Basia_KRK 13.01.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 fantastyczne te okna! strasznie mi się podobają takie rozsuwane.... wiem, tylko pewnie cena powali mnie na kolana muszę się do nich wybrać po wycenę lidszu wybierz się wybierz - sama jestem ciekawa ceny.... czekam na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.01.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 fantastyczne te okna! strasznie mi się podobają takie rozsuwane.... wiem, tylko pewnie cena powali mnie na kolana muszę się do nich wybrać po wycenę lidszu wybierz się wybierz - sama jestem ciekawa ceny.... czekam na wieści ja też, ale ostatnio mi nie po drodze, więc może to trochę potrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 14.01.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 witajcie my chcielibysmy jany kolor okien i bez szprosów, dodatkowo kolor z 2 strona co do rozsuwanych drzwi to zwróćcie uwagę na mechanizmto bardzo ważnewidzialem rewelacyjny system w niemczech...drzwi są przesunięte względem stałej części okna do wewnątrz, i podczas otwierania unoszą się lekko do góry to bardzo praktyczne i bezawaryjne rozwiązanie a co do naszego PnB, to "pewna"Pani w urzędzie już nam powiedziała podczas uzupełniania dokumentacji, że nasz dom jest nieodpowiedni do warunków zabudowy, i że to one sa od interpretacji całej dokumentacji i przepisów.No cóż człowiek jest zdany na urzędników...pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.01.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam Dopiero Was znalazłam i dołączam. My zaczynamy w 2009. Chcieliśmy na wiosnę ale czy się uda Na razie projekt jest w adaptacji. Architekt na razie w szpitalu więc nie wiemy na jakim jest etapie. Na działce nie mamy nic prócz chwastów. Zobaczymy jak to będzie. Mamy ekipę do stanu surowego bez dachu. Do dachu nie mamy jeszcze nikogo i do innych prac też nie. Ogólnie jesteśmy takimi powolniakami i nie lubimy robić szybko. Pewnie zaczniemy latem jak znam życie Rozmawiamy z wodociągami i wody raczej nam nie będzie dane mieć więc już kolejny problem. Może uda się z prądem ale nie wiadomo czy zdążą na początek budowy. Ogólnie jesteśmy daleko w polu ale budować się chcemy. Co najgorsze i co mnie najbardziej przeraża, to to, że zupełnie jestem w tym wszystkim zielona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 14.01.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witajcie, Właśnie skończyłem wielkie prace budowlane - mam do sprzedania chyba ze cztery palety bloczków fundamentowych (ponoć bardzo twarde - ekipa która w nich kuła twierdziła, że jeszcze takich twardych nie widzieli), trochę stempli i garaż blaszany drugiej klasy. Zainteresowanych zapraszam na PW lub mail [email protected] Do odbioru w mazowieckiem, wieś Marianów koło Leszna (trasa Babice-Borzęcin-Zaborów, etc) Pozdrawiam Piotr Kocimski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 16.01.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 PompioGaraż fajna rzecz ale mazowieckie to bardzo daleko ode mnie (Dobrodzień koło Opola) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Witajcie Wszyscy w Nowym Roku niektórzy to podgonili z robotą a to PnB odebrane a to ekipy wybrane a to materiały kupują albo okna wybierają a u mnie d....pa chorujemy wszyscy po kolei z małymi przerwami już od Świąt, w międzyczasie chrzciny Zuzki, dajcie mi jakiegoś kopa na rozpęd to i może coś u mnie drgnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.01.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Witajcie Wszyscy w Nowym Roku niektórzy to podgonili z robotą a to PnB odebrane a to ekipy wybrane a to materiały kupują albo okna wybierają a u mnie d....pa chorujemy wszyscy po kolei z małymi przerwami już od Świąt, w międzyczasie chrzciny Zuzki, dajcie mi jakiegoś kopa na rozpęd to i może coś u mnie drgnie Pasie, nie przejmuj się, my też prawie cały grudzień i początek stycznia chorowaliśmy Ciągnęło się to w nieskończoność Niech choróbska sobie pójdą od was precz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 16.01.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 u mnie też wreszcie coś drgnęło.. zamówiłam mapy do celów projektowych -może to wreszcie mnie zmobilizuje do wybrania projektu jeśli macie chwilkę i chęci to zapraszam do wątku i proszę o porady dla niezdecydowanej http://forum.muratordom.pl/post3009987.htm#3009987 PS. czym będziecie ogrzewać? ciekawa jestem jakie są trendy u "podejmujących decyzje teraz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Zbyszek 16.01.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Mam pewien problem,na naszej działce rośnie sporo krzaków,są to same samosieje czy muszę mieć pozwolenie żeby je usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 16.01.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Mam pewien problem,na naszej działce rośnie sporo krzaków,są to same samosieje czy muszę mieć pozwolenie żeby je usunąć. pozwolenie jest tylko na drzewa (nie owocowe) ale powyzej pewnego wieku i średnicy pnia na krzaki nie trzeba zreszta pozwolenie jest darmowe tylko trzeba poczekać i pochodzic z mapą działki do urzedu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 18.01.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 dokładnie tak...owocowe drzewa można ścinać bez ograniczeń...\a pozostałe w zleżności od grubości pnia...najlepiej wpisać w googlach "pozwolenie na wycinke drzew"pozdrawiamy wszystkich czekających na PnB i resztę również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 18.01.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam Wszytkich rozpoczynających budowe w 2009 r. My rownież szykujemy sie do rozpoczecia na wiosnę tego roku - czekamy na pozwolenie na budowe - podobno ma być juz w tym tygodniu. Jestęśmy w trakcie załtawiana przyłącza budowlanego i wody. Ekipe na stan surowy mamy już umówioną. Projekt domu to Dom w lobeliach z archonu powiększony o garaż 2 stanowiskowy. Budujemy w Markach k. Warszawy. Pozdrawiam i zyczę wszytkim szybkiej i bezstresowej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 18.01.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Dołączamy do rozpoczynających budowę wiosną. My mamy już całą papierologię za sobą, czekamy na przyłącze z Enei (umowę podpisaliśmy w czerwcu, planowany termin wykonania: 7 maja!!!). Budujemy Dom w Rododendronach 6 (G2- garaż 2 stanowiskowy) z Archonu w Dębogórze pod Poznaniem. Wczoraj sprawna ekipa ze Śląska przywiozła i zamontowała na naszej działce garaż blaszany, więc mamy już pierwszy budynek:) W tym tygodniu przyjedzie też stal, więc będzie co giąć. Ekipa murarzy załatwiona, a "casting" na dekarza prawie zakończony. W tej chwili kompletujemy jeszcze dokumenty i może w przyszłym tygodniu złożymy wniosek o kredyt, a raczej wnioski, bo próbujemy w 3 bankach. No i czekamy na wiosnę... Życzymy wszystkim powodzenia i aby nasze domki rosły szybko i sprawnie. Pozdrawiamy,Magda i Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 20.01.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 W tej chwili kompletujemy jeszcze dokumenty i może w przyszłym tygodniu złożymy wniosek o kredyt, a raczej wnioski, bo próbujemy w 3 bankach. No i czekamy na wiosnę...ł jeśli można wiedzieć - jakie banki wybraliście ? my też dziś byliśmy za kredytem - nie jest wesoło 250 tyś - raty po 1600 na 30 lat budujemy dom w celozji z Archonu pod Krakowem, 23 km od Nowej Huty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 21.01.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 jeśli można wiedzieć - jakie banki wybraliście ? my też dziś byliśmy za kredytem - nie jest wesoło 250 tyś - raty po 1600 na 30 lat budujemy dom w celozji z Archonu pod Krakowem, 23 km od Nowej Huty Póki co będziemy próbowali wziąć kredyt w CHF, w PLN są raty wyższe o połowę i najzwyczajniej nas nie stać. Składamy wnioski w Eurobanku, Nordei i Polbanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 21.01.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 odnawiam swój wątek też zamierzamy wystartowac w 2008 (o ile urząd mi pozwoli bo zanosi się na półroczny poslizg). Jednak wybudujemy Topaza, zamiast domu w orchideach. w czwartek sie wszystko rozstrzygnie co z terminem budowy. okaze się czy mozemy się budowac bazujac na wypisie z planu zagpspodarowania, czy musimy jeszcze wystepowac o WZ.... obecnie zastanawiay sie jaki rozklad pomieszczen w domu bysmy chcieli.... czy z piwnica czy bez (piwnice bysmy chcieli ale obawiam sie czy kosztowo nas nie wykonczy), jesli bez piwnicy to musze pomyslec gdzie i jakie pomiszczenia gospodarcze wygospodarowac....... jak juz wymysle to sie podziele zazdroszcze tutaj niektórym ze juz kupuja materialy.... my mamy cztery słupiki wbite w ziemie i jak sie troche cieplej zrobi to chyba ogrodzimy nasze miejsce na ziemi.... chocby jakaś siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 21.01.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 chodzilo mi oczywiscie o 2009!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 21.01.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 można dołączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo707 21.01.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam. Ja tez bym chciał wystartować z domkiem na wiosnę Ale jak na razie zaczynamy formalności. 1/4 załatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts