AneczkaG 29.06.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 troche zamilkło to nasze forum mam nadzieje że się ktos znowu odezwie pozdrawiam i licze na was pa Kamila, ja ugrzezlam na geodecie, wiec zeby sobie smaczka nie robic, nawet staram sie nie myslec o domku. Ale przyznam, ze ostatnio wpadlam na dzialke (sasiedzi plot robili) i dowiedzialam sie, ze nam na dzialce calkiem pokazny dab (tak ze 3 m wysokosci), klon (ze 2m), dzikie wisnie, jedna czereśnie i troszke porzeczek. Poza tym stary plot musze rozebrac, bo nie jest w granicy dzialki (tzn. na moja korzysc, plot postawili poprzedni wlasciciele, jak im pasowalo, a potem dopiero dzialki dzielili i sprzedawali). Trawa rosnie do pasa, dzieci po niej biegaly zadowolone. Wrzuce troche zdjec, jak je juz bede miala zgrane z aparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 29.06.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 troche zamilkło to nasze forum mam nadzieje że się ktos znowu odezwie pozdrawiam i licze na was pa Kamila, ja ugrzezlam na geodecie, wiec zeby sobie smaczka nie robic, nawet staram sie nie myslec o domku. Ale przyznam, ze ostatnio wpadlam na dzialke (sasiedzi plot robili) i dowiedzialam sie, ze nam na dzialce calkiem pokazny dab (tak ze 3 m wysokosci), klon (ze 2m), dzikie wisnie, jedna czereśnie i troszke porzeczek. Poza tym stary plot musze rozebrac, bo nie jest w granicy dzialki (tzn. na moja korzysc, plot postawili poprzedni wlasciciele, jak im pasowalo, a potem dopiero dzialki dzielili i sprzedawali). Trawa rosnie do pasa, dzieci po niej biegaly zadowolone. Wrzuce troche zdjec, jak je juz bede miala zgrane z aparatu. heja niejprzejmuj sie tak napewno niedługo ruszy "z kopyta" i bedzie juz tylko z górki u nas jak pewnie widziałas na załączonych zdjeciach też pełno trawy rosnie i moje córy tez miały pocieche biegac po trawie która je przerasta!! ale tesciu obiecał ze lada dzien będzie tam trawa koszona i bedzie " widniej" u nas też narazie zastuj narazie czekamy na wiadomosc od tescia bo ma pójsc do energetyki dowiedziec się cos o przyłączeniu naszej działki do sieci ,no i do gazowni musi podjechac kurcze jestesmy takkkkkkk daleko i nic niemożemy teraz sami zrobic jedynie liczymy na pomoc osób trzecich ale napewno jak cos będę miała to napewno dam znac pozdrawiam i życze wytrwałości i cierpliwosci bo bedzie jej dużo trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 29.06.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 My pojechaliśmy w czwartek na chwilkę na naszą działkę. Zrobiliśmy piknik na kocu. Poleżałam, popatrzyłam w niebo i nacieszyłam się ciszą. Moje dziewczynki pobiegały po zaroślach a mąż w dalszym ciągu zastanawiał się jakby tu zmieścić domek żeby nie trzeba było wycinać za dużo drzewek. Miło było tak poleżeć na swojej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AneczkaG 29.06.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 My pojechaliśmy w czwartek na chwilkę na naszą działkę. Zrobiliśmy piknik na kocu. Moj maz ma jakiejs praktyczne podejscie do wizyt na dzialce - jak nie ma na niej nic do roboty, to po co jechac? A jak cos trzeba dopatrzec, to rzut okiem wystarczy. Rzadnych kocykow, piknikow, a szkoda. Tak bym sobie posiedziala na niej i pomarzyla... Niedawno robilam wstepny plan kuchni - bedzie to jedno z niewielu pomieszczen robionych "od zera". Na nowe meble do pokoi chyba pieniazkow zabraknie, wiec pokombinujemy z tego co jest (wiec sie nie oplaca na razie planow robic ). Marzenia... tak bym chciala, zeby juz cos drgnelo z ta robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 29.06.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Marzenia... tak bym chciala, zeby juz cos drgnelo z ta robota! Ja też bym chciała żeby coś się działo. Dzieci pojechały na wakacje więc w końcu ruszę się żeby pozałatwiać przyłącza, tzn. prąd i wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 29.06.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 witajcie dziewczyny jak miło że ktos tu zagląda ja też jak byłam na swoim kawałku ziemi to tak jakos miło się odrazu robiło razem z mężem ustawialismy domek jak będzie stał gdzie kuchnia będzie gdzie salon i pokoje super tak sobie choc przez chwilkę pomarzyc i ja również już niemogę się doczekac aż zacznie się cos dziac no my tez jestesmy na etapie załatwiania przyłączy oj trudno bedzie bo sami jestesmy w Irlandii i tesciu musi za nas się popytac a wy jakie duze macie działeczki może jakies fotki wstawicie jak juz macie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 29.06.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 U nas działka 1300. Z dużą liczbą samosiejek na działce z którymi będziemy musieli zrobić porządek. Najgorzej że większość tych największych drzewek jest na środku działki Już wiemy że musi to być dom w kształcie litery L. Zdjęcia wstawię w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 29.06.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 nasza ma 1600 i jest bardziej prostokątem jakies 30x54 metry całeszczęscie na niej niemamy żadnych drzewek bo jest koszona dwarazy do roku niestety ostatnio jak bylismy w Polsce to akurat trafilismy że niebyła jeszcze skoszona ale tesciu ma o to zadbac i już załatwił "sąsiada"do skoszenia naszej trawki a na zdjęcia czekam !! i juz nieumiem się doczekac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 29.06.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Ja w sumie cieszę się że są drzewka bo my lubimy sobie w cieniu posiedzieć, tyle tylko, że teraz trudno cokolwiek zaplanować.Też myślałam żeby kupić jakieś paliki, sznurek i zrobić obrys domu, ale w tym gąszczu i tak nic nie będzie widać.Na pewno musimy skonsultować z architektem zieleni, które drzewka warto zostawić. Dużo jeżyn też mamy przez co młodsza córka nieźle sobie podrapała nogi. Trawy też wysokie, tylko suche niesamowicie. Jak chodziliśmy to aż wszystko trzeszczało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 29.06.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 to sucho tak jak i u nas trawa zamiast byc zielona to jakas taka zółta jest a drzewka kiedys też planuje miec bo tak jakos miło wtedy jest w cieniu pod drezewkami się schowac jak słoneczko doskwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AneczkaG 29.06.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Moja dzialeczka jest troszke mniejsza, ma 1148 m2, ale za to dosc nieregularna. Od polnocy najwezsza, jakies 17 m, w najszerszym miejscu 40 m, od poludnia jakies 30 czy 35m. Daje to wswzystko obraz wygryzionego trapezu lub prawie kwadratu. W tej najwezszej czesci bedzie garaz i wejscie do domu, "plecami" domek bedzie przylegal do tylnej granicy o te przepisowe 4 m, natomiast od poludnia i zachodu ogród! Aha, wjazd mamy od zachodu. Poza tym kolejny forumowy kroczek za mna - zalozylam dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 29.06.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 witam ponownie gratuluje nowemu forumowiczowi super że załozyłas swój dziennik przynajmniej kiedys będziesz mogła do niego zajrzeć i przypomnieć sobie jak to było na początku superrr a ja juz biegne czytac twój dziennik i sie wpisze do niego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AneczkaG 29.06.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Kamila, do tej pory prowadzilam na papierze dziennik - tyle, ze bardziej z szukania dzialki, co tez bylo ciekawym doswiadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 29.06.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Kamila, do tej pory prowadzilam na papierze dziennik - tyle, ze bardziej z szukania dzialki, co tez bylo ciekawym doswiadczeniem to dobrze teraz to wszystko możesz przelac na forum buzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 30.06.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam to i ja się przyłączę najprawdopodobniej zaczniemy na wiosnę 2009 działka jest w bydgoszczy.papiery sa tylko kaski brak.obecnie na obczyznie za pieniazkami sie biega ale chyba warto.pozdro dla zaczynajacych w 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 01.07.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Wklejam zdjęcia z działki.Widok od tyłu. http://images24.fotosik.pl/240/69ada57e0ca29fabmed.jpg http://images33.fotosik.pl/305/54eda7eb3830740dmed.jpg Więcej zdjęć u mnie w dzienniku.Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 01.07.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam to i ja się przyłączę najprawdopodobniej zaczniemy na wiosnę 2009 działka jest w bydgoszczy.papiery sa tylko kaski brak. obecnie na obczyznie za pieniazkami sie biega ale chyba warto. pozdro dla zaczynajacych w 2009 witam witam Cie gugx bardzo sie ciesze że nas coraz wiecej super witaj w klubie zaczynajacych na wiosne 2009 ja razem z mezem tez jestesmy na etapie załatwiania papierków mam nadzieje że już niedługo hihi jaka masz działke ile ma metrów czy arów jak wolisz moja to 1600 metrów ,a projekt już wybrany macie jak tak to wklejaj czym prędzej no i zdjęcia działeczki mile widziane pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 01.07.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 witam BetaGreta no fajną macie działeczke jak zauwazyłam na zdjęciach to prawie dookoła was jest duzo drzew a do sąsiadów macie blisko czy raczej oddaloni będziecie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 01.07.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Kamila, są sąsiedzi, chociaż wiele działek na tej ulicy to letniskowe.Po drugiej stronie drogi jest domek letniskowy dość duży z zadbaną ładną działką.Obok nas i z prawej i lewej strony działki są puste. Z tymi z prawej rozmawiałam i oni nie planują się budować. Następna działka po prawej już jest wybudowany domek w stanie surowym otwartym i za nimi ktoś mieszka a po drugiej stronie za tymi letnikami też stoją trzy domy w budowie, raczej całoroczne.Na tym zdjęciu widać płoty sąsiadów: http://images34.fotosik.pl/305/eb006c0b7a74f6f8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 01.07.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 BetaGreta dzialeczka piekna jak bym widzial swoja. nasza ma 1400 m2 duzo drzew no i chwastow wiadomo. projekcik wybrany nawet juz pozwolenie sie dostalo tu link do domku maly ale starczy http://pprojekt.pl/projekt378-bella,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts