Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajaca na wiosne 2009

Recommended Posts

Wu a gdyby wystawić tabliczkę pt: Uwaga, teren budowy, wstęp nieupoważnionym surowo wzbroniony!!! Może to będzie już na tyle zobowiązujące i ostrzegające? A wiesz gdy zrobię sobie ogrodzenie z siatki leśnej i jak ktoś się uprze to i tak wejdzie i może zdażyć się tragedia hmm, trzeba się nad tym zastanowić...

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sylwia ale jak bedzie nawet z siatki leśnej to ogrodzone było nikt przypadkiem nie wszedł i nie wpadł nigdzie tylko skoro przelazł przez ogrodzenie to na własne życzenie naraził się na ryzyko a tablica to wiesz powie że ciemno było i nie widział

Wszystkim zaczynającym w przyszłym roku budowę życzę, aby budowa okazała się przyjemnością, aby ekipy były słowne, porządne i terminowe oraz jak najszybszego zamieszkania we własnym domku !!!! :D

Gdy nadejdą te piękne święta,

każdy o bliskich swoich pamięta.

Przesyłam gorące życzenia.

Niech gwiazdka pomyślności

co zabłyśnie znów o zmroku,

zaprowadzi Was do szczęścia

w nadchodzącym Nowym Roku.

http://www.ekartki.pl/cards_files/19/19585__image007.gif

życzy lidszu z rodzinką

Muszę sie pochwalic bo nie wytrzymie, emocje z budowniem opadły a dziś znów taki szok, otóż chwile temu dowiedziałam się że mam juz pozwolenie na budowę, w poniedziałek odbiorę, lepszego prezentu miec nie mogłam, tymbardziej ze nawet przez myśl mi nie przeszło że tak szybko!

WESOŁYCH ŚWIĄT, POWODZENIA W BUDOWNIU!

trochę nie zaglądałam a tu już Wszyscy takie postępy robią, ostro się wzięliście widzę, zazdroszczę bo ja wciąż nie mogę się zdecydować jaki projekt wybrać. :oops: priorytet to: mały, tani w budowie i eksploatacji i żeby się dało 4 osoby upchnąć i dwa psy jeszcze :wink: , mętlik mam ogromny, a że budowa będzie na kredyt to i takie oczy :o ze strachu, ach..., rodzina dołuje: "nie dacie rady, tyle to wszystko kosztuje, a ci , tamci znajomi to teraz żałują że nie kupili czegoś gotowego, po co wam taki kłopot" a ja już dłużej nie chcę kątem u rodziców (wytrzymałam 10lat :-? ), a tu mąż się boi bo nas kredyt zje, kurcze...

sorki tak mi jakoś na duszy zaciążyło

powodzenia Wszystkim zaczynającym życzę i mam nadzieję, że będę mogła na wiosnę stać się pełnoprawnym członkiem grupy- po wkopaniu łopaty :D

To ja proponuję zaglądnąć na nasze forum, może spodoba się Wam nasz projekt. Wszystko zależy również od tego o jakim metrażu myślicie. Obecnie jest setki, a może nawet tysiące różnych projektów, małe i zgrabne domki...wiele podobnych do siebie, ale jakże różne!

My też pewnie zaczniemy na wiosnę!! :):)

To ja proponuję zaglądnąć na nasze forum, może spodoba się Wam nasz projekt. Wszystko zależy również od tego o jakim metrażu myślicie. Obecnie jest setki, a może nawet tysiące różnych projektów, małe i zgrabne domki...wiele podobnych do siebie, ale jakże różne!

My też pewnie zaczniemy na wiosnę!! :):)

Strumyczek zaglądałam do Waszego dziennika i projekt macie bardzo fajny, niestety u nas wchodzi w grę max 100m2, pewnie gdyby mi nie robiło różnicy te 30 m2 to poważnie rozważałabym np Hortensję czy nawet Tymka ale niestety muszę się upchnąć w mniejszym metrażu. A z tymi setkami czy nawet tysiącami projektów to Ty Masz jak najbardziej rację, a ja niestety problem bo nie mogę się zdecydować na jeden :roll: Byłby jeden czy dwa to bym problema nie miała :-?

chyba zdecydujemy się na ten w lustrzanym odbiciu: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/pchelkag/index.php

POZDRAWIAM i ŻYCZĘ WSZYSTKIM SPEŁNIENIA MARZEŃ

W NADCHODZĄCYM NOWYM ROKU!!!

Witam

Dzisiaj złożyliśmy wreszcie papiery na PNB ,ale nie wiem czy to dobry pomysł ponoć od nowego roku nie potrzebne ma być PNB a ma wystarczyć zgłoszenie(wraz z projektem) w urzędzie chęci budowy ,i jeśli urząd nie wniesie zastrzeżeń w ciągu 30 dni to można trzaskać ryć itd.

Wiecie coś o tym?

P.S

Pomyślności w nowym roku.

hm....

my również złożylismy całą dokumentację na PNB. Mamy nadzieję, że wszystko będzie ok.

Z tego co wiem to w przyszłym roku owszem ma tak być ale zanim ustawa wejdzie w życie, nabierze mocy urzędowej i zacznie obowiaywać, to może już być czerwiec albo i lepiej.

więc lepiej czekać na PnB i do przodu.

pozdrawiamy wszystkich i zyczymy powodzenia

Dwa lata kopałam się z papierami. W lutym 2008 pierwsza wbita łopata.

Wiedziałam, że tak będzie - papierologia to koszmar. Budowa przy tym to juz sama przyjemność.

I nikogo nie pytałam czy nam się uda. Kalkulator Waszym przyjacielem. Budowa to projekt jak każdy inny - trzeba go policzyć - ale nie taki diabeł straszny. Będzie gooooooooooooood :)

Witam wszystkich serdecznie! Tak sobie pomyslałam,że czas już się tutaj dołączyć,a raczej "ujawnić",bo narazie należałam do tzw."cichoczytaczy". Planujemy rozpocząć budowę,jak większość z Was na wiosnę. Działkę zakupiliśmy w pażdzierniku ub.roku :p ,chociaż cała "akcja" budować? czy kupić już coś gotowego?,trwała od listopada 2007. 30-12-2008 odebraliśmy PnB,chociaż było trochę problemów,żeby skompletować wszystkie potrzebne papierki. Aha! i najważniejsze,nasz projekt to OLIWKA z HB STUDIO :wink: