sylwiap-w29 28.11.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 quisquis poczytaj np. o porotherm, poroton, pustak typu max, ceramika nadaje się do ścian jednowartwowych i wielowarstwowych pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_i_a 28.11.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Ceramika, czyli tu pustak ceramiczny. To grupa początkująca, czyli wszystkiego się trzeba najpierw dowiedzieć, tak czy inaczej.Pomieszkać w dwuwarstwówce, tymczasowo bez docieplenia się oczywiście da. Wystarczy popatrzeć na nowych osiedlach. Ludzie tak mieszkają. Moja ciocia też. Ja nawet, ale wtedy ta część domu była niewykończona i słabo ogrzewana. Kiedyś taka grubość/izolacyjność ścian była normą. Tylko że ścianę należy z zew. otynkować, aby nie chłonęły wilgoci. I tu problem. Ale się da, z dobrą wentylacją i bez grzyba w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 28.11.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 tylko nie dyskutujmy w tym wątku dlaczego "ceramika" nie jest zdrowsza od "silikatów" i dlaczego jest już na ten temat osobny wątek na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 28.11.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 tylko nie dyskutujmy w tym wątku dlaczego "ceramika" nie jest zdrowsza od "silikatów" i dlaczego jest już na ten temat osobny wątek na forum hihi bez obaw...mamy się tutaj wspierać a nie spierać co jest lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 28.11.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Jestem już jakiś czas na tym forum i w ramach wytłumaczenia braków w podstawowych terminach przypomnę, że byłam na 99% zdecydowana na budowę szkieletowca. Całą energię poświęcałam na zgłębienie tej technologii...stąd takie braki. Dzięki, kochani, nigdzie indziej nie przyznałabym się do takiej niewiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 28.11.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Cześć, to może i ja nieśmiało dołączę do grupy?Chęci do budowy jak najbardziej mam, nie wiem tylko czy starczy sił i będą możliwości.W sumie plany to są już od kilku lat...Działkę "już" mamy...(poszukiwania trwały trzy lata, a finalizacja zakupu pół roku, podziały, notariusz...ale wreszcie mamy swój kawałek trawnika)teraz wciąż szukam projektu, wciąż w każdym coś bym zmieniła, też tak macie? w każdym razie marzy mi się zacząć na wiosnę i przynajmniej parter wykończyć na maj 2010, ma nadzieję, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.11.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 quisquis nie przejmuj się większość jak wkraczała na forum to przypominała trawkę na wiosnę tacy zieleni byli na czele ze mną ale jak się poszuka poczyta to i rozumek przyjdzie ja wybrałam silikaty na ściany popytałam tych co budowali i mieszkają i utwierdzili mnie w wyborze a jak zaczynałam czytać forum to wiedziałam bardzo niewiele i hasła np rekuperator DGP i inne takie to czarna magia była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 30.11.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Witajcie Coś trochę zamilkło na tym wątku więc podnoszę następny temat do przerobienia a mianowicie: jakie robicie pokrycie dachu? U nas jest dachówka ceramiczna ale na pewno zmienimy co najmniej na betonową...a moze jeszcze coś innego...na dzień dzisiejszy mam dylemacik, bo dach u mnie nie jest prostym dachem i obawiam się że trochę będzie nas kosztował. Jak jest u Was? Jakie plany albo przemyślenia? KamaG Witaj w Grupie:):) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.11.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 ja mam zaplanowaną cementówkę ale co mi tam dam do wyceny i na cermiczną jedna forumowiczka pisała że się zdziwiła bo miedzy cementówką a ceramiczną niewielką różnicę miała w wycenie nie wiem wprawdzie ile to niewiele było ale sama sprawdzę jakby rzeczywiście nie było takiej dużej to kto wie z tym że ja daszek prosty dwuspadowy z jedną lukarną mam więc nie powinno być kosmosu - ale to był świadomy i celowy wybór żeby koszty obciać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.11.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Witam Mam do sprzedania: Warszawa Międzylesie przy Centrum Zdrowia Dziecka: 1) Barak mieszkalny (wolny od nowego roku 2009) 1700złhttp://www.empikfoto.pl/albumy24/115019/390816/previews/14553669_barak.jpg2) Prowizorka budowlana 400złhttp://www.empikfoto.pl/albumy24/115019/390816/previews/10749708_1.jpg3) Porotherm 25 PW -10 palet po 3zł/szt4) Stemple sosnowe (używane 1 raz wyłącznie na naszej budowie) 250szt (dł.2,70-3,00m) po 3zł/szt.5) Koza metalowa w stanie b. dobrym (z rurami gotowa do podłączenia) 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 01.12.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witamy wszystkich Nasz dom ma stanąc w Dobrodzieniu, jest to mała miejscowość pomiędzy Częstochową a Opolem. My chcieliśmy budować juz na jesień, ale... no właśnie, zawsze jest jakieś ale... Pani w Starostwie Powiatowym troszkę nas przyblokowała. Opisze wszystko w dzienniku, który mam zamiar założyć. Na chwilę obecną od 8 miesięcy walczymy z dokumentami. Ale przynajmniej materiały staniały . życzymy wszystkim powodzenia w staraniach o własny domek. Jeśli chcecie to oceńcie nasz projekt "wygodny 2" http://domyzwizja.pl/ pozdrawiamy bedziemy tu częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 01.12.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Nasz dom ma stanąc w Dobrodzieniu, jest to mała miejscowość pomiędzy Częstochową a Opolem. My chcieliśmy budować juz na jesień, ale... no właśnie, zawsze jest jakieś ale... Pani w Starostwie Powiatowym troszkę nas przyblokowała. Opisze wszystko w dzienniku, który mam zamiar założyć. Na chwilę obecną od 8 miesięcy walczymy z dokumentami. Ale przynajmniej materiały staniały . życzymy wszystkim powodzenia w staraniach o własny domek. Jeśli chcecie to oceńcie nasz projekt "wygodny 2" http://domyzwizja.pl/ pozdrawiamy bedziemy tu częściej witamy, witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 01.12.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Hej ciastecza. A czy wy nie macie czasem grudniowego maluszka? Widziałam ostatnio ten projekt na "moim" grudniowym forum!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 02.12.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 A może ktoś z budujących z ceramiki orientuje się co do cen porothermu25??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.12.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Hej, jeżeli chodzi o porotherm, poroton, unipor itd.. to zalezy od czy z P+W (pióro i wpust) czy gładkie, cena też chyba zależna od transportu. Jak byliśmy się dowiadywać w hurtowni, to pytali nam się ile potrzebujemy sztuk i gdzie mieszkamy, obliczyli ile km od nich ile palet i dopiero dawali nam cenę. Jak weszłam na googla i sobie wpisałam "Poznań porotherm" to mi wypisało full linków, a ceny generalnie od 5.10, 5.30, 5.40, różnie. W hurtowni proponowali nam 4,9, ceny spr. we wrzesniu. Teraz złoty znacznie słabszy, więc pewnie cena będzie wyższa.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 02.12.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 porotherm25 P+W??? U mnie jest po 6,60! ale mam 800m od działki..czyli z transportem, rozładunkiem, fakturą...i szef mówi że to jest polski oryginalny porotherm, ale na oryginalności to się za bardzo nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 03.12.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 My kupowalismy wienebergera po 4.80, ale to było w sierpniu... jeszcze stoi na składzie i czeka na nas... teraz ceny trochę spadły ale jak się kształtują to nie wiem... quisquis Wysłany: Pon, 1 Grudzień 2008 23:25 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Hej ciastecza. A czy wy nie macie czasem grudniowego maluszka? Widziałam ostatnio ten projekt na "moim" grudniowym forum! Pozdrawiam. Co mieliście na myśli pisząc maluszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 03.12.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 u mnie PTH 25 pw jest po 3 pln - 10 palet mam.To pozostałości po budowie.zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 03.12.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 My kupowalismy wienebergera po 4.80, ale to było w sierpniu... jeszcze stoi na składzie i czeka na nas... teraz ceny trochę spadły ale jak się kształtują to nie wiem... quisquis Wysłany: Pon, 1 Grudzień 2008 23:25 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Hej ciastecza. A czy wy nie macie czasem grudniowego maluszka? Widziałam ostatnio ten projekt na "moim" grudniowym forum! Pozdrawiam. Co mieliście na myśli pisząc maluszka? Ciasteczka a jaki to porotherm w sierpniu był za 4,80??? 25? 30? P+W? To cena netto czy brytto? z transportem? rozładunkiem hds? Bo róznica między 6,60 a 4,80 jest ogromna a piszesz ze to ceny z sierpnia i jeszcze zmalały, to u mnie te ceny jakieś nie takie są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 04.12.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 To był porotherm 30 z wienebergera. Cena brutto z dostawą i rozładunkiem...a co zbyt niska???mamy bardzo fajną hurtownię...zebraliśmy się w 3 domki (ja i dwóch kumpli) zamówiliśmy 120 palet i gośc dał nam takie ceny...oni już szczęśliwi bo mają domki z dachami , a ja nie mam nawet dokumentów...pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts