wu 01.10.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 bardzo ładny domek a jaką długą masz działkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamisiowa 02.10.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Szczerze mówiąc jeszcze dokładnei nie wiadomo , bo geodeta dopiero to określi, ale za krótka na ten domek. Mało miejsca na ogródek by zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.10.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 eeeeeeee to ja czegoś nie rozumiem kupiłaś a nie wiesz co?? ja wiem że do metra nikt Ci nie powie ale jakieś orientacyjne wymiary to chyba powinnaś wiedziec a nie tak co sobie geodeta wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamisiowa 02.10.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 jak napisałam: DOKŁADNIE nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.10.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 a mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 04.10.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 WitamNo wreszcie i u nas drgnęło mamy mapki od geodeciny . A dziś byliśmy już u naszej cioci architekt celem dokonania adopcjii projektu. Normalnie to ja nie wiem - ale mamy fajną tą naszą grupę 2009 , prawie same panie inwestorki a do tego wszystkie ładne, nie to co w innych grupach. Poczekamy chyba do 2009 i zrobimy konkurs na Miss Grupy Zaczynających Na Wiosnę 2009. O nagrodę postaramy się w zarządzie muratora! Pozdrawiam alemisiową P.S Jak znajdziecie jakiegoś skarba przed archeologami to daj znać wpadniemy z chłopakami(latamy z tymi piszczącymi kijami po lasach i wygrzebujemy różne takie ,ale możemy też u ciebie polatać jak będzie warto) i dzielimy się 50/50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamisiowa 06.10.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 hehe, mam nadzieje, że nic w tej ziemi nie będzie, bo termin wiosenny byłby zagrożony )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.10.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam wszystkich! Dopisuję się i ja, chociaż prawdopodobnie na wiosnę to nam się nie uda wszystkiego załatwic, ale przecież wiosna to jeszcze czerwiec... więc może?? Będziemy się budowac w okolicy Łodzi ale na razie tylko mamy umowę spisaną z właścicielem działki a u notariousza mamy się spotkac po 20 pażdziernika i potem jeszcze trzeba czekac na informację z ANR (jak alamisiowa )Ale żeby już coś w temacie się działo, to złożyliśmy wniosek o WZ. Pozdrawiam i powodzenia wszystkim życzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamisiowa 07.10.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witaj yuka Mioja wiosna to tez prawdopodobnie będzie czerwiec . Napisz jakie projekty rozważacie? My cały czas trwamy przy Skarbku i wszystko wskauje, ze to juz koniec naszych poszukiwań. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 07.10.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Dzień dobry! Podpisaliśmy umowę o wykonanie projektu indywidualnego. Do końca listopada mamy mieć gotowy projekt. Niestety wykonawcy jeszcze nie wybraliśmy. Co gorsza mój mąż raz twierdzi że to będzie prefabrykat drewniany raz że keramzytobeton. Już sama się gubię Pozdrawiam, BetaGreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamisiowa 07.10.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 BetaGreta, jaki jest koszt Twojego projektu indywidualnego? I czy to jest architekt z warszawy? Rozpietość cen jest okrutna i naprawde trudno stwierdzić czy indywidualny projekt ma cenę porównywalną z kupionym z poprawkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 07.10.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 alamisiowa rozpiętość jest faktycznie ogromna. Naprawdę rozważaliśmy kilka pracowni nawet z Wrocławia. Teraz mamy umowę na wykonanie projektu za kwotę 4000 netto. Niestety Wrocław był najdroższy W Warszawie wyszło mi że taka średnia to 90 zł/mkw. Mieliśmy też ofertę z Siemianowic za 80 zł/mkw a we Wrocławiu wycenili mi mój projekt na na 20 - 40 tysięcy Także trzeba szukać. Mam nadzieję tylko że nie będziemy żałować wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamisiowa 07.10.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Wstrząsajaca różnica - 4 tysiące, a 40 tysięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.10.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 mnie mój praktycznie indywidualny projekt kosztował 3 tysiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 07.10.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Dołaczam się do wątku. mam nadzieje ze bede budowac na wiosne 2009 i mam nadzieje ze dekoniunktura obecna nie pokrzyzuje mi planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamisiowa 07.10.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 wszyscy mamy taka nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.10.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Hej dom, który chcemy postawić to na 99% Jupiter z pracowni Dobre Domy http://www.dobredomy.pl./?id_project=70 w lustrzanym odbiciu. Wiecie jak to jest: coś nas urzeknie i trudno się przekonać do czegoś innego. Dla mnie za tym projektem przemawiają: 1. garderoba przy każdej sypialni 2. spiżarnia przy kuchni 3. dodatkowy pokój na poddaszu (w projekcie strych), w którym, jeśli rodzinka nam sie powiększy, urządzimy pokój dla kolejnego potomka a jeśli zostanie jak jest (mamy 2 córki) to będzie pokój... bilardowy, telewizyjny, barek, albo cokolwiek innego. no i nie chciałam mieć schodów w klatce schodowej, tylko takie reprezentacyjne... A, i kuchnia otwarta (półotwarta) na jadalnię a dyskretnie schowana przed salonem. Oczywiście jakieś zmiany kosmetyczne wprowadzimy, ale i tak najmniej z projektów, które dotychczas oglądałam:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 07.10.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam No wreszcie i u nas drgnęło mamy mapki od geodeciny . A dziś byliśmy już u naszej cioci architekt celem dokonania adopcjii projektu. Ocho, to idziemy równym tempem! Normalnie to ja nie wiem - ale mamy fajną tą naszą grupę 2009 , prawie same panie inwestorki a do tego wszystkie ładne, nie to co w innych grupach. Poczekamy chyba do 2009 i zrobimy konkurs na Miss Grupy Zaczynających Na Wiosnę 2009. O nagrodę postaramy się w zarządzie muratora! Stasiu, czyżbyś był tu naszym rodzynkiem??? O to to - nagroda od Muratora: wybudowanie domu na koszt redakcji! Hej Alamisiowa , tfu!tfu! obyście nic na swojej działeczce nie wykopali! A jak wykopiecie, to szybko zakopcie i ani mru mru! Mężuś mój zna się na rzeczy, archeologię studiuje i mówi, że jak tacy z archeo wlizą na pole, to i parenaście lat potrafią kopać. Kurka no, ja tam mocno wierzę że żaden kryzys nam planów nie pokrzyżuje i wszyscy tu, jakeśmy się zebrali, jak jeden mąż na wiosnę się pobudujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alamisiowa 07.10.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Jesusie nazareński! AskaK nie strasz! Możeby tak na mszę dać w intencji niewykopania niczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 07.10.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Na mszę, a w międzyczasie niech tam Stasiek wpadnie z tym swoim sprzętem i jak tylko coś zapipa spod ziemi, to wykopać i sru za płot! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts