fąfalska 18.11.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 jestem na tym samym etapie.zamowilam mape na Jerozolimskich 28 (wydzial kartografii) i zamierzam złożyć wnioski o przyłacza. zamierzam taka mape skserowac i zalaczyć do wszystkiego ale moze juz wiesz co gdzie sie sklada i co zalacza do wniosków? (gaz ,prad, woda)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 18.11.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 A dzis zapytam - w jakim czasie zamierzacie wybudować swoje domy? Do końca przyszłego roku chcielibyśmy zrobić stan surowy otwarty, nie spieszy nam się bardzo...później rozejrzeć się za kredytem i powoli sobie wykańczać dom...tak więc myślę że jeszcze co najmniej trzy razy spędzę święta u rodziców, czy u teściowej zanim sama przyrządze Kolację Wigilijną w swojej własnej kuchni Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.11.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 dzień dobry mnie wykonawca powiedział że 3 miesiace jak pogoda nie zawali i domek pod daszkiem to jakby kasy mieć duzo i bardzo się upierać to już Wigilię 2009 mogłabym sobie zaserwować we własnym domku ale aż taka uparta nie jestem niech to postoi poschnie jak trzeba tym bardziej że większość wykończeniówki sami mamy zamiar robic więc czasu też na to trzeba to może Wielkanoc 2010 ale pewnie realniejszy termin Wigilia ale 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.11.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 jestem na tym samym etapie. zamowilam mape na Jerozolimskich 28 (wydzial kartografii) i zamierzam złożyć wnioski o przyłacza. zamierzam taka mape skserowac i zalaczyć do wszystkiego ale moze juz wiesz co gdzie sie sklada i co zalacza do wniosków? (gaz ,prad, woda)??? ja w tej chwili będę się budować poza W-wą, więc składam wnioski w mojej gminie. Natomiast przy pierwszej działce składałam wniosek o przyłączenie gazu na ul. Kasprzaka - potrzebne ksero aktu notarialnego, mapa z Al. Jerozolimskich i wypełniony wniosek. Prąd nie wiem gdzie się składa, bo załatwiał mi to kolega, który wtedy pracował w Stoenie. Natomiast w Stoenie potrzebne są takie same dokumenty jak w gazowni + ich wniosek. To samo w wodociągach. Ja za to mam kupę jeżdżenia, aby te poskładać wszystkie wnioski. Mapy robią mi się w Mińsku Mazowieckim. Gaz i wodę załatwiam w Sulejówku, prąd w Otwocku , a meliorację w jakiejś mieścinie jeszcze za Otwockiem http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/e015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 19.11.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 heh. ja warunków zabudowy nie pozyskiwałem. na wypis z miejscowego planu zagospodarowania czekałem 1 tydzień. za to na warunki techniczne przyłącza (które to przyłącze stoi już na mojej działce) czekam już drugi miesiąc, bo gazowania chce oglądnąć to przyłącze... i wcale im nie bronię, tylko czemu tak długo to trwa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.11.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 tobie współczuje:-( tyle biegania:-( przy moim mezu zapracowanym i dwójce małych dzieci byłoby to niewykonalne ja też mam zapracowanego męża, dwójkę dzieci, ale jakoś daję radę . Całe szczęście jedna chodzi do przedszkola, druga jest w domu, ale babcia na miejscu, więc jak jest potrzeba to z nią zostaje A to jeżdżenie doprowadza mnie do szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 20.11.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam , Też chcemy zacząć wczesną wiosną . Jak pogoda pozwoli ... Projekt z muratora C 120 FOREMNY . Czekamy na PnB , media na działce .Cieszy wiadomość że materiały tanieją . Budujemy w okolicach Krakowa . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkakw 20.11.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Gdyby ktoś z budujących na dolnymsląsku szukał dobrej solidnej ekpiy budowlanej to z czystym sumieniem mogę polecic ta która budoała u mnie pod oleśnica.Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni i dlatego polecamy bo fajne i porzadne chlopaki i znaja sie na rzeczy jak mało kto.Zapraszam tez do odwiedzenia naszego dziennika budowyhttp://www.archipelag.pl/dzienniki-budowy/olkakw/ polecamkontakt do mnie [email protected] lub gg 6515201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.11.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 lidszu PostWysłany: Czw, 20 Listopad 2008 11:01 Temat postu: fąfalska napisał: tobie współczuje:-( tyle biegania:-( przy moim mezu zapracowanym i dwójce małych dzieci byłoby to niewykonalne ja też mam zapracowanego męża, dwójkę dzieci, ale jakoś daję radę . Całe szczęście jedna chodzi do przedszkola, druga jest w domu, ale babcia na miejscu, więc jak jest potrzeba to z nią zostaje A to jeżdżenie doprowadza mnie do szału Hej u mnie dokładnie tak samo, z tym że jedna pociecha już trochę odchowana -chodzi do szkoły, a ta mała załatwia wszystko ze mną- a że często noszę ją w chuście i czasem traktowana jestem jako dziwadło to udało mi się parę rzeczy bez kolejek załatwic - więc jakoś to ciągnę my też chcemy zacząc wczesną wiosną a na następną się wprowadzic a na razie załatwiamy te diabelne papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 20.11.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Gdyby ktoś z budujących na dolnymsląsku szukał dobrej solidnej ekpiy budowlanej to z czystym sumieniem mogę polecic ta która budoała u mnie pod oleśnica.Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni i dlatego polecamy bo fajne i porzadne chlopaki i znaja sie na rzeczy jak mało kto.Zapraszam tez do odwiedzenia naszego dziennika budowy http://www.archipelag.pl/dzienniki-budowy/olkakw/ polecam kontakt do mnie [email protected] lub gg 6515201 Hej:) a ile taka firma sobie liczy za postawienie Waszego domku? i co wchodzi w skład robocizy jeśli moza wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkakw 20.11.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam cały dom wybudowanie wieżba dachowa i pokrycie dachu kosztowalo nas okolo 55 tyś ale nasz projekt nie należał do najłatwiejszych i prawie nikt nie chciał sie podjąc jego wykonania ze wzgledu na bardzo zaawansowane zbrojenia stropu oraz rozlegle tarasy zewnetrzne, schody zewnetrzne oraz wewnetrzne.Kosz wykonania zależy od skomplikowania projektu i trudnosci wykonania.Nasza akipa budowlana liczyla 12 osob a ekipa dekarzy 10 osob wszystko poszlo blyskawicznie w 2 miesiace postawili caly dom.Nie mieliśmy żadnych problemów a z tego co czytamy na forach to zdarzaja się rózne ekipy budowlane.Cieszymy sie ze tak super trafiliśmy i unikneliśmywielu nerwów i stresu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 21.11.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam wszystkich przyszłorocznych inwestorów. Sami również mamy zamiar zacząć wiosną 2009 . No chyba że a nóz widelec w grudniu mimo wszystko zimy nie będzie , no i "górale" będą mieli wolny termic to postaramy się cyknąć fundamenty jeszcze w tym roku (podobno to im dobrze robi jak se "poleżą" troszku). Jesteśmy na etapie : 1. PnB jest , teraz czekamy na uprawomocnienie (2 tygodnie) potem dostaniemy Dziennik Budowy który trzeba podbić w UM 2. Przyłącze wod-kan jest na etapie projektu i w zależności od scenariusza (cztaj nastawienia wodociągów) albo bedzie bezproblemowo albo będziem ryć tunel pod drogą ( a to wydłuża czas i baaardzo podnosi koszty ). 3. Przyłacze energetyczne ma być do ...maja 2009 . Ale damy radę bo nasza działka to wydzielona część z działki moich teściów , więc wszelkie media są pod ręką jakby co . Tu mam pytanko odnośnie tego przyłącza czy 16 kW zaproponowane przez firme V. to wystarczy w zupełności ?! Bo opinie na ten temat są u mnie podzielone i mam zgryz , zostawić te 16 czy zwiększać na 25kW ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.11.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ja na czas budowy mam mieć podłączone 11 kW i to podobno wystarczy a docelowo mam mieć coś 14 kW i to też podobno jest wystarczające to ja już nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 21.11.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ...a u mnie będzie na czas budowy 13,8 kW, mój tata jest elektrykiem i mówi ze to spokojnie wystarczy pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.11.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 znaczy mnie to pani w energetyce tak doradziła żeby do budowy te 11 bo stwierdziła ze mniej płacić będę a wystarczy a jak już się wybuduję to przy przełączaniu na docelową dostawę prądu podniosę sobie do 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia83 21.11.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 u mnie też ma byc 14 kW:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 21.11.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ile sztuk mapy do celów projektowych jest potrzebne do adaptacji i złożenia wniosku o wydania pozwolenia na budowę?? (warunki przyłączy mam na podstawia map do celów opiniodawczych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.11.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ja wszystkich mapek do celów projektowych miałam 3 czy 4 sztuki i chyba jedna mi jeszcze została ale z tego co widze to bardzo różnie w różnych częściach Polski wymagają tych mapek a do samego pozwolenia to jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 21.11.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 znaczy mnie to pani w energetyce tak doradziła żeby do budowy te 11 bo stwierdziła ze mniej płacić będę a wystarczy a jak już się wybuduję to przy przełączaniu na docelową dostawę prądu podniosę sobie do 14 no właśnie po co przepłacać hihi lepiej oszczędzać gdzie się da bo niedługo już całkiem trzeba będzie pasa zaciskać...ja juz teraz sobie fryzjera odmawiam a co dopiero będzie za rok, nie ma co rozrzucac kasy...myślę że te 11 kW na czas budowy jest oki a później zawsze można sobie zwiększyc dowolnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia83 21.11.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 ja miałam 4 mapki,z czego trzy mi zostały,bo do wszystkich papierów dodawane były xerówki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts