Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajaca na wiosne 2009

Recommended Posts

To był porotherm 30 z wienebergera. Cena brutto z dostawą i rozładunkiem...

a co zbyt niska???

mamy bardzo fajną hurtownię...

zebraliśmy się w 3 domki (ja i dwóch kumpli) zamówiliśmy 120 palet i gośc dał nam takie ceny...

oni już szczęśliwi bo mają domki z dachami , a ja nie mam nawet dokumentów...

pozdrówka

cena w sam raz, tylko u mnie ceny take jakieś za wysokie...

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak dobrze pójdzie to przed świętami będę w naszej hurtowni, to sprawdzę jakie są obecnie ceny materiałów i wpiszę...

Dziś nasz "magik" ma przywieźć dokumentację do pozwolenia na budowę...

dzis mijają 4 miesiące i 13 dni jak zawiozłem do niego komplet dokumentów...

nie chcę się jednak zbytnio cieszyć, bo on juz przyjeżdżał ze 25 razy,a dotarł 3, więc średnią ma słabą...

no ładnie:) to ja juz oczekuje na pnb:) tylko że...mam działke w strefie konserwatorskiej i ochrony ekspozycji więc czas oczekiwania u mnie się nieco przedłuzy ponieważ gmina musi wysłać projekt do Wrocka konserwatorowi zabytków a on podpisze że oki :D a na pewno praojekt będzie pasował bo juz wcześniej z nim uzgadaniałam :) tylko żeby to nie trwało wieki...tzn taki malutki podpisik i picząteczka i oby poczta polska sprawniej działała :D

Pozatym pismo do konserwatora o zaopiniowania projektu przyszło do mnie :o

Mam nadzieje ze to samo pismo zostało też wysłane do wspomnianego juz konserwatora a dla mnie to tylko tak dla mojej wiedzy żebym wiedziała co oni tam w gmnie poczynają...bo chyba urzędniczka się nie pomyliła i zamiast do konserwatora wysłała do nadawcy :o :o :o W sumie coś wspminałam ze moge to pismo sobie sama do Wrcka zawieść żeby było szybciej ale mówili ze do walentynek się wyrobią więc stwierdziłam że poczekam...kurczę, jednak jutro podejdę do gminy, nie ma na co czekać bo sie moge nie doczekać i nawet na walentyki prezentu nie będzie...

witam serdecznie,pragnę dołączyć do waszej grupy myślę że też zaczniemy na wiosnę 2009.Właśnie kupiliśmy działeczkę na szczęście z wydanymi warunkami zabudowy,więc trochę papierków do załatwiania nam odchodzi.

Projekt domku znajdzie się pod choinką.

http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_b%C5%82awatkach/m3f017392e1f6c,1075

Hm...

tak jak myślałem

nasz magik sie nie pokazał

a na dodatek nie odierał telefonu

dziś znów zaczynamy nowy tydzień

chciałbym złożyć to pozwolenie jak najszybciej

może atmosfera świąt wywoła pozytywne reakcje u Pani w Starostwie i da nm to pozwolenie bez jakiś szczególnych problemów...

trza być dobrej myśli

postanowiłem jechac i osobiście odebrać dokumenty od architekta

obojętnie w jakim by nie były stanie

ok życzymy wszystkim milego tygodnia

witamy serdecznie wszystkich nowych forumowiczów :lol:

do pracy rodacy

hojnorek no to gratuluję...ja mam nadzieję niedługo tez oznajmnić że czekam na PnB...na razie jeszcze w biurze projektowym coś tam kończą ale obiecali że szybciutko się uwiną :)

Pozdrawiam :)

PS: a co tutaj tak cicho ostatnio sie zrobiło?

Wiosenni budowniczowie i budowniczki gdzie jesteście????????

mój projekt wysłany do ministra budownictwa- w sprawie odstępstwa.

Rozmawiamy z ekipami do SSO, jezdzimy po hurtowniach. Arhciekt twierdzi, ze pozwolenie na budowe będziemy miec pod koniec lutego - ja mysle, ze jak w kwietniu będzie to dobrze. Przed nami przeprawa przez notariusza- okupujemy część działki (w zasadzie spłacamy czesc działki,która odzidziczyła z nami ciotka), rozbiórkastarego domu na działce..oj za nami dopiero początek drogi.

PS: a co tutaj tak cicho ostatnio sie zrobiło?

Wiosenni budowniczowie i budowniczki gdzie jesteście????????

ja pomagam Świętemu Milkołajowi w robieniu gwiazdkowych prezentów :lol:

i sporo czasu mi to zajmuje......

to chyba jak większość z nas :D

Ja dodatkowo staram się wykurować szpital, który zagościł z moim domu :evil: Dziewczyny mi się rozchorowały, więc dni upływają mi na podawaniu antybiotyków, syropków, kropelek do nosa itp., itd. :( :(

Mam tylko nadzieję, że na święta się wykurują.

Przez to, że dziewczynki są chore, to nie mam czasu na odwiedzenie urzędów i złożenie wniosków o przyłącza mediów :(