Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajaca na wiosne 2009

Recommended Posts

witajcie to i ja się przyłączę :D

mieliśmy zamiar w tym roku zrobić stan zerowy ale już sama nie wiem czy się uda, projekt wybrany pozwolenie ma być w przyszłym tygodniu przyłącze wody uzgodnione tylko zrobić jak będzie pozwolenie to warunki przyłącza z energetyki i gotowe :D

a działeczka ma dokładnie 1346 m - 23,5 m na prawie 60 m jedyna "wada" to wjazd od południa ale już to przebolałam :D

witaj to fajnie juz macie przynajmniej połowa sukcesu za wami u nas narazie zastuj bo niestety jestesmy w Irlandii i to powoli wszystko się wlecze och :roll: :roll: ale wam gratuluje niebawem bedziecie miec pozwolenie :lol: :lol: :lol: pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Metraż użytk. 179m ,całkowity 219m więc chyba należy do średniaków.

7 pokoi - mamy dwie córki ale na tym nie koniec więc chodziło nam oto by każdy bąk miał swój pokój i ja jako stary również chce mieć miejsce na swoje skarby- jestem modelarzem . Poza tym maży mi się w domu bilard ale to za 30 lat bliżej głodowej emerytury.

P.S

Chyba udało mi się założyć dziennik więc coś tam niedługo powklejam.

heja witam Cie gorąco, to wy macie tak jak i my ,tez wolimy miec troche tych pokoi u nas bedzie 6 pokoi wsam razak dla nas

i tak jak i ty tez mamy dwie córeczki i chcemy aby kazda miała swój pokoik , :lol: :lol: :lol: :lol: ,no a mnie sie marzy taki pokój na siłownie hihi :p :p 8) my mamy 154 metraz a z garazem 174 jakos tak :lol:

no a działeczke tez dostalismy od mojego tescia 1600 metrów

P.S juz lece czytac twój dziennik ,pozdrawiam :wink:

mamy dwie córki ale na tym nie koniec

My tez dwie corki posiadamy, a teraz, jak juz mysle o budowie, pomimo zarzekania sie, moze za jakis czas sie o wiecej postaramy?

U nas beda u gory 3 sypialnie (dla dzieci, w tym jednego w planach ;) ), duza sypialnia nad garazem (w przyszlosci dla nas) i na dole jeszcze pokoik goscinny (dla babc, a kiedys moze gabinet?). Powierzchni domu jakiejkolwiek nie jestem w stanie sie doliczyc, bo za duzo planujemy 'powiekszania' domku. Gdzies okolo 180 m2 mi wychodzi, ale moze dojsc nawet do 200 :( I kto to bedzie sprzatal???

No to mamy zbiega okoliczności - razem mamy 6 sztuk dziewczyn. To aż pół tuzina haha. I żadnego chłopa- chyba naprawdę jesteśmy na wymarciu

Odnośnie Waszych domków to są czadowe sami zastanawialiśmy się nad modrzewiem ale dla nas miał jeden mankament - układ wnętrza względem czterech stron świata. Salon by wypadł na północny- wschód .

A w domu w trzmielinie również byłoby podobnie.

witam wszystkich serdecznie :)

my będziemy zaczynać dopiero na jesieni 2009 a rozkręcimy się na dobre pewnie dopiero w 2010r ;) ale zaczynamy załatwiać papierologię i czuję, że jak się nie zapiszę do jakiejś grupy wsparcia, to zwariuję... ;)

Projekt będzie indywidualny- parterowy 130m2+30m2 garaż 2-stanowiskowy. Narazie załatwiamy geologa, potem geodetę a jak już będą mapki, to warunki przyłączenia... jak narazie, to nie mogę się dowiezieć gdzie należę jeśli chodzi o wodę (do której miejscowości mam złożyć papiery, bo każdy mi mówi co innego).

A co do rodzących się chłopców, to wśród moich znajomych właśnie chłopaków duuużo więcej. My też czekamy na synka- przewidywany termin druga połowa października. Na USG było widać wyraźnie, więc już mu chyba nic nie odpadnie... ;)

AneczkaG, to chyba tylko jakieś złudzenie, że tyle mamy :) to tylko plany, bo w rzeczywistości mamy tylko koncepcję budynku. Zanim projekt będzie rysowany na dobre, to musimy pozałatwiać geologa, geodete i warunki przyłączenia od elektrowni i wodociągów. Już się z tym bujamy od wiosny...

wu, czekolady to ja chyba jem aż za dużo :oops:

ancol nie przejmuj się jak urodzisz i zaczniesz karmić to Ci cała czekolada w locie zniknie :wink: a nawet jak nie od razu to gwarantuję Ci że przyjemność posiadania słodkiego, radosnego i roześmianego bobaska zamiast małego wyjca :wink: wynagrodzi Ci ten nadmiar czekoladki :D

Witam z radością całą grupę planujących rozpoczęcie budowy wiosną 2009!!!

Jak wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują ja także rozpocznę budowę wiosną choć plan był inny. Niestety jak spora część obecnie budujących, również i ja z mężem pracuję na wybudowanie domku za granicą, a co za tym idzie niestety uzależniona jestem od osób trzecich, którym niemniej jednak jesteśmy ogromnie wdzięczni za bezinteresowną pomoc.

Nasze zmagania z urzędami i papierologią zaczęliśmy w styczniu i jak do tej pory PnB - niet!

Ale co tam, jesień 2008 czy wiosna 2009 mała różnica, uparcie więc zmierzamy do celu - wybudujemy nasz dom!

Będziemy budować Afrodytę z pracowni Dobre Domy.

Pozdrawiam!

Widze, ze wiekszosc z nas ma juz wybrane projekty i zmaga sie z papierami :roll:

Macie juz w glowach jakas wizje, jak tak na prawde beda wygladaly nasze domki? Bo mnie ciagle jest trudno to sobie wyobrazic...

Wiecie juz z jakich materialow chcecie budowac? Albo jakie technologie uzyc, jakie ogrzewanie itp? My z mezem dyskutujemy calymi dniami i jakos nie mozemy dojsc do ostatecznych wnioskow :(

Macie juz jakies pomysly na wnetrza? Lazienki, kuchnie, salony, kominki...

Ja na razie spedzam kazda wolna chwile w necie, na forach, na stronach producentow, ale poki co jawi mi sie to wszystko jako stos niepoukladanych puzzli...