sylwiap-w29 23.12.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Wu a gdyby wystawić tabliczkę pt: Uwaga, teren budowy, wstęp nieupoważnionym surowo wzbroniony!!! Może to będzie już na tyle zobowiązujące i ostrzegające? A wiesz gdy zrobię sobie ogrodzenie z siatki leśnej i jak ktoś się uprze to i tak wejdzie i może zdażyć się tragedia hmm, trzeba się nad tym zastanowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.12.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Sylwia ale jak bedzie nawet z siatki leśnej to ogrodzone było nikt przypadkiem nie wszedł i nie wpadł nigdzie tylko skoro przelazł przez ogrodzenie to na własne życzenie naraził się na ryzyko a tablica to wiesz powie że ciemno było i nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 24.12.2008 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 proponuję rozwiesić biało czerwoną taśmę na 4 kołkach a i tabliczkę można dodaćJeśli to prawda że teren powinien być zagrodzony to następny przykład bezmyślności systemu i choroby typu wirus na jaką zapadła nasza piękna kraina .Pozdrawiam Stacho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 24.12.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Na pewno musi byc ogrodzony pierwsze pytanie kierownika budowy jak rozmawialismy o podjeciu sie obowiazkow kierownika... a tu dowod:http://www.ciop.pl/5152.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 24.12.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Wszystkim zaczynającym w przyszłym roku budowę życzę, aby budowa okazała się przyjemnością, aby ekipy były słowne, porządne i terminowe oraz jak najszybszego zamieszkania we własnym domku !!!! Gdy nadejdą te piękne święta, każdy o bliskich swoich pamięta. Przesyłam gorące życzenia. Niech gwiazdka pomyślności co zabłyśnie znów o zmroku, zaprowadzi Was do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku. http://www.ekartki.pl/cards_files/19/19585__image007.gif życzy lidszu z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik84 24.12.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Muszę sie pochwalic bo nie wytrzymie, emocje z budowniem opadły a dziś znów taki szok, otóż chwile temu dowiedziałam się że mam juz pozwolenie na budowę, w poniedziałek odbiorę, lepszego prezentu miec nie mogłam, tymbardziej ze nawet przez myśl mi nie przeszło że tak szybko! WESOŁYCH ŚWIĄT, POWODZENIA W BUDOWNIU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 25.12.2008 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Lidszu dziękujemy za życzonka przemiłe Asik tak szybko to świetnie Nasz Pan Architekt oddał wszystko co to trzeba do PNB tydzień temu i czekamy...mam nadzieję że też będzie tak szybciutko Pozdrawiam wszystkich i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 28.12.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Dziekujemy za życzonkamy życzymy wesołego poświętach ...ale dodatkowo wszystkiego najlepszego na Nowy Rok...Oby wszystkim udało sie zrealizować swoje plany...zarówno te budowlane jak i pozostałe...powodzenia i najlepszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 28.12.2008 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 trochę nie zaglądałam a tu już Wszyscy takie postępy robią, ostro się wzięliście widzę, zazdroszczę bo ja wciąż nie mogę się zdecydować jaki projekt wybrać. priorytet to: mały, tani w budowie i eksploatacji i żeby się dało 4 osoby upchnąć i dwa psy jeszcze , mętlik mam ogromny, a że budowa będzie na kredyt to i takie oczy ze strachu, ach..., rodzina dołuje: "nie dacie rady, tyle to wszystko kosztuje, a ci , tamci znajomi to teraz żałują że nie kupili czegoś gotowego, po co wam taki kłopot" a ja już dłużej nie chcę kątem u rodziców (wytrzymałam 10lat ), a tu mąż się boi bo nas kredyt zje, kurcze... sorki tak mi jakoś na duszy zaciążyło powodzenia Wszystkim zaczynającym życzę i mam nadzieję, że będę mogła na wiosnę stać się pełnoprawnym członkiem grupy- po wkopaniu łopaty To ja proponuję zaglądnąć na nasze forum, może spodoba się Wam nasz projekt. Wszystko zależy również od tego o jakim metrażu myślicie. Obecnie jest setki, a może nawet tysiące różnych projektów, małe i zgrabne domki...wiele podobnych do siebie, ale jakże różne! My też pewnie zaczniemy na wiosnę!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 29.12.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 To ja proponuję zaglądnąć na nasze forum, może spodoba się Wam nasz projekt. Wszystko zależy również od tego o jakim metrażu myślicie. Obecnie jest setki, a może nawet tysiące różnych projektów, małe i zgrabne domki...wiele podobnych do siebie, ale jakże różne! My też pewnie zaczniemy na wiosnę!! :) Strumyczek zaglądałam do Waszego dziennika i projekt macie bardzo fajny, niestety u nas wchodzi w grę max 100m2, pewnie gdyby mi nie robiło różnicy te 30 m2 to poważnie rozważałabym np Hortensję czy nawet Tymka ale niestety muszę się upchnąć w mniejszym metrażu. A z tymi setkami czy nawet tysiącami projektów to Ty Masz jak najbardziej rację, a ja niestety problem bo nie mogę się zdecydować na jeden Byłby jeden czy dwa to bym problema nie miała chyba zdecydujemy się na ten w lustrzanym odbiciu: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/pchelkag/index.php POZDRAWIAM i ŻYCZĘ WSZYSTKIM SPEŁNIENIA MARZEŃ W NADCHODZĄCYM NOWYM ROKU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 31.12.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 WitamDzisiaj złożyliśmy wreszcie papiery na PNB ,ale nie wiem czy to dobry pomysł ponoć od nowego roku nie potrzebne ma być PNB a ma wystarczyć zgłoszenie(wraz z projektem) w urzędzie chęci budowy ,i jeśli urząd nie wniesie zastrzeżeń w ciągu 30 dni to można trzaskać ryć itd.Wiecie coś o tym? P.SPomyślności w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 31.12.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 hm....my również złożylismy całą dokumentację na PNB. Mamy nadzieję, że wszystko będzie ok.Z tego co wiem to w przyszłym roku owszem ma tak być ale zanim ustawa wejdzie w życie, nabierze mocy urzędowej i zacznie obowiaywać, to może już być czerwiec albo i lepiej.więc lepiej czekać na PnB i do przodu.pozdrawiamy wszystkich i zyczymy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 02.01.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam zaczynających budowę w 2009. My również taki mamy plan, mam nadzieję, ze uda się go zrealizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.01.2009 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Dwa lata kopałam się z papierami. W lutym 2008 pierwsza wbita łopata. Wiedziałam, że tak będzie - papierologia to koszmar. Budowa przy tym to juz sama przyjemność. I nikogo nie pytałam czy nam się uda. Kalkulator Waszym przyjacielem. Budowa to projekt jak każdy inny - trzeba go policzyć - ale nie taki diabeł straszny. Będzie gooooooooooooood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna122 03.01.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Witam wszytkich serdecznie. Bardzo chtnie dołączę do Waszego forum. Pod koniec grudnia 2008 dostałam w końcu pozwolenie na budowę (dokumenty zbierałam od marca) i czekam teraz tylko na pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 04.01.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Gratulacje dla wszystkich, którzy juz mają PnB i powodzonka tym, którzy na PnB czekają. Witamy wszystkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga031 04.01.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam wszystkich serdecznie! Tak sobie pomyslałam,że czas już się tutaj dołączyć,a raczej "ujawnić",bo narazie należałam do tzw."cichoczytaczy". Planujemy rozpocząć budowę,jak większość z Was na wiosnę. Działkę zakupiliśmy w pażdzierniku ub.roku ,chociaż cała "akcja" budować? czy kupić już coś gotowego?,trwała od listopada 2007. 30-12-2008 odebraliśmy PnB,chociaż było trochę problemów,żeby skompletować wszystkie potrzebne papierki. Aha! i najważniejsze,nasz projekt to OLIWKA z HB STUDIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 04.01.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 My też będziemy budować OLIWKE - razem zawsze raźniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 04.01.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam wszystkich Nowych Budowniczych na wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.01.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 ja też witam wszystkich nowych forumowiczów w kupie zawsze raźniej zmagać się z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts