Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajaca na wiosne 2009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, jak widze dzialeczki macie w wiekszosci raczej na uboczu. Ja mam niemal w centrum miasta z perspektywy Waszych ;)

No i jak widze ludzie zanim zaczna sie budowac to za granice jada :lol: pieniazki zarabiac na dom? Ja niedalej jak rok temu w UK pracowalam, ale jak widac juz wrocilam :D

To "moja" okolica

http://aneczkafoto.webpark.pl/pict0247a.jpg

http://aneczkafoto.webpark.pl/pict0249a.jpg

Witajcie, jak widze dzialeczki macie w wiekszosci raczej na uboczu. Ja mam niemal w centrum miasta z perspektywy Waszych ;)

No i jak widze ludzie zanim zaczna sie budowac to za granice jada :lol: pieniazki zarabiac na dom? Ja niedalej jak rok temu w UK pracowalam, ale jak widac juz wrocilam :D

To "moja" okolica

http://aneczkafoto.webpark.pl/pict0247a.jpg

http://aneczkafoto.webpark.pl/pict0249a.jpg

prawda u nas narazie na "naszej górce" jeszcze niestoi żaden domek ale pewnie niedługo zaczną się budowac :roll: :p

racja racja wiekszosc z nas wyjechała zrobic na swój wymarzony domek ale co zrobic takie czasy :-? :)

zato ty bedziesz miala blisko wrazie czego pożyczyc szklankę cukru hihi pozdrowionka :lol: :lol:

Witamy

Też będziemy z żoną chcieli zacząć na wiosnę 2009. Na razie czekamy na geodetę w celu sporządzenia mapki do celów projektowych. Mediów nie musimy załatwiać bo na działce już wszystko jest .

P.S Jak wkleiliście te zdjęcia pod waszym loginem

witam nowych budujacych

a co do zdjęc to musicie założyc sobie w fotosiku albo w innym dziale i tam umiescic zdjęcia a pózniej wkleic

chyba jest dobry odpis jak wklejac zdjęcia na forum :lol: :lol:

Trochę się bardziej wczytałem w Wasze posty i widzę że sporo tu emigrantów.

Ja też przez 12 lat dorabiałem niemieckich pracodawców tyle że sezonowo.

Na szczęściie od tego roku już tam nie jeżdżę .

A jak tam cud w Irlandii?

Mądry naród dobrze zagłosował - muszę sobie kupić ich flagę na samochód.

Kamiloj POZDRÓW IRLANDCZYKÓW

Dzięki za link do instrukcji wklejania zdjęć. Jakoś mi się udało.

Jak widać też będziemy budować projekt archonu.

no moje gratulacje :lol: bardzo dobrze Ci sie udało wstawic zdjęcie pod linkiem powiem sama też na początku miałam problem ale teraz to już sprawnie idzie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no i gratuluje projektu bardzo ładny zresztą jak większosc projektów z tej pracowni :p :p

tak to jest jak się chce budowac dom to trzeba jakos zdobyc na to srodki :roll: ,a jakos w Polsce raczej bysmy nie zarobili na nasz domek więc wyjechalismy do Irlandii :p

hahaha dzieki dzieki pozdrowie pozdrowie Irlandczyków jak dasz rade to wstaw rzuty swojego domku bo jestem ciekawa jak wygląda od "wewnątrz"

no i jak masz też zdjęcia działeczki chętnie bym zerkła

pozdrawiam serdecznie Kamila

Witaj!

Dobrze kojarze, ze to rododendrony 2?

witajcie to i ja się przyłączę :D

mieliśmy zamiar w tym roku zrobić stan zerowy ale już sama nie wiem czy się uda, projekt wybrany pozwolenie ma być w przyszłym tygodniu przyłącze wody uzgodnione tylko zrobić jak będzie pozwolenie to warunki przyłącza z energetyki i gotowe :D

a działeczka ma dokładnie 1346 m - 23,5 m na prawie 60 m jedyna "wada" to wjazd od południa ale już to przebolałam :D

Witam

Nie wiem czy te rzuty będą widoczne ale zrobię próbę.

Nie to nie są rododendrony aczkolwiek braliśmy je pod uwagę - to dom pod pistacją wybrany po bardzo wielu nieprzespanych nocach , potyczkach z żoną itp. Jest to efekt uzyskanego kompromisu.

Spróbuję następnym razem wkleić zdjęcia naszej działki.

Witaj na forum wu -jak za tydzień będzie pozwolenie to napewno dacie radę chyba że będzie problem z ekipą . Wjazd od południa czy północy dla mnie to wsio rybka ważne że macie swój kawałek.

hej :D

z ekipą nie ma problemu bo zaklepana - może być tylko problem z tym stanem zero bo bardzo rozrywani ale zobaczymy

pewnie że własny kawałek najważniejszy ale jednak wjazd od południa wymusza pewną dozę kombinacji jeśli chesz mieć jakoś dobrze ustawiony dom i oświetlony

z rzutami to mam troszkę problem bo mamy zrobiony prawie indywidualny projekt i nie mam gdzie formatu A3 zeskanować ale pewne wyobrażenie daje projekt z pracowni Lipińskich LMP 95a

super coraz nas to wiecej :D :D :D a juz myslałam że jestem prawie osamotniona z budową na wiosne 2009 a tu prosze coras to nas wiecej :p :p :p

witojcie pani po urlopie

hejka witam was i zdrówko pytam ,a tak na powaznie to co tam u was słychac?? :lol: :lol: :lol: u nas no cóż mamy ziemię 1600 metrów do elektryki niezdażylismy ale tesciu ma teraz jakos pójsc i popytac sie co i jak

bylismy tez u architekta który będzie nam robił adaptacje projektu fajny facet ale zobaczymy jak będzie dalej hihi :lol: :lol: