Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa opolska

Gizd.

Recommended Posts

Ja mam drzwi przesuwne na taras - szer. 1,80. Jestem bardzo zadowolona, otwieranie ich nie zajmuje tyle miejsca jak drzwi normalnie otwierane. Firmy w której zamawiałam to okno niestety nie polecam, bo miałam złe doświadczenie.

Tylko później trzeba pamiętać aby przy wylewkach zostawili ci odpowiednio miejsce na włożenie pod okno deski.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

Czy możecie podesłać namiary na jakiegoś architekta albo innego projektanta który może zrobić inwentaryzację istniejącego domku (nie ma żadnych projektów) nanieść nasze zmiany i załatwić pozwolenie na remont albo budowę (bo na razie nie wiem jakie pozwolenie będzie potrzebne) z opola lub okolic

Oczywiście najlepiej aby był tani, solidny i szybki ale wiem że tak to tylko w erze.

Poszukuje też ekipy która mogła by zrobić wzmocnienie fundamentów istniejącego domu oraz drugiej do wykonania kompletnego ogrzewania w domu.

Pozdrawiam

firma z dolnośląskiego KOMPLEKS-DACH - otrzymałem wycenę materiału kompleksowego na dach z rynnami, akcesoriami dachowymi, kominiarskimi z tej właśnie firmy. Znalazłem ich ofertę na allegro. wycena jest bardzo korzystna. czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sprzedawcą, proszę o jakieś informacje.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 5 weeks później...

Witam,

Buduję pod Opolem, drugi rok. Zebrałem sporo doświadczeń. Naprawdę bardzo trudny rynek.

Chętnie podzielę się swym doświadczeniem. Sporo firm lub pseudo firm co najmniej niekompetentnych lub gorzej a oczekiwania cenowe ho ho ho.

Sami jesteśmy sobie trochę winni. Ludzie brońmy się !!! Nie gódźmy się by nas oszukiwano.

Marzy mi się stworzenie czegoś w rodzaju czarnej i/lub białej listy fachowców z terenu Opolszczyzny. Może ktoś ma podobne odczucia i potrzeby. Można by uporządkować takie listy np. wg. powiatów.

Ludzie nie dajmy się !!! Wyobraźcie sobie, że często jesteście precyzyjnie "rozpracowywani" przez tych pożalsięboże fachowców. Często np. zabierają dla siebie rabaty na materiały w hurtowniach, które należą się nam, klientom tych hurtowni a nie oszustom pseudo fachowcom, którzy często w ten sposób ukrywają przed nami swoje prawdziwe wynagrodzenie za usługę.

Oszustwo to chleb powszedni.

Jeżeli nie sprawdzisz instalatora wliczy ci w cenę materiał, który nie zainstalował. Tynkarz też policzy ci powierzchnię, której nie otynkował. Jeżeli sam nie dopilnujesz bądź pewien, że zostaniesz oszukany. Wszyscy wiemy jacy są kierownicy naszych budów. Sprawdzajcie jeszcze raz sprawdzajcie.

Naprawdę przez moją budowę przewinęło się sporo osób. O jednej mogę powiedzieć - jest uczciwa. Reszta - więksi lub mniejsi krętacze.

Nie dajmy się oszukiwać, to są nasze pieniądze. Zorganizujmy się. Nie dajmy się manipulować. Naprawdę wielu z nich przekazuje sobie informację na wasz temat. Wyeliminujmy z rynku tych nieuczciwych.

Może ktoś ma jakiś pomysł w jaki sposób stworzyć swoistą bazę, na początek może tych, których bezwzględnie należy unikać.

Pozdrawiam[/i]

Witam,

Marzy mi się stworzenie czegoś w rodzaju czarnej i/lub białej listy fachowców z terenu Opolszczyzny. Może ktoś ma podobne odczucia i potrzeby. Można by uporządkować takie listy np. wg. powiatów.

Dobry pomysł.

Na pewno wielu budowniczych może z takich informacji korzystać.

Często np. zabierają dla siebie rabaty na materiały w hurtowniach, które należą się nam, klientom tych hurtowni a nie oszustom pseudo fachowcom, którzy często w ten sposób ukrywają przed nami swoje prawdziwe wynagrodzenie za usługę.

Ale tu się nie zgadzam. Nie ma czegoś takiego jak "należny rabat" w hurtowni. Zawsze możesz sam kupować jak znajdziesz gdzieś taniej. A po to hurtownie wprowadzają systemy rabatów, aby premiować klientów dokonujących dużych zakupów. Poza tym jak wykonawca kupuje dla Ciebie materiał, to on, a nie Ty jest klientem hurtowni.

Vin - święta racja z tymi fachowcami, u mnie też ich sie trochę przewinęło i nie mam dobrych doświadczeń. Najgorzej wypadła firma która zrobiła mi wylewki.

A tak na marginesie -czy ma ktoś namiary na firmę która zajmuje się ogrodami?

Chciałabym aby u mnie zasadzili krzewy, posiali trawę

• 3 weeks później...

Wpadłam do was znienacka , bo jest fajna okazja do spotkania i poznania się w kameralnym gronie i przy okazji można wspomóc aukcje dla Frania .... sami zobaczcie:

wystawiam na aukcje:

SPOTKANIE KARNAWAŁOWE W DREWNIANYM DOMKU DLA MIESZKAŃCÓW OPOLA I OKOLIC!!!!

zaczynamy licytację od wpisowego min 10zł od osoby...

ilośc osób ograniczona...żeby mi chałupy nie rozniosło...a i jeszcze z tż tego nie uzgodniłam...trudno...co zrobić!!!!!!ale w razie wielu chętnych będziemu musieli sie ograniczyć...liczę na was Aniahuby: shell

:wink: :wink:

gwarantuje, spanko-chyba...jeden obok grugiego( własne śpiwory :wink: )

jedzonko

mega jajecznicę the day after

o resztę musimy zadbać razem....

termin..albo jescze przed kuligiem ,albo po w ramch spotkania po wyjazdowego!!!!!

termin z tego co wiem raczej lutowy .... zapisałam sie ja i coolibeer .... zachęcam do uczestnictwa ... ilość miejscówek ograniczona ... coś kole 15 :D

pozdrawiam, Daga

• 2 weeks później...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Wam szczerze:

Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę.

Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni.

Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei.

By spełniło się choć jedno z twoich marzeń.

Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń!

http://lh4.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/S1IAMZB0DsI/AAAAAAAAAbE/xxrfcFlLIg0/3955.jpg

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

• 5 weeks później...

Możecie podac namiary na ekipe od ogrodzenia?

Musimy szybko-i tanio, niestety- ogrodzić front domu-jakieś 23mb +osadzenie furtki. Myślimy o siatce z podmurówką prefabrykowaną, ew o systemie Betafence.

I gdzie, poza castorama i tym podobnymi miejscami można na Opolszczyźnie kupić siatke i akcesoria?