Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajaca na wiosne 2009

Recommended Posts

to i ja się dołączam do grupy.

kupiliśmy działkę i projekt. teraz myślimy nad zmianami w projekcie. to by było na tyle, bo czasu nie mamy. do roboty weźmiamy się zapewne dopiero w październiku, tak żeby wystartować na wiosnę

pozdr.[/code]

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kamilko powiem Ci tak, jak na pytanie mojego męża do szefa ekipy budowlańców ile to potrwa (czyli budowa) ten stwierdził, że no jak zaczną na wiosnę to 3 miesiące mąż szybko policzył mówi czerwiec a ja o mało nie padłam jak dotarło do mnie że to mniej niż rok że to już tak szybko i że ... do dzisiaj nie doszłam do siebie :wink:

jak to mówią i chiałabym i boję się :roll:

a co do powrotu to jak tylko możecie to nic lepszego nie możecie zrobić jak samemu wszystkiego przypilnować nawet najlepsza ekipa może coś skopać a jak bedziesz nam iejscu to wszystko sobie rozpanujesz jak bedzie Ci pasować choćby ściankę o 3 centymetry przedłużyć :wink:

a dla mnie łagodna zima oznacza fundamenty w tym roku :o

wiesz co ja tez mam nadzieję ze szybko pójdzie nasza budowa w sumie to mury szybko pną sie do góry jak ma sie zgraną ekipę nadłużej idzie zawsze wykonczeniówka ale za to jest najlepsza planowanie i urzadzanie po swojemu :lol: :lol:

a co do powrotu to własnie o to chdzi żeby wszystko dopilnowac samemu może tak byc ze narazie zjade tylko ja a mąż jeszcze troche zostanie tak na 3-4 miesiace bo to zawsze jakas kaska a jej nigdy nie za dużo :wink:

wu ale wam zazdroszcze że macie juz pozwolenie a my narazie jeszcze niet i trza czekac do wrzesnia aż dp polski sie poleci :roll: :cry: pozdrawiam

to i ja się dołączam do grupy.

kupiliśmy działkę i projekt. teraz myślimy nad zmianami w projekcie. to by było na tyle, bo czasu nie mamy. do roboty weźmiamy się zapewne dopiero w październiku, tak żeby wystartować na wiosnę

pozdr.[/code]

witaj angorek a wy gdzie sie budujecie i jak możesz to wstam zdjecia z działeczki i projektu pozdrawiam

a na jakim etapie jestescie???

Witam wszystkich serdecznie! I ja dołączę się do grupy choć moje plany o ruszeniu na wiosnę 2009 wzięły w łeb, brzydko mówiąc. Mamy projekt - jarząbek z archonu, wszystkie warunki przyłączeniowe z dostawcami mediów, z elektrownią nawet już podpisaną umowę, ale niestety budowa pewnie odwlecze się o pół roku może nawet rok - niestety musimy iść do sądu w sprawie drogi koniecznej bez której nie dostaniemy pozwolenia, a kochana ciocia nie chce nam podpisać służebności. Pozdrawiam wszystkich i życzę mniej niespodzianek w papierkologii!

Dawno tu nie zagladalem,ale przez pewien czas chcialem troszek odpaczac o tego...zatem po prawie 7 miesiacach dostalismy warunki zabudowy,teraz bez zadnych obaw mozna ruszyc po projekcik i nastepnie zdecydowac sie na poprawki,a nastepnie juz wniosek o pozwolenie na budowe...nie moge sie doczekac az ta papierologia sie skonczy i bedzie mozna sie wziac za praktyczna realizacje swoich marzen 8)

Dawno tu nie zagladalem,ale przez pewien czas chcialem troszek odpaczac o tego...zatem po prawie 7 miesiacach dostalismy warunki zabudowy,teraz bez zadnych obaw mozna ruszyc po projekcik i nastepnie zdecydowac sie na poprawki,a nastepnie juz wniosek o pozwolenie na budowe...nie moge sie doczekac az ta papierologia sie skonczy i bedzie mozna sie wziac za praktyczna realizacje swoich marzen 8)

Sporo się zeszło Paniuśkom z urzędziku. Gratulacje dla Pań ewentualnie Panów za rychłe załatwienie sprawy . Co to za urząd?

Skoro tyle czekałeś na WZ to zamawiaj od razu geodetę - chyba że nie masz z tym problemu. Ja po zakupieniu projekciku czekam już dwa miesiące na mapki do celów projektowych - co prawda pomiary już robił ale z mapkami to facia nie widać do dziś.

Pozdrawiam

Wydział Urbanistyki i Architektury podległy dla dzielnicy Łódź-Bałuty

za 2 tyg ruszam do Polski wiec wtedy zaczne dogadywac wszystkie sprawy,mam tylko nadzieje ze od marca bedziemy mogli juz ruszyc z murami.

Ktos mi podpowiedzial ze bardziej oplaca kupowac sie materialy w zimie bo wtedy ceny nizsze,mam nadzieje ze okaze sie to prawda :wink:

Witam Was przyszli budowniczowie :D , jak wszystko gładko pójdzie to bardzo, bardzo byśmy chcieli zacząć na wiosnę!

Mamy upatrzony projekt - Ranczo ze studia Atrium, ale okrojony do części głównej domu (bez garażu- zrobimy wiatę i bez osobnej części mieszkalnej dla gości). Ok.165 mkw pow.użytkowej.

Działeczka pod W-wą, blisko Grodziska Mazowieckiego, 1200m. Czekamy na mapki od geodety, szukamy architekta do adaptacji projektu, warunki przyłącza już mamy. Oby podłączyli nas jeszcze w tym roku...

Głowa pęka od ilości spraw do ogarnięcia... :)

Witam wszystkich którzy dołączyli.

Szczególnie pozdrawiam tych którym blisko do Grodziska Mazowieckiego :D

To też i mój powiat.

A u mnie nic się nie zmienia.

Może dzisiaj wkleję do swojego dziennika wizję naszego domku którą stworzył mój mąż. Będziemy teraz szukać architekta który zrobi nam indywidualny projekt.

Witam zaczynających na wiosnę 2009. Ja co prawda miałam zamiar zacząć na jesień 2008 - niestety brak planu zagospodarowania - oraz opieszałość urzędników spowodowały iż dopiero teraz (od marca) doczekałam się na warunki zabudowy. Cale szczęście wydane prawie pod nasz wybrany projekt.

Zamierzamy budować Sułtana.

I mam nadzieję, że nie porywam sie z tym planem - z motyką na słońce.

http://www.dominanta.pl/uploads/offer/vizualizations/thumb_sultan_w2_WWW.jpg

witam wszystkich nowo przybyłych na naszym forum :p :p prosze jak nasze forum rosnie w siłę 8) super

jakis czas temu pisałam ze z mężem wybieramy się do Polski we wrzesniu ale niestety nie damy rade we wrzesniu i wszystko najprawdopodobniej się przełoży na pazdziernik, kurcze a tak sie cieszyłam że w koncu znowu cos drgnie a tu przymusowy zastój :cry: :cry: :evil: ale co zrobic siły wyższe całe szczęscie do wiosny jeszcze troche czasu :wink: wiec mam taką nadzieję ze sie wyrobimy w czasie

a ja narazie w wolnej chwili wyszukuje w internecie i zapisuje cenny materiałów i szukam najlepszych i atrakcyjniejszych cen :roll: 8) pozdrawiam gorąco

Stasiek&Gośka, czy to ten Zlotokłos pod Tarczynem? :D

A i Żelechów nie jest mi obcy, oj i tam oglądało się działeczki! Piękne tereny! I jak szybko rozwija się cała infrastruktura! I domków nowych ile się buduje! :)

Aylin, śliczny ten Sułtan! Szkoda że na naszą działkę by nie pasował.

Przymierzamy się mocno do projektu studia Atrium, Ranczo:

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-331,371,61,opis.html

Ale zostawimy tylko część główną domu, bez garażu i dodatkowej części mieszkalnej dla gości (i dla służby, jak wyczytałam w projekcie! :lol: Akurat na służbę nie mam zamiaru pracować, a i nawet jako bogacz bym nie chciała, by ktoś po domu mi się pałętał :lol: )

Wu, zazdraszczam! :D Papierologia to połowa sukcesu!Ech, kiedy my to wszystko zdobędziemy?!

A jakim systemem planujecie budować - gospodarczym, czy bierzecie ekipę która zrobi "pod klucz"?

My raczej to drugie. Drożej, ale czasu i sił nam nie starczy na budowę gospodarczym. :-?

AskaK szybciej niż Ci się wydaje :wink: dostaniesz papiery a potem pewnego dnia lekkiego ataku serca jak dotrze do Ciebie że za niecały rok będzie stał Twój własny dom pod dachem i pora wybierać wszystko do środka :D a co do systemu my to tak po trochu - bierzemy ekipę co nam postawi od dołka w ziemi do przykrytego dachu z oknami dachowymi kominami tarasami i schodami wszelkiego rodzaju, natomiast za materiałami latać będziemy sami czytaj pewnie głównie ja :wink: