kamilaJ 06.07.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 witajcie to i ja się przyłączę mieliśmy zamiar w tym roku zrobić stan zerowy ale już sama nie wiem czy się uda, projekt wybrany pozwolenie ma być w przyszłym tygodniu przyłącze wody uzgodnione tylko zrobić jak będzie pozwolenie to warunki przyłącza z energetyki i gotowe a działeczka ma dokładnie 1346 m - 23,5 m na prawie 60 m jedyna "wada" to wjazd od południa ale już to przebolałam witaj to fajnie juz macie przynajmniej połowa sukcesu za wami u nas narazie zastuj bo niestety jestesmy w Irlandii i to powoli wszystko się wlecze och ale wam gratuluje niebawem bedziecie miec pozwolenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 06.07.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 hej stasiek&goska w srodku jak dla mnie bombowo to duzo pokoi bedziecie miec ja naliczyłam az 7 a jaki metraz macie domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 08.07.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Metraż użytk. 179m ,całkowity 219m więc chyba należy do średniaków.7 pokoi - mamy dwie córki ale na tym nie koniec więc chodziło nam oto by każdy bąk miał swój pokój i ja jako stary również chce mieć miejsce na swoje skarby- jestem modelarzem . Poza tym maży mi się w domu bilard ale to za 30 lat bliżej głodowej emerytury. P.SChyba udało mi się założyć dziennik więc coś tam niedługo powklejam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 09.07.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 heja witam Cie gorąco, to wy macie tak jak i my ,tez wolimy miec troche tych pokoi u nas bedzie 6 pokoi wsam razak dla nas i tak jak i ty tez mamy dwie córeczki i chcemy aby kazda miała swój pokoik , ,no a mnie sie marzy taki pokój na siłownie hihi my mamy 154 metraz a z garazem 174 jakos tak no a działeczke tez dostalismy od mojego tescia 1600 metrów P.S juz lece czytac twój dziennik ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AneczkaG 09.07.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 mamy dwie córki ale na tym nie koniec My tez dwie corki posiadamy, a teraz, jak juz mysle o budowie, pomimo zarzekania sie, moze za jakis czas sie o wiecej postaramy? U nas beda u gory 3 sypialnie (dla dzieci, w tym jednego w planach ), duza sypialnia nad garazem (w przyszlosci dla nas) i na dole jeszcze pokoik goscinny (dla babc, a kiedys moze gabinet?). Powierzchni domu jakiejkolwiek nie jestem w stanie sie doliczyc, bo za duzo planujemy 'powiekszania' domku. Gdzies okolo 180 m2 mi wychodzi, ale moze dojsc nawet do 200 I kto to bedzie sprzatal??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 09.07.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 No to mamy zbiega okoliczności - razem mamy 6 sztuk dziewczyn. To aż pół tuzina haha. I żadnego chłopa- chyba naprawdę jesteśmy na wymarciu Odnośnie Waszych domków to są czadowe sami zastanawialiśmy się nad modrzewiem ale dla nas miał jeden mankament - układ wnętrza względem czterech stron świata. Salon by wypadł na północny- wschód .A w domu w trzmielinie również byłoby podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.07.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 nie no zaraz na wymarciu ja mam synka wprawdzie dla wszystkich sześciu dziewczynek go nie starczy ale jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 10.07.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 no no coś tych chłopaczków coraz mniej sie rodzi juz teraz na każdego faceta wypadają dwie sztuki kobitki tak licząc hihi oj oj trzeba sie postarac aby chłopaczków było więcej no to wszyscy tutaj zgromadzeni na forum do dziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 10.07.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 hej dzisiaj spodziewamy się gosci niebawem moja teściow wraz z szwagierką lecą do nas na całe dwa tygodnie a przy okazji dowiem sie co tam na naszej ziemi słychac czy skoszona trawka jest bo miała byc jakos tak niedługo więc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AneczkaG 10.07.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 no no coś tych chłopaczków coraz mniej sie rodzi To dobrze, bo chlopcy sie ponoc na wojne rodza. A tak pokoj przed nami, drodzy panstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ancol 10.07.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witam wszystkich serdecznie my będziemy zaczynać dopiero na jesieni 2009 a rozkręcimy się na dobre pewnie dopiero w 2010r ale zaczynamy załatwiać papierologię i czuję, że jak się nie zapiszę do jakiejś grupy wsparcia, to zwariuję... Projekt będzie indywidualny- parterowy 130m2+30m2 garaż 2-stanowiskowy. Narazie załatwiamy geologa, potem geodetę a jak już będą mapki, to warunki przyłączenia... jak narazie, to nie mogę się dowiezieć gdzie należę jeśli chodzi o wodę (do której miejscowości mam złożyć papiery, bo każdy mi mówi co innego). A co do rodzących się chłopców, to wśród moich znajomych właśnie chłopaków duuużo więcej. My też czekamy na synka- przewidywany termin druga połowa października. Na USG było widać wyraźnie, więc już mu chyba nic nie odpadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.07.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witaj ancol i gratulacje dbaj o siebie jedz czekoladkę to bedziesz mieć takiego słodziutkiego małego faceta jak mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AneczkaG 10.07.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witaj ancol, oczywiscie jesien 2009 tez przygarniemy, bedziesz obserwowac nasze wiosenne zmagania i wnioski na jesien wyciagac witamy wiec, witamy a musze powiedziec, ze z opisu wynika, ze masz juz zalatwione tak 3/4 tego, co ja, a ja sie ludzilam, ze moze jesienia 2008 uda mi sie ruszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ancol 14.07.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 AneczkaG, to chyba tylko jakieś złudzenie, że tyle mamy to tylko plany, bo w rzeczywistości mamy tylko koncepcję budynku. Zanim projekt będzie rysowany na dobre, to musimy pozałatwiać geologa, geodete i warunki przyłączenia od elektrowni i wodociągów. Już się z tym bujamy od wiosny... wu, czekolady to ja chyba jem aż za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.07.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 ancol nie przejmuj się jak urodzisz i zaczniesz karmić to Ci cała czekolada w locie zniknie a nawet jak nie od razu to gwarantuję Ci że przyjemność posiadania słodkiego, radosnego i roześmianego bobaska zamiast małego wyjca wynagrodzi Ci ten nadmiar czekoladki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.07.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Złożyłam wniosek o warunki przyłączenia do sieci elektroenergetycznej. To taki mój pierwszy krok do rozpoczęcia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 17.07.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 to moje gratulacje Betagreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 17.07.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 witaj ancol w naszych progach no i prosze nasze forum kwitnie w siłę tak trzymac hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga P. 17.07.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witam z radością całą grupę planujących rozpoczęcie budowy wiosną 2009!!! Jak wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują ja także rozpocznę budowę wiosną choć plan był inny. Niestety jak spora część obecnie budujących, również i ja z mężem pracuję na wybudowanie domku za granicą, a co za tym idzie niestety uzależniona jestem od osób trzecich, którym niemniej jednak jesteśmy ogromnie wdzięczni za bezinteresowną pomoc. Nasze zmagania z urzędami i papierologią zaczęliśmy w styczniu i jak do tej pory PnB - niet! Ale co tam, jesień 2008 czy wiosna 2009 mała różnica, uparcie więc zmierzamy do celu - wybudujemy nasz dom! Będziemy budować Afrodytę z pracowni Dobre Domy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AneczkaG 17.07.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Widze, ze wiekszosc z nas ma juz wybrane projekty i zmaga sie z papierami Macie juz w glowach jakas wizje, jak tak na prawde beda wygladaly nasze domki? Bo mnie ciagle jest trudno to sobie wyobrazic... Wiecie juz z jakich materialow chcecie budowac? Albo jakie technologie uzyc, jakie ogrzewanie itp? My z mezem dyskutujemy calymi dniami i jakos nie mozemy dojsc do ostatecznych wnioskow Macie juz jakies pomysly na wnetrza? Lazienki, kuchnie, salony, kominki... Ja na razie spedzam kazda wolna chwile w necie, na forach, na stronach producentow, ale poki co jawi mi sie to wszystko jako stos niepoukladanych puzzli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts