Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajaca na wiosne 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A dzis zapytam - w jakim czasie zamierzacie wybudować swoje domy?

Do końca przyszłego roku chcielibyśmy zrobić stan surowy otwarty, nie spieszy nam się bardzo...później rozejrzeć się za kredytem i powoli sobie wykańczać dom...tak więc myślę że jeszcze co najmniej trzy razy spędzę święta u rodziców, czy u teściowej zanim sama przyrządze Kolację Wigilijną w swojej własnej kuchni :)

Pozdrawiam :)

Sylwia

dzień dobry

mnie wykonawca powiedział że 3 miesiace jak pogoda nie zawali i domek pod daszkiem to jakby kasy mieć duzo i bardzo się upierać to już Wigilię 2009 mogłabym sobie zaserwować we własnym domku :wink: ale aż taka uparta nie jestem niech to postoi poschnie jak trzeba tym bardziej że większość wykończeniówki sami mamy zamiar robic więc czasu też na to trzeba to może Wielkanoc 2010 ale pewnie realniejszy termin Wigilia ale 2010 :D

jestem na tym samym etapie.

zamowilam mape na Jerozolimskich 28 (wydzial kartografii) i zamierzam złożyć wnioski o przyłacza. zamierzam taka mape skserowac i zalaczyć do wszystkiego

ale moze juz wiesz co gdzie sie sklada i co zalacza do wniosków? (gaz ,prad, woda)???

ja w tej chwili będę się budować poza W-wą, więc składam wnioski w mojej gminie.

Natomiast przy pierwszej działce składałam wniosek o przyłączenie gazu na ul. Kasprzaka - potrzebne ksero aktu notarialnego, mapa z Al. Jerozolimskich i wypełniony wniosek. Prąd nie wiem gdzie się składa, bo załatwiał mi to kolega, który wtedy pracował w Stoenie. Natomiast w Stoenie potrzebne są takie same dokumenty jak w gazowni + ich wniosek. To samo w wodociągach.

Ja za to mam kupę jeżdżenia, aby te poskładać wszystkie wnioski. Mapy robią mi się w Mińsku Mazowieckim. Gaz i wodę załatwiam w Sulejówku, prąd w Otwocku :evil: , a meliorację w jakiejś mieścinie jeszcze za Otwockiem http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/e015.gif

heh. ja warunków zabudowy nie pozyskiwałem. na wypis z miejscowego planu zagospodarowania czekałem 1 tydzień. za to na warunki techniczne przyłącza (które to przyłącze stoi już na mojej działce) czekam już drugi miesiąc, bo gazowania chce oglądnąć to przyłącze... i wcale im nie bronię, tylko czemu tak długo to trwa??

tobie współczuje:-( tyle biegania:-(

przy moim mezu zapracowanym i dwójce małych dzieci byłoby to niewykonalne

ja też mam zapracowanego męża, dwójkę dzieci, ale jakoś daję radę :wink: . Całe szczęście jedna chodzi do przedszkola, druga jest w domu, ale babcia na miejscu, więc jak jest potrzeba to z nią zostaje :)

A to jeżdżenie doprowadza mnie do szału :evil:

Gdyby ktoś z budujących na dolnymsląsku szukał dobrej solidnej ekpiy budowlanej to z czystym sumieniem mogę polecic ta która budoała u mnie pod oleśnica.Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni i dlatego polecamy bo fajne i porzadne chlopaki i znaja sie na rzeczy jak mało kto.Zapraszam tez do odwiedzenia naszego dziennika budowy

http://www.archipelag.pl/dzienniki-budowy/olkakw/

polecam

kontakt do mnie [email protected] lub gg 6515201

lidszu

PostWysłany: Czw, 20 Listopad 2008 11:01 Temat postu:

fąfalska napisał:

tobie współczuje:-( tyle biegania:-(

przy moim mezu zapracowanym i dwójce małych dzieci byłoby to niewykonalne

ja też mam zapracowanego męża, dwójkę dzieci, ale jakoś daję radę . Całe szczęście jedna chodzi do przedszkola, druga jest w domu, ale babcia na miejscu, więc jak jest potrzeba to z nią zostaje

A to jeżdżenie doprowadza mnie do szału

Hej

u mnie dokładnie tak samo, z tym że jedna pociecha już trochę odchowana -chodzi do szkoły, a ta mała załatwia wszystko ze mną- a że często noszę ją w chuście i czasem traktowana jestem jako dziwadło :o to udało mi się parę rzeczy bez kolejek załatwic - więc jakoś to ciągnę

my też chcemy zacząc wczesną wiosną a na następną się wprowadzic :lol: a na razie załatwiamy te diabelne papiery :evil:

Gdyby ktoś z budujących na dolnymsląsku szukał dobrej solidnej ekpiy budowlanej to z czystym sumieniem mogę polecic ta która budoała u mnie pod oleśnica.Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni i dlatego polecamy bo fajne i porzadne chlopaki i znaja sie na rzeczy jak mało kto.Zapraszam tez do odwiedzenia naszego dziennika budowy

http://www.archipelag.pl/dzienniki-budowy/olkakw/

polecam

kontakt do mnie [email protected] lub gg 6515201

Hej:) a ile taka firma sobie liczy za postawienie Waszego domku? i co wchodzi w skład robocizy jeśli moza wiedzieć?

Witam cały dom wybudowanie wieżba dachowa i pokrycie dachu kosztowalo nas okolo 55 tyś ale nasz projekt nie należał do najłatwiejszych i prawie nikt nie chciał sie podjąc jego wykonania ze wzgledu na bardzo zaawansowane zbrojenia stropu oraz rozlegle tarasy zewnetrzne, schody zewnetrzne oraz wewnetrzne.

Kosz wykonania zależy od skomplikowania projektu i trudnosci wykonania.

Nasza akipa budowlana liczyla 12 osob a ekipa dekarzy 10 osob wszystko poszlo blyskawicznie w 2 miesiace postawili caly dom.Nie mieliśmy żadnych problemów a z tego co czytamy na forach to zdarzaja się rózne ekipy budowlane.Cieszymy sie ze tak super trafiliśmy i unikneliśmywielu nerwów i stresu.

pozdrawiam

Witam wszystkich przyszłorocznych inwestorów.

Sami również mamy zamiar zacząć wiosną 2009 . No chyba że a nóz widelec w grudniu mimo wszystko zimy nie będzie , no i "górale" będą mieli wolny termic to postaramy się cyknąć fundamenty jeszcze w tym roku (podobno to im dobrze robi jak se "poleżą" troszku).

Jesteśmy na etapie :

1. PnB jest , teraz czekamy na uprawomocnienie (2 tygodnie) potem dostaniemy Dziennik Budowy który trzeba podbić w UM

2. Przyłącze wod-kan jest na etapie projektu i w zależności od scenariusza (cztaj nastawienia wodociągów) albo bedzie bezproblemowo albo będziem ryć tunel pod drogą ( a to wydłuża czas i baaardzo podnosi koszty ).

3. Przyłacze energetyczne ma być do ...maja 2009 .

Ale damy radę bo nasza działka to wydzielona część z działki moich teściów , więc wszelkie media są pod ręką jakby co 8) .

Tu mam pytanko odnośnie tego przyłącza czy 16 kW zaproponowane przez firme V. to wystarczy w zupełności ?! Bo opinie na ten temat są u mnie podzielone i mam zgryz , zostawić te 16 czy zwiększać na 25kW ?!

znaczy mnie to pani w energetyce tak doradziła żeby do budowy te 11 bo stwierdziła ze mniej płacić będę a wystarczy a jak już się wybuduję to przy przełączaniu na docelową dostawę prądu podniosę sobie do 14 :D

no właśnie po co przepłacać hihi lepiej oszczędzać gdzie się da bo niedługo już całkiem trzeba będzie pasa zaciskać...ja juz teraz sobie fryzjera odmawiam a co dopiero będzie za rok, nie ma co rozrzucac kasy...myślę że te 11 kW na czas budowy jest oki a później zawsze można sobie zwiększyc dowolnie :)