Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajaca na wiosne 2009

Recommended Posts

witam po w nowym roku :D

dostaliśmy umowę z zakładu energetycznego do podpisania :D Teraz musimy znaleźć elektryka, który nam zrobi przyłącze budowlane.

Mamy również do odebrania mapkę z melioracji. Pan powiedział mi dzisiaj przez telefon, że mamy jakieś dwa sączki na działce, które się na niej kończą. Jeden jest na długości 1/3 działki, drugi na całej długości. Pan powiedział, że najprawdopodobniej będzie można te sączki skrócić. Mam taką nadzieję. Jak przyjdzie wiosna, to czeka nas przekopywanie działki w celu poszukiwań tych sączków, bo może się również tak zdarzyć, że tych sączków może w ogóle nie być na działce, bądź też mogą znajdować się w zupełnie innym miejscu niż na mapie :-? :-? No nic, muszę pojechać po te mapki, to wtedy będę wiedzieć jak to naprawdę wygląda.

W piątek również najprawdopodobniej będą do odbioru warunki przyłączenia do sieci wodociągowej :D

Pozostaje gazownia, ale ciągle zapominam, że oni pracują tylko do 14 :evil:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam od jakiegoś czasu śledze wasze forum i postanowiła dołączyć do grona. Podjeliśmy sie budowy domu, jesteśmy na etapie oczekiwania na pozwolenie. niestety to nie koniec papierkow gdyz po 2 tygodniach po złożeniu dokumentów w Urzędzie otrzymaliśmy powiadomienie że musimy przedstawić dokumenty z Wydziału Ochrony Środowiska w sprawie odprowadzania ścieków(dodam, że było to w warunkach wod_kan)na które znów trzeba czekać ok tygodnia. Naszczęście jutro to odbieram!!!

BASIA_NIE, witaj :D i nie przejmuj się. Jesteś właściwie już na końcu papierologii, więc już niedługo będziesz mieć upragnione PnB :D

A do mnie dzwonił wczoraj pan z gazowni, że chce się ze mną umówić na działce w celu określenia warunków podłączenia gazu :o Ciekawe po co chce przyjechać bezpośrednio na działkę http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif Mam nadzieję, że nie oznacza to nic złego :-?

ja mam zamówiony dach i okna tylko proszę sie nie śmiać :lol: dziury w ziemi nie ma a ja mam okna zamówione :lol: i szukam materiału stal już mniej wiecej wiem a bloczki na ściany i fundamenty czekam aż stanieją :wink:

no nieźle :D

ja dopiero jestem na etapie wymyślania jakie chciałabym mniej więcej okna :D Zresztą z jakimkolwiek wyborem i tak muszę zaczekać na wprowadzenie zmian do projektu, bo na pewno niektóre wymiary okien się zmienią

no ja projekt mam już dawno teraz to tylko pilnować ekipy żeby zrobiła właściwe dziury :wink: zresztą firmę do okien miałam wybraną dawno a jak tylko weszłam do sprzedawcy to już wiedziałam wszystko łącznie z kolorem bo to była miłosć od pierwszego wejrzenia :lol: :wink:

wu, to tylko pogratulować i trzymać kciuki, aby panom dobre dziury wyszły :D

mi się takie okna podobają, tylko czy mnie będzie na nie stać. Chodzi mi szczególnie o te poziome szprosy http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif

http://www.gebauer.com.pl/_nowy/gallery/galeria/DSC01514-1_s.jpg

powiem Ci że mój małżon myślał o szprosach jak usłyszał ile ma dopłacić za nie od razu przestały Mu się podobać :lol:

no niestety wiem, że to o wiele większy koszt :(

chociaż tak naprawdę, to ja mogłabym mieć bez, mąż się uparł - ciekawe czy będzie równie uparty jak usłyszy cenę :lol: