pawalara 10.06.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 systemowe, ale dostałam jeszcze dzis wycenę na kominy firmy Plewa, i wypadają o 1 tys taniej, więc chyba nie będę sią zastanawiać co wybrać, skoro jakość porównywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 10.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ja systemowe kupiłem je w bydgoszczy a pochodzą z Czech tam pewnie będzie 1000z ł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 10.06.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ja systemowe kupiłem je w Bydgoszczy a pochodzą z Czech tam pewnie będzie 1000z ł na dwóch mam 1400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 10.06.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 możesz zdradzić co to za firma z Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 10.06.2009 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jak ktoś szuka kominów to ja np. kupiłem IBF 2 sztuki(fi 160 i 200) z wentylacjami i dodatkowo same kształtki went.na dwa piony za ok 5tys z hakiem. Nie tanio nie najdrożej jak ktoś chce to sprzedaje je firma Oriko (znajdziecie w sieci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 11.06.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Ja zastanawiam się nad kominem systemowym lub z podwójnej nierdzewki. Mógłbym mieć element ozdobny w ssalonie. Bo komin będzie tylko dla kominka. poza tym PC i went. mech. jeszcze nie sprawdzałem ofert, ale jak cos będę miał to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 11.06.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Dostałam jeszcze w środę wycenę na komin z firmy Plewa i wyszło prawie 1 tys taniej niż schiedel. hm.... Jutro muszę podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek Budowniczy 12.06.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam, Studzienkę wodną mam na mojej działce, z tejże studzienki idzie rura wodna do sąsiada i w tej studzience sąsiad ma wodomierz :/. Została ona zrobiona bezprawnie (jeszcze zanim staliśmy się właścicielami działki) My też mieliśmy bezprawną rurę, ale po kilku pisemnych wezwaniach gminy do określenia statusu tej rury lub jej usunięcia i po modlitwie uzyskaliśmy opinię, że powinniśmy wyznaczyć sąsiadowi termin usunięcia przyłącza i, że "3 m-ce jest dogodnym terminem" dla niego. Rura była nie do pogodzenia z budynkiem, który właśnie stawiamy, teraz jest już odłączona. Zastanawiam się tylko czy jej fizycznie nie odciąć na granicy, oraz jakie zaświadczenie zdobyć o likwidacji rury? Acha, jeśli jednak zdecydujecie się na ustanowienie pawnej służebności Waszej działki na rzecz sąsiada, to oczywiście przysługują Wam z tego powodu pożytki , nie wiem tylko na ile arbitralnie ustala się ich wysokość dostałam przed chwilą wycenę na komin schiedla (rondo plus z wentylacją, fi 20, wys komina 6,6 m) na kwote 3,2 tys brutto. Czy to dobra cena, bo nie wiem czy szukać innego? Za dwa kominy Presto (~2x9m) zapłaciłem 4,5 tyś. brutto. Mam w nich jednak, tylko jeden kanał spalinowy z wkładem (fi 20), a sześć wentylacyjnych (mniejszych i bez wkładu). Wszystko to są już dane sumaryczne. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 30.06.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Ale cisza Chyba wszyscy na budowie I jak idzie - z gorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 30.06.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Dawno mnie tu nie było . Pozdrawiam wszystkich umęczonych budowaniem . My niestety wciąż czekamy na parę dupereli żeby skończyć dach i już tak dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 30.06.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 U nas była prawie miesięczna przerwa na budowie ,ale za to naładowaliśmy w tym czasie swoje akumulatory i już nie możemy się doczekać aż znowu zaczną .Czasami taka przerwa dobrze robi i inwestorom i budowlańcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 30.06.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 U nas była prawie miesięczna przerwa na budowie ,ale za to naładowaliśmy w tym czasie swoje akumulatory i już nie możemy się doczekać aż znowu zaczną .Czasami taka przerwa dobrze robi i inwestorom i budowlańcom a przerwa budowlana z jakiego powodu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 30.06.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Typuje zalanie stropów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 30.06.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Nie,nie,zalanie stropu będzie dopiero teraz .Mamy skończone mury parteru.Nasza ekipa ma jeszcze dwie budowy które muszą skonczyć wg umowy do przyszłego tygonia,a my mamy umowę do końca sierpnia,takze powiedzieli,że sie wyrobią.A nie chcieliśmy żeby jeden dzień przychodzili a potem ich 4 dni nie było ,także pozwoliliśmy im dokończyć,poza tym zaczęli naszą budowę miesiąc wczesniej niż ustalalismy także wybaczamy im to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 30.06.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a jaka przerwe w budowie robiliscie po zalaniu stropu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 30.06.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 My , około 4 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 01.07.2009 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 To dłuuga przerwa...my planujemy zalać strop monolityczny pod koniec lipca a na początku sierpnia chcemy dalej budować...przerwa ok. 1 tygodnia...teraz zalewamy wieniec na ścianach fundamentowych...właśnie robimy szałunki...pozdro dla wszystkich budujących i oczekujących na różne papiery lub materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.07.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 czy macie w planach wentylacje grawitacyjna czy mechaniczna (rekuperacje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 06.07.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 My pozostajemy na grawitacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 06.07.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 my również na grawitacyjnej, i nie mamy w planach rekuperatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts