Foczki 24.04.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Aż miło się czyta, myśmy zaczynali w 2008 co prawda ale jak sobie przeczytałem co wypisujecie tutaj to aż miło się wspomina te początki... Teraz na etapie wykończeń już nie ma takiego zapału, brak kasy i czasu na wszystko więcej stresu a mniej przyjemności z budowania. Ale miło poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolla25 27.04.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ale tu cicho, pewnie wszyscy (albo większość) na budowie czas spędzają. Pozazdrościć. Ja planuję zacząć 1 czerwca i na ten dzień jak i kolejne rodzina i znajomi mają wziąć sobie urlop bo to będzie budowanie systemem gospodarczym. Bez ekipy, nieco dłużej, ale pod czujnym okiem naszego kierownika budowy - znającego się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 27.04.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 mam dziennik budowy! jutro zgłaszam do PINB rozpoczęcie, oj będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 27.04.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Eeee tam , cicho od razu . My mamy przerwe na ten przykład . Stropki zalane , teraz sobie lażakują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 27.04.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 No i płyta nad piwnicą zalana !!!!!Weszło 13,5 m3 betonu Teraz nas czeka docieplenie fundamentów i odwodnienie i reszta ławic z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 27.04.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 U nas zalana wiekszość ław, jutro (mam nadzieję) reszta i wyjdzie razme 26,5 m3 betonu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 29.04.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 pracowity weekend przed nami: buduje się "najważniejszy obiekt" na budowie - niestety bez klasycznego serduszka na drzwiach i trzeba kojec dla psiaków zmontować, murarz duży chłop ale czuje respekt przed naszymi czworonogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 29.04.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 pracowity weekend przed nami: buduje się "najważniejszy obiekt" na budowie - niestety bez klasycznego serduszka na drzwiach i trzeba kojec dla psiaków zmontować, murarz duży chłop ale czuje respekt przed naszymi czworonogami Nasz najwazniejszy obiekt niestety też powstał bez serduszka, ale ważne, żeby funkcję swoją spełniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 29.04.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Nasz najważniejszy obiekt przywiozła ciężarówka i po zakończeniu budowy zabierze z zawartością Mam nadzieję,że szybko, bo piwnice są , parter jest, zbroi się kolejny strop. Pogoda sprzyja, chłopaki uwijają się jak mrówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.04.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witajcie ...nie było mnie tutaj bardzo dawno ale budowa już ruszyła, wreszcie...na dzień dzisiejszy kopią się ławy fundamentowe i wszystko jest na najlepszej drodze, jak na razie jestem pełna optymizmu heh ale wiem że to dopiero początek i kłody pod nogi też będą pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 30.04.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witajcie heh ale wiem że to dopiero początek i kłody pod nogi też będą pozdrawiam !!! Oj u nas tych kłód jest bardzo dużo - o wiele za dużo !!!! Wrzody na żołądku to mam juz chyba wielkości arbuza Mam taką firmę murarską że niech ich szlak trafi. Jakbym mógł zmienić to zrobiłbym to z miejsca ale gdzie znaleźć na już firmę murarską. Te dobre już wszystkie zajęte, zostały takie których nikt nie chce. Moi zaliczają wpadkę za wpadką. Robią wszystko po łepkach. Pisałem już parę postów wcześniej co wymyślili do tej listy mogę dopisać spier....lony wykusz i okna o różnych wysokościach. Nie chce mi się nawet pisać bo mi się ciśnienie podnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 30.04.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witajcie heh ale wiem że to dopiero początek i kłody pod nogi też będą pozdrawiam !!! Oj u nas tych kłód jest bardzo dużo - o wiele za dużo !!!! Wrzody na żołądku to mam juz chyba wielkości arbuza Mam taką firmę murarską że niech ich szlak trafi. Jakbym mógł zmienić to zrobiłbym to z miejsca ale gdzie znaleźć na już firmę murarską. Te dobre już wszystkie zajęte, zostały takie których nikt nie chce. Moi zaliczają wpadkę za wpadką. Robią wszystko po łepkach. Pisałem już parę postów wcześniej co wymyślili do tej listy mogę dopisać spier....lony wykusz i okna o różnych wysokościach. Nie chce mi się nawet pisać bo mi się ciśnienie podnosi. U nas też zaczęło się nieciekawie (szczegóły w dzienniku). Pocieszam się, że te nasze problemy wynikały bardziej z pośpiechu ekipy niż nieudolności. Ale czas pokaże. Jak nawalą, to pójdą "w długą" i sami będziemy budować. W tej chwili jesteśmy nastawieni na ciągłe sprawdzanie, czy wszystko jest na swoim miejscu. Na szczęście mój mąż zna projekt prawie na pamięć, więc nawet 1000 km od domu pamięta o wszystkich szczegółach. Kurcze, przy takich wpadkach to powinni murować za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 30.04.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 A nam się akurat z ekipą udało,są fantastyczni,złego słowa nie można powiedzieć.Aż nasz kierownik budowy był w szoku,że dawno tak solidnej firmy nie widział .Oby tak było do końca,bo narazie mamy stan zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 30.04.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 A górale czy miejscowa , ekipa oczywiście ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 30.04.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Miejscowa,miejscowa ze Zbrosławic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 05.05.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 aaaaaaaaaaaaa... jeszcze dobrze nie zaczęłam a już muszę zmieniać kier buda, normalnie trafiałm na jakiegoś wariata. Wiem że to dopiero początek budowania, ale jeśli macie jakiegoś godnego polecenia to dajcie namiary. Ja się buduję na pd-zach od Krakowa. Z góry dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 05.05.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 ja się pochwalę bo pękam z radości , dziś zalali u nas ławy a weszli wczoraj, na razie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.05.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 u mnie jeszcze ciutk roboty i będą strop szykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek Budowniczy 06.05.2009 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam, zaczęliśmy w tym roku budowę w Nadarzynie. Niestety teren jest raczej grząski i jak do tej pory murarze walczą z chudziakiem : http://lh3.ggpht.com/_HFzQUD91B8s/SgB84ALeC8I/AAAAAAAAAhM/vxzslEXuMLY/s288/20090505-bloto_w_wykopie_przed_nakryciem_folia.jpg http://lh4.ggpht.com/_HFzQUD91B8s/SgB-QhhdRzI/AAAAAAAAAh4/p3iZUhOPP2s/s288/20090505-od_groma_betonu_poszlo_do_stawika.jpg Wychodziłem z założenia, że doświadczenie szefa ekipy jest cenne, ale jeśli próba wylania chudziaka zakończy się fiaskiem, to chyba zmienię swoje nastawienie... Zazdroszczę Wam tych ław, że o stropach nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 06.05.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 A ja wam zazdroszczę wszystkiego - u nas budowa z wiosny przesuwa się na jesień. Niestety tak wyszło - aczkolwiek o ile pozwolicie to z grupy nie chciałabym sie wypisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts