwarty okazało się, że z jednej ze stron nie było już tyle miejsca aby włożyć watę. W tej chwili robimy tak, że nakładamy więcej kitu aby było na czym korygować. Może to normalne i doświadczeni murarze wiedzą jak to robić, a my stawiamy pierwszy komin i byliśmy ciekawi czy jest to normalne, że są pewne niedociągnięcia w kształcie, czy też my mieliśmy pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamarcin1719505154 24.08.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Kochani Pilnie potrzebuję inf posiadamy skrzynkę elektryczną założoną przez ZORK - chcemy założyć skrzynkę (prowizorkę budowlaną) na plecach tej skrzynki elektrycznej i moje pytanie ILE KOSZTUJE USTAWIENIE TEJ SKRZYNKI I WSTAWIENIE LICZNIKA - dodam że skrzynkę mamy swoją . dzięki za pomoc _________________aga@marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 24.08.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Kochani Pilnie potrzebuję inf posiadamy skrzynkę elektryczną założoną przez ZORK - chcemy założyć skrzynkę (prowizorkę budowlaną) na plecach tej skrzynki elektrycznej i moje pytanie ILE KOSZTUJE USTAWIENIE TEJ SKRZYNKI I WSTAWIENIE LICZNIKA - dodam że skrzynkę mamy swoją . dzięki za pomoc _________________ aga@marcin ja za cos takiego zaplacilam 600 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 28.09.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Pytanie do bardziej doświadczonych.. mam projekt w którym jest przekrój dachu, rzuty dachu a nie ma specyfikacji więźby dachowej. Kto to powinien przygotować? Mialam robiony projekt indywidualny i nie wiem czy wymagać tego od projektanta czy robi to cieśla? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Z góry bardzo dziękuję za pomoc bo nie wiem czy mam już robić awanturę czy to normalne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 28.09.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Pytanie do bardziej doświadczonych.. mam projekt w którym jest przekrój dachu, rzuty dachu a nie ma specyfikacji więźby dachowej. Kto to powinien przygotować? Mialam robiony projekt indywidualny i nie wiem czy wymagać tego od projektanta czy robi to cieśla? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Z góry bardzo dziękuję za pomoc bo nie wiem czy mam już robić awanturę czy to normalne.. W naszym przypadku do projektu była dołączona specyfikacja więźby. Porozmawiaj z projektantem, może jednak wykona taką specyfikację. Nie wiem, czy cieśla weźmie na siebie odpowiedzialność obliczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 29.09.2009 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 My też mielismy to już w projekci,ale i tak cieśla wziął to sobie do przeliczenia,także jakbyśmy nie mieli tego to pewnie by policzył sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 29.09.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Pytanie do bardziej doświadczonych.. mam projekt w którym jest przekrój dachu, rzuty dachu a nie ma specyfikacji więźby dachowej. Kto to powinien przygotować? Mialam robiony projekt indywidualny i nie wiem czy wymagać tego od projektanta czy robi to cieśla? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Z góry bardzo dziękuję za pomoc bo nie wiem czy mam już robić awanturę czy to normalne.. My nie mieliśmy specyfikacji zawartej w projekcie. Wszystko podliczał nam cieśla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 29.09.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ja bym miała zapytanie o okna, może ktoś z Was już przebrnął przez poszukiwania i natrafił na okna w kolorze olcha? lub zbliżonym, generalnie jasne, wszystko jedno na razie czy plastiki czy drewno (bo jakoś żadnych znaleźć nie mogę w necie) chciałam się zorientować przed wyruszeniem w trasę po okolicznych składach za ewentualne namiary z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 29.09.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ja bym miała zapytanie o okna, może ktoś z Was już przebrnął przez poszukiwania i natrafił na okna w kolorze olcha? lub zbliżonym, generalnie jasne, wszystko jedno na razie czy plastiki czy drewno (bo jakoś żadnych znaleźć nie mogę w necie) chciałam się zorientować przed wyruszeniem w trasę po okolicznych składach za ewentualne namiary z góry dziękuję Z oknami w koloerze olchy się jeszcze nie spotkałam .Chyba najbardziej z jasnych by pasował złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 17.11.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 czy tu się nikt nie buduje? ja z kolei miałam zestawienie więźby w projekcie, a wykonawca przyszedł, zobaczył i spisałpo swojemu, co ciekawsze nijak ma się jedno do drugiego, fakt poszło kilka niewielkich zmian w projekcie ale raczej skutkujących dołożeniem kilku elementów, a nie zmianą wszystkiego, jakoś tego nie pojmuję ale w końcu to on fachowiec jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 14.12.2009 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Witam witam witamHO HO jaki tu ruch panuje chiba wszyscy co zaczęli na wiosnę już sobie pomieszkują w swoich nowych budkach, tylko my się chiba ostaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 14.12.2009 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Taaa jeszcze czego , na jesień ale w przyszłym roku . Nie znam nikogo kto zaczałby w tym roku i skończył już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 14.12.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 My dopiero przyszłą Gwiazdkę planujemy spędzić u siebie Póki co nic się nie dzieje, w styczniu zaczynamy kłaść elektrykę, no i zobaczymy kiedy pogoda pozwoli położyć tynki, potem wod-kan i CO, no i wykończeniówka. Jeszcze sporo przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts