ppestka 14.11.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 zależy co i o ile sztuk chodzi czasami mają ceny wyższe niż np. MB w Opolu czy ZofMar w Kępie a czasami dużo niższe - ale transport maja drogi (jak dla mnie) bo aż tak blisko budowę nie mam... Witam, Niebardzo wiem od czego zależy cena transportu ale my mieliśmy tę usługe w cenie towru a on był dużo nizszy niż w okolicznych składach budowlanych które znajdują sie kilka kilometrów od naszej budowy. A z Niemodlina do Dobrzenia też jest pare kilometrów... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewi 08.01.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Czy macie kogoś sprawdzonego do regipsów (sufit podwieszany 160m2) z Opola lub okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1973 11.01.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Witam na wiosnę chcę rozpocząć budowę domu w Opolu. Działka jest pozwolenie na dniach. Szukam ekipy budowlanej może kogoś polecicie. Szukam też kogoś kto też rozpoczyna budowę zawsze co dwóch to nie jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moje-domy 23.01.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam na wiosnę chcę rozpocząć budowę domu w Opolu. Działka jest pozwolenie na dniach. Szukam ekipy budowlanej może kogoś polecicie. Szukam też kogoś kto też rozpoczyna budowę zawsze co dwóch to nie jeden. Witam; Jeżeli ma to być ekipa ,a rozumiem przez to ,że chodzi Ci tylko o robociznę ,bo materiały załatwiasz we własnym zakresie to mogę polecić kogoś sprawdzonego.A jeżeli chodzi o jakąś firmę ,która zajmie się wszystkim za Ciebie też mogę służyć pomocą.Myślę ,że warto zapytać ich o wyliczenie kosztów i rozważyć to samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moje-domy 23.01.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam wszystkich forumowiczów z grupy opolskiejChciałbym wspólnie jeszcze raz od początku zastanowić się dlaczego chcę budować ,jak to zrobić ,ile to kosztuje?Wiem coś na ten temat .Może ktoś w trakcie wątku zrezygnuje z tego zamiaru ,ja liczę na tych którzy chcą wiedzieć jak sobie z tym wszystkim poradzić.Spróbuję systematycznie i od samego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1973 28.01.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Witam; Jeżeli ma to być ekipa ,a rozumiem przez to ,że chodzi Ci tylko o robociznę ,bo materiały załatwiasz we własnym zakresie to mogę polecić kogoś sprawdzonego.A jeżeli chodzi o jakąś firmę ,która zajmie się wszystkim za Ciebie też mogę służyć pomocą.Myślę ,że warto zapytać ich o wyliczenie kosztów i rozważyć to samemu. Witam Możesz wyslać na PW namiary na tą firmę.Ja jestem na etapie kończenia projektu chcę ruszyć wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artastral 31.01.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Wielka prośba o opinie o oknach - firma Profitech z Opola. Dostalam naprawdę dobrą, konkurencyjną cenę. Parametry U są OK. Na to bardzo zwracam uwagę bo okna duże i wysokie (na 2500). Co myślicie o tym? Czy ktoś spotkał sie z ich produktami, montażem...... Proszę o podpowiedź Okna Profitech Sp. z o.o. z Opola: • system GEALAN S 9000, • głębokość 83mm, • OKUCIA SIEGENIA AF • ŚRODKOWE RUCHOMA USZCZELKA • PAKIET 3 SZYBOWY 0,5 • CIEPŁE RAMKI • ZABEZPIECZENIE ANTYWŁAMANIOWE • Typ: PRO910 (6002/6003) MD, Słupki pionowe: 1 x 6006 • Typ okuć: U 2 GAVM/GAM SW1/K, • Abdeckkappen • Szklenie: 4/18cr/4/18cr/4 U=0,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1973 31.01.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Witam artastralJa też jestem zainteresowany kupnem tych okien oferta naprawdę jest OK ja brałbym jeszcze rolety intermo na które też jest super cena. Szukałem coś o tej firmie ale internet milczy. Wiem że działa kilka dobrych lat w Opolu i jest na tym rynku. Inwestują znalazłem że wzięli dotację kilka mln z RPO na za maszyn tak że raczej się szybko nie zwiną. Ja jestem coraz bardziej do nich przekonany i cena mniejsza o ok 40% od innych też tu chyba zdecyduje. Ja się buduję w Opolu tak że mam fabrykę pod nosem. 5 lat gwarancji serwis na miejscu jeszcze się waham. Może tu coś uda się dowiedzieć więcej o tej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artastral 31.01.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 No to jedziemy na tym samym wózku. Dzięki wielkie za odzew, zawsze to raźniej. Mało można się o nich dowiedzieć w necie. Komponenty okna są naprawdę ok. parametry też bardzo dobre, oferta naprawdę profesjonalna, cena świetna jak dla mnie. Cały czas szukam tego haczyka też mnie bardzo kuszą. Może znajdzie się jednak ktoś, kto ma już te okna. To nie jest nowa firma - na rynku od dobrych kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Men-andre 02.02.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 No to jedziemy na tym samym wózku. Dzięki wielkie za odzew, zawsze to raźniej. Mało można się o nich dowiedzieć w necie. Komponenty okna są naprawdę ok. parametry też bardzo dobre, oferta naprawdę profesjonalna, cena świetna jak dla mnie. Cały czas szukam tego haczyka też mnie bardzo kuszą. Może znajdzie się jednak ktoś, kto ma już te okna. To nie jest nowa firma - na rynku od dobrych kilku lat. Witam- jak nie znajdziecie nikogo to warto spytac w firmie ( moga dac namiary na inwestorow ktorzy juz uzytkuja ich produkty) a to jeszcze lepsze bo wtedy info o uzytkowaniu jak znalazl pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiera 07.03.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Witam wszystkich z grupy opolskiej. Czy ktoś mi może polecić jakąś dobrą i tanią firmę od ociepleń. Wie ktoś coś może na temat firmy Góral bud?My jesteśmy na etapie wykończeń i jeśli ktoś chce to mogę polecić dobrego inst.co region - strzelce, Kędzierzyn-Koźle i okolice, oraz dobrego elektryka.Natomiast okna braliśmy w Opolu w Eltorze - MS OKNA i jesteśmy jak na razie zadowoleni- razem z bramą wyszło o wiele taniej niż w innych firmach. Z reklamacją również nie było żadnego problemu. Teraz szukamy kogoś od parapetów wewnętrznych, zewnętrznych i ociepleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreamerx 21.03.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Witajcie,my budujemy pod Prudnikiem. Pytanie mam do artstrala - ile wyszła ci wycena okien i wiele ich masz w domu? My dumamy nad wyceną z filplastu z podobnymi parametrami (kolor złoty dąb) i do tego rolety podtynkowe - za 3 okna 150x150, dwa 150x180, 1 szt 180x80, 2 okna 90x90 i drzwi tarasowe 235/270 wyszło 20 000. a tak przy okazji - ile wam wychodzi robocizna za m2 za SSO ( z dachem)? nam 109m2 wycenili na 41 000, i wydaje się drogo trochę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 21.03.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Witaj Dreamerx my braliśmy okna z oknoplastu (z Prudnika, budowaliśmy w Jarnołtówku) i za 4 150x124, 4szt 90x124, 2x 120x124, 2x 110x220, 2x 100x220(stałe) i tarasowa suwanka 200x220 (tych okien wysokich na 220 nie jestem pewna wymiaru, ale około 220 mają) daliśmy 27 000 z roletami zewnętrznymi (gdzie za okna było chyba 13 000 a za rolety chyba 14 000). Okna mamy białe obustronnie pakiet 3 szybowy gdzie Uszyby =0,6. Pozdrawiam PS jak coś służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreamerx 22.03.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Witaj Kamilo i Marcinie Dzięki za odpowiedź, trochę nam to wyklarowało sytuację z naszą wyceną i pewnie się zdecydujemy. A tak nawiasem mówiąc dostaliśmy od pana Zięby numer telefonu do Was w temacie pompy Sofath - mielibyście coś przeciwko gdybym zadzwonił i podpytał o Nateę? My w sumie zdecydowaliśmy się na Sofath ale dumamy czy Natea czy Caliane - co was przekonało do Natei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 22.03.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Jaki ten świat mały Jeśli chodzi o filplast to pamiętam, że u nas niekorzystnie ich wycena wychodziła w porównaniu z oknoplastem a na koniec jeszcze się okazało, że dostaliśmy jeszcze tańszą ofertę na żaluzję i wyszło jeszcze 7tys taniej.. Co do Sofath.. O caliane nawet nie myśleliśmy, bo cena była znacznie wyższa i od razu przeszliśmy do wycen na Nateę.. co prawda Pan Zięba stawał na rękach by sprostać naszym wymaganiom cenowym i w końcu doszliśmy do zadowalającej oferty cenowej.. Jak coś proszę dzwonić.. można nawet umówić się i podjechać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anku66 23.03.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Witam,Nasza wycena na listopad była taka:Przedmiot wyceny: Okna PCV ALUPLAST Ide- al 4000, proste, 2x złoty dąb, pakiet 3- szybowy, rolety nadstawne TERMOLUX z na- pędem elektrycznym, brama HATO 3x1765x14353x590x5354x1465x11352x865x11351x2400x2200---------------9905,00 rolety złoty dąb 8040,00 brama segmentowa złoty dąb 2466,00Filplast jak sięgam pamięcią bo nie chce mi się szukać w poczcie ,wycena była o wiele wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreamerx 24.03.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 dzięki kolego/kolezanko. po przestukaniu na m2 ceny okien wychodzi nam że cena jest niemal identyczna w promocji w filplaście jak u ciebie (u ciebie wyszło 799zl/m2 a u nas 789za m2. wiec w sumie chyba dobra oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1973 04.04.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Szukam użytkowników okien z firmy DOMIX p z Dobrzenia. Szukam opini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 16.04.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 DOMIX - odradzamjeśli chodzi o jakość to jestem w miarę zadowolonyjeśli o montaż - robili to podwykonawcy i też jestem zadowolonycena - cóż nie najwyższa i nie najniższa - z ofert jakie zebrałem była to średnia półka ale kontakt, terminowość itp - żenujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 16.04.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Może ktoś polecić sprawdzoną firmę do posadzek (suchych) robionych miksokretem działającą w woj. opolskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts