sylwiap-w29 21.11.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Ale niepokoi mnie pewne sformułowanie w warunkach przyłaczenia do sieci, a brzmi ono tak : Szacowany koszt realizacji warunków przyłaczenia wynosi: 5,1 tys. zł. w tym koszt dokumentacji technicznej wynosi : 2,7 tys. zł. bo to koszt całej inwestycji które pokrywa energetyka u mnie szacowany koszt realizacji warunków przyłączenia wynosi: 16,9 tys....w tym koszty dokumentacji technicznej wynosi: 3,5 tys. zł i tutaj dopiero było zdumienie gdy to zobaczyłam...w efekcie płace tylko 1500 zł za wszystko pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 21.11.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam cały dom wybudowanie wieżba dachowa i pokrycie dachu kosztowalo nas okolo 55 tyś ale nasz projekt nie należał do najłatwiejszych i prawie nikt nie chciał sie podjąc jego wykonania ze wzgledu na bardzo zaawansowane zbrojenia stropu oraz rozlegle tarasy zewnetrzne, schody zewnetrzne oraz wewnetrzne. Kosz wykonania zależy od skomplikowania projektu i trudnosci wykonania. Nasza akipa budowlana liczyla 12 osob a ekipa dekarzy 10 osob wszystko poszlo blyskawicznie w 2 miesiace postawili caly dom.Nie mieliśmy żadnych problemów a z tego co czytamy na forach to zdarzaja się rózne ekipy budowlane.Cieszymy sie ze tak super trafiliśmy i unikneliśmywielu nerwów i stresu. pozdrawiam No ile osób liczyła to juz wiem z Twojego pierwszego postu na forum o wykonawcach...no to ale dobrzy musza być skoro tak ich zachwalasz hoho, tylko ze mi na czasie nie zalezy żeby w 2m-ce dom postwić a potem wszystko pęka...bo jedno nie skończone a tu juz za drugie by sie brali, a wg mnie wszyskko musi swoje odstać zarówno fundamenty, jak ściany czy więźba, ale zyczę Tobie jak najlepiej bez popękanych sufitów zwłaszcza bo to są częste efekty szybkiego stawiana domków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.11.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 hojnorek widzisz a u nas na odwrót do pozwolenia na budowę wystarczyło mi pisemko z energetyki że jest możliwość przyłączenia do prądu tak samo zresztą z wodociągów i jakbym potrzebowała szybko prąd to mogłabym wystapić o tzw. przyłącze budowlane po budowie o docelowe ale wtedy płaciłabym niejako 2 razy więc poczekałam wziełam prawomocne pozwolenie wystapiłam o warunki podpisałam umowę i teraz sobie czekam aż mi zrobią skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 21.11.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Naprawdę u was trzeba mieć pozwolenie na budowe żeby wystapić o przyłacze energetyczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.11.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Feniksie ale tylko jak chcesz docelowe czyli stałe ze skrzynką w ogrodzeniu pisałam już że do pozwolenia to wystarczyło mi pisemko z energetyki że istnieje możliwość przyłączenia do prądu to wystarczyło takie coś dostałam w tydzień i gdybym chciała płacić dwa razy to mogłam od razu jeszcze przed pozwoleniem wystąpić o przyłącze do budowy ale wolałam poczekać chwilę i od razu mieć stałe przyłącze czemu się tak martwisz czyżbyś miał u na skłądać o pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 21.11.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Ja się nie martwię , to mnie bardzo dziwi . My od razu z aktem notarialnym wystapilismy o mapkę do działu geodezji UM i z tym do Vatenffala o przyłącze . Mamy od razu docelowe (za radą pana z Vatenffala - po co dwa razy płacic) . Warunki - koniec czerwca , Umowa - koniec lipca . PnB - koniec listopada (tak właściwie jeszcze się nie uprawomocniło). Wy zdje się też w Vatenffalu czy może gdzie indziej?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.11.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 my w Enionie i u nas do docelowego wymagają prawomocnego pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia83 21.11.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 u nas tak jak u Fenixa,od razu docelowe i bardzo szybko-i warunki i umowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.11.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 no ja nie mówię że szybko nie było obecanka przyłącza tydzień warunki tydzień umowa tydzień oczekiwanie na przyłącze jakieś 7-8 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 21.11.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Fenix999 zdradzisz gdzie budujesz? bo my też górny śląsk i również w Vatenffalu załatwiamy prądzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 21.11.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 No niestety u mnie oczekiwanie (w skrajnym przypadku) prawie 10 miesięcy . Ale podobno mają to zrobić luty/marzec . Oby sylwiap-w29 - poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.11.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 nuuuu ja niby też Górny Śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 21.11.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 No niestety u mnie oczekiwanie (w skrajnym przypadku) prawie 10 miesięcy . Ale podobno mają to zrobić luty/marzec . Oby Bez obaw Vattenfall to solidna firma i podobno trzymają się terminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 22.11.2008 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Ale straszne rzeczy piszecie o tym prundzie ,nawet ktoś stwierdził że pożyczanie prundu od teścia to = więzienie. Dobrze że ja wszystko mam i do pozwolenia zanoszę tylko umowy podpisane z tymi firmami mediowymi. Witam nowych budowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 No i u nas biało . Czyli nici z wszelkich "szaleńczych" planów jeszcze na ten rok . No chyba że przyjdzie jeszcze chwilowe ocieplenie w co raczej wątpie . Oby tylko za dużo śniega nie sypało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia83 22.11.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 u Nas też biało,ale moja ekipa dzielnie kopie Nam piwnice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 22.11.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 widzę, że prund na tapecie . Ciekawe co mój kochany Stoen wymyśli http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif. Mam nadzieję, że większych problemów nie będą robić, bo wszystkie media są w drodze, więc powinno być OK. No ale znając polskie realia, zawsze coś może stanąć na przeszkodzie Odebrałam mapki z gminy, więc we wtorek i w środę jadę składać wnioski o przyłącza obecnie jestem na etapie szukania geodety, aby mi zrobił mapki do celów projektowych. No i właśnie zastanawiam się ile tych mapek zrobić ? Będą mi one potrzebne tylko do PnB, więc może 2-3 ? http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Na pewno tylko do PnB ? My mieliśmy 7 . Trzy wział projektant do adaptacji, jedną pan który projektuje nasze przyłacze wod-kan, a jedną energetyka - bo to podobno przyśpiesza sprawę (oczywiście dostarczyliśmy ją pózniej ) . Wydaje mi się że lepiej mieć mały zapasik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 22.11.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 widzę, że prund na tapecie . Ciekawe co mój kochany Stoen wymyśli http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif. Mam nadzieję, że większych problemów nie będą robić, bo wszystkie media są w drodze, więc powinno być OK. No ale znając polskie realia, zawsze coś może stanąć na przeszkodzie Odebrałam mapki z gminy, więc we wtorek i w środę jadę składać wnioski o przyłącza obecnie jestem na etapie szukania geodety, aby mi zrobił mapki do celów projektowych. No i właśnie zastanawiam się ile tych mapek zrobić ? Będą mi one potrzebne tylko do PnB, więc może 2-3 ? http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif Ja miałam geodete z gimny i takiego bardzo polecam, wie co do czego, wie ile bedzie potrzebne mapek i zna się z tymi w gminie gdzie będzie się składać wniosek o pozwolenie:) więc najlepiej iśc do wydziału geodezji i tam juz będą wiedzieć co robić(przynajmniej tak było w moim przypadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.11.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 widzę, że prund na tapecie . Ciekawe co mój kochany Stoen wymyśli . Mam nadzieję, że większych problemów nie będą robić, bo wszystkie media są w drodze, więc powinno być OK. No ale znając polskie realia, zawsze coś może stanąć na przeszkodzie Odebrałam mapki z gminy, więc we wtorek i w środę jadę składać wnioski o przyłącza obecnie jestem na etapie szukania geodety, aby mi zrobił mapki do celów projektowych. No i właśnie zastanawiam się ile tych mapek zrobić ? Będą mi one potrzebne tylko do PnB, więc może 2-3 ? ja brałam geodetę z ogłoszenia zrobił mi 3 mapki, powiedział że tyle wystarczy- czekałam równo 45 dni ja też mam warunki od stoenu i nawet szybko je dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts