Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajaca na wiosne 2009

Recommended Posts

Hmm do przeprowadzki to jeszcze dalekooooo :x .U nas skończyli ijż nstalacje wod-kan i została im końcówka elektryki.A że już jest zimno to do marca będzie przerwa :lol: .Ale już jesteśmy umówieni na tynki,wylewki,mamy zaklepanych kafelkarzy,ekipę do ocieplenia poddasza,także tylko czekamy na wiosnę :lol: :lol:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzień dobry

no i byle do wiosny żeby dalej robić i byle do zimy żeby się wprowadzic :lol: :lol: :lol:

Dobre motto,

chociaż ja bym chciała do jesieni coby dziewczynki do szkoły poszły od wrześni już w naszej wsi.

A u nas jeszcze z prac w tym roku dach, tzn. początek prac nad dachem.

Przez zimę będę zbierać oferty z wyceną na okna.

Becia a jakie okna planujecie drewniane czy plastiki :D

Początkowo miały być plastiki.

Później mężowi naszła ochota na barwione drewno.

A ostatnio byliśmy u Myszy a ona ma aluminiowe i to zrobione w całkiem dobrej cenie i zaczynamy też rozważać taką możlowość.

Na pewno mają być szare.

Poproszę o trzy wyceny i zobaczymy jakie będą różnice.

no pewnie że tak a jak szare mają być to może nawet "szkoda" drewna :D

Wiesz co Irma ma i Efilo i bardzo ładnie u nich to wygląda.

Tylko pewnie częściej trzeba to konserwować?

Chyba muszę jeszcze bardziej zgłębić ten temat.

Ja jakoś od początku nie chciałam drewna, to mąż tak zaczął się zastanawiać.

Mi się wydaje, że z plastikami najmniej problemu.

Aluminium fajne, tylko nie wiem czy mnie cena nie zabije.

Hej,

Tez mam plastik :lol: . Drewniane sa ladne, ale trzeba miec zaciecie i bardziej o nie dbac niz o plastikowe. Moj maz do zacietych nie nalezy :lol: :lol:

My juz po tynkach wewnetrznych jestesmy - troche te mrozy nam pokrzyzowaly plany, bo chcielismy jeszcze w grudniu ocieplic poddasze.

Plan mamy by w sierpniu byc w swoim domu :lol:

Podobmy do tych jesiennych :lol: :lol:

Pozdrowienia,

Maja

w kwestii okien derwnianych czy znacie może kogoś kto ma takie już od kilku lat, ale nie te stare malowane farbą olejną tylko te nowoczesne :wink:

znajoma mówiła mi że u nich w firmie niedawno odbywała się konserwacja takich okien i mimo że robiła to profesjonalna firma to nie wygląda za ciekawie :-? są jakieś różnice w kolorze plamy, chętnie usłyszałabym opinię innych posiadaczy którzy już takie okna odświeżali, jak one zachowują te okna i te lakiery na nich, bo drapanie regularnie całego okna i malowanie od nowa co parę lat jakoś mnie nie przekonuje ale może się mylę, i nie jest tak źle :D

pozdrawaim i Wesołych świąt życzę

• 2 years później...
  • 4 months później...
  • 5 months później...