ciasteczka 06.05.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witajcienajpierw kilka odpowiedzi na wcześniejsze pytaniawyznaczenie domu 480 zł ,koparka 50 za godzinę ale tylko humusreszta tzn ławy - tymi recoma kopane 4 popołudnia i 2 całe dni.ławy już zalanemury fundamentowe w piątekpozdrawiamy i życzymy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.05.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 u nas po zdjęciu humusu wylazła woda,mamy czekać parę dni na osuszenie, albo będzie częściowa podmiana gruntu u nas niestety podobnie sie okazalo, tzn. przy zdjeciu humusu koparka sie zakopala, porobila pare dziur na 50-80 cm no i woda wylazla Teraz sie juz osuszylo ale ekipa budowlana co by nie miec przestoju w robocie poszla na inna budowa i czekamy na nich do czerwca .......... A mialo byc tak pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 06.05.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam, zaczęliśmy w tym roku budowę w Nadarzynie. Pozdrawiam sąsiadów. Wreszcie ktoś z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek Budowniczy 07.05.2009 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 u nas niestety podobnie sie okazalo, tzn. przy zdjeciu humusu koparka sie zakopala, porobila pare dziur na 50-80 cm no i woda wylazla Teraz sie juz osuszylo ale ekipa budowlana co by nie miec przestoju w robocie poszla na inna budowa i czekamy na nich do czerwca U nas było identycznie - we wtorek po Wielkanocy zeszła się ekipa i przyjechała koparka. Po wjeździe na działkę koparka zaczęła tonąć i... rozstaliśmy się. Z założenia miało być na tydzień, ale wyszło dwa. Przed odjazdem koparkowego namówiłem go, żeby już z drogi zrobił dół do którego będzie spływać woda. Zaczęliśmy wypomopowywać "szlamówką" wodę z działki. Potem udało się postawić regularną studnie, a po dwóch tygodniach roboty ruszyły. W bólach, ale jak na razie jakoś idzie, chociaż sąsiedzi ostrzegali nas, że do czerwca to (poza ślimakami ) nie mamy czego szukać na działce... Pozdrawiam sąsiadów. Wreszcie ktoś z bliska. Hej, przejrzałem Wasz dziennik - macie ładnie zagospodarowaną i dużą działkę. W porównaniu z nią, na naszej to są dzikie chaszcze Startujecie już może ze ścianami fundamentowymi? My wylaliśmy wczoraj ławy, a w piątek ekipa chce zacząć ściany. Niby trochę wcześnie, ale i KierBud i kolega pełniący rolę inspektora potwierdzają, że na początku obciążenie ław będzie niewielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 07.05.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 To ja się pochwalę, że ruszyliśmy. Cieszę się, że ten termin rozpoczęcia prac został dotrzymany i nie muszę wypisywać się z grupy Natomiast ustalenie terminu zakończenia prac będzie dużo trudniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 07.05.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 My też, my też ruszyliśmy Dzisiaj przyjechała kopara i 2 ciężarówy i kopią ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 08.05.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witajcie! U nas prace mocno zaawansowane. Mamy już piwnice, parter, w przyszłym tygodniu zaleją strop i dalej na poddasze Ekipę mamy sprawną. Dzisiaj nareszcie zniknęły góry na naszej działce, domek obsypany. Poszły tony żwiru Tempo zawrotne. Pozdrawiamy budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakobi 09.05.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam: no to się zaczyna start w poniedziałek wchodzi ekipa murarze wszystko zapięte na ostatni guzik tylko pogoda .Decyzja padła na ekipę murarzy z Buska (ekipa ta wykonała zadanie stan zerowy RE-WE-LA-CIA opinia miejscowych obserwatorów oraz kierownika budowy )Powodzenia wszystkim budowniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 10.05.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 a ciasteczka budują ściany fundamentoweosobiścię bedąc na budowie zacierałem wszystkie fugimam gładziutkie ściany iłatwo się bedzie malowaći disperbitu wyjdzie mniej...hm..trochę pracy troche czasu ale efekt???miodziożyczymy wszystkim powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamar 10.05.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 to ja podłączam sie do grupy - zaczynamy od jutra , tzn jutro geodeta ma wymierzac dom pozwolenie na budowe - zdobyte wreszcie ruszamy, bo czekanie na papierzyska to juz było za długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 10.05.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 : Startujecie już może ze ścianami fundamentowymi? Sciany fundamentowe na ukończeniu , niedługo wyleją chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.05.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 u mnie ponoć w przyszłym tygodniu strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 12.05.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Nasze ściany fundamentowe już stojąwszystkie fugi zatarte osobiście na gładziutko...aż jestem z siebie dumny pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 13.05.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Odsprzedam - Płyty kanałowe stropowe nieużywane składowowane ok 10 lat w dwóch wymiarach 296 cm x 119 cm - 9 szt 356 cm x 119 cm - 9 szt cena 150 zł /szt (Nowe chodzą po 300-350 zł w betoniarni)Przy zakupie całości zapewniem załadunek. Płyty do odbioru własnego w Poznaniu; w przypadku zakupu całej ilości 18 szt. zapewniam załadunek dźwigiem gratis !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamar 13.05.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 no to sie narobiliśmy w poniedziałek Panowie popracowali tzn - geodeta oraz murarze we wtorek mieli kopac fundamenty, a tu murarzowi teść zmarł i musi wracac w góry do poniedziałku stoimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 13.05.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 a u nas też do poniedziałku czekamy.. naszą "dziurę" zalało w poniedziałek i się suszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 14.05.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 ja nie miałem wody po zdjęciu humusu, ale po wykopaniu ław było z 15-20cm.w jednym rogu wykopali trochę głębiej. na czas zalania ław wsadzili pompę i odpompowali wodę, nastęnie wykopy wyłożyli folią i wylali beton. foto w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 15.05.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 krótkie zapytanie do tych co już przez stan 0 przebrnęli: czy po murowaniu ścian fund. na ławach zostały Wam placki zaprawy? mamy samodzielnie pomalować fundamenty "mazidłem izolacyjnym" ale jak tu zachować ciągłość izolacji z poziomo ułożoną na ławie folią, jak ja muszę się do niej przekopać przez warstwę obsypanego gruntu i co gorsza placków zaprawy czasem grubych na 5-7 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 15.05.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Ja osobiście zacierałem dokładnie fugi w ścianach fundamentowych i czyściłem folię na ławach. Teraz izolacja to lajcik. Najpierw zagruntowałem dsperbitem rozcieńczonym 1:1 z wodą a teraz smaruję juz ostatnią warstwę.Izolacja...miodzikpolecam każdemu spędzenie tych paru godzin na przygotowanie ścian, bądź też zwrócenie uwagi murarzom aby to zrobili.A czyszczenie folii na ławach to powinni robić na bierząco. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 15.05.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 a ja jestem w szoku, moja ekipa tak szybko robi że nie mogę wyjśc z podziwu. w poniedziałek zaczęli a już piwnice gotowe!! Życzę sobie wam wszystkich kolejnych takich wykonawców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts