kruszka 21.04.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 oj nie lepiej nie u mnie już rosną ściany z ytonga! okazało się że firma, mająca rekomendację ytonga, nie potrafi budować wykusza! budujemy ścianę 1w więc sposób wykonania jest niezwykle istotny.Jutro jedziemy poinstruować ...majstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 21.04.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 acha,właśnie doczytałam twój post, szefowa w twoim prywatnym domu? wsółczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 22.04.2005 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 No, ale ja mam świetną szefową. Na pocieszenie - chyba nikt nie umie bueować wykusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 22.04.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 No widzę że i ty masz wykusz.Właśnie wróciłam z budowy po rozmowie z majstrem, któremu musiałam narysować jak ma ciąć bloczki do wykusza, żeby primo nie było ścinek, secundo żeby wyszły prawidłowe wiązania w ścianie. Po krótkiej rozmowie uległ mojej koncepcji, tzn nie mojej, ale zgodnej z zeszytami technicznymi ytonga, które analizujemy już od dawna. Chyba sam doszedł do wniosku, że to co mówię jest logiczne. Tylko dlaczego ja mam gościa uczyć murarki? Wkurzyłam sie okropnie. chyba tak mniej więcej musiałam wyglądać w rozmowie z majstrem. Jedyne pocieszenie, ze ekipa jest spokojna i nie reaguje na uwagi pieniacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 22.04.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 To dopiero początki Potem przyjdą mistrzowie od dachu którzy mają np. swoje sposoby na to i owo, instalatorzy - szkoda gadać ..... Określenie wykończeniówka jest wieloznaczne, ale bardzo trafne wykańcza budowę, finanse i nerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wapis 22.04.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witam grupe opolska, jestesmy z mezem w wieku, przedemerytalnym i na starosc mi odbilo, corka chce sie budowac, a ja tez maly domek, w szkielecie drewnianym, taki 80 m2, czy to ma sens?. Moze ktos buduje w szkielecie, lub mieszka, jaki jest koszt takiego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachu 23.04.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Wapis - koszt domu szkieletowego jest niestety zbliżony do "normalnego"Jedyny plus to bardzo szybka budowa i brak wilgoci budowlanej. My nasz domek wybudowaliśmy w 7 miesięcy od pierwszej łopaty do zamieszkania.Jezeli decydującym argumentem co do technologii ma być cena to nie patrz na technologię a na to jak chcesz wykończyć swój dom.Na koniec baaardzo zachęcam do budowania swojego domu, jest to duża przygoda i na koniec bardzo duża satysfakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 24.04.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Podzielam opinię przedmówcy. Niestety, wbrew temu czym ta technologia jest na zachodzie, u nas technologia szkieletowa nie jest popularna właśnie ze względu na te same koszty co w tradycyjnym budownictwie, no i jakby tego było mało, na rynku panuje deficyt fachowców znających ten temat. Niewątpliwaa zaletą jest to ,żę buduje się szybko. Polecam art. z muratora 6/2000. No i oczywiście zachęcam do podjęcia decyzji o budowie "domu na jesień".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 24.04.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Gdybym chciał doczekać ta tę chwilę wktórej mine byłoby stać na własny dom z całą pewnością byłabyto kwaterka M1 Starość to pojęcie fizyczne, a budowa to metafizyka więc do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wapis 25.04.2005 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Dzieki, za odpowiedzi, mysle ze kwaterka M 1, jeszcze poczeka,Jak zaczniemy napewno sie odezwe, pozdrawiam bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 28.04.2005 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 No może wreszcie się ociepli Do pochodu czs się szykować, a tu tak byle jak. Chociaz dzisiaj łonko się przebija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 12.05.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Czołem Opolany! Gdzie Was wszystkich wywiało - 2 tygodnie nikogo ??? -na wrocławskiej nie do pomyślenia pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 13.05.2005 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 prawda, że to wstyt takie milczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 14.05.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Witam opolan witam! Czas budowy dlatego cisza w naszym klubie. u mnie juz kłada strop.Tempo astronomiczne-zaczeli 30 marca! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 14.05.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Kruszka jaki robicie strop cz Ytong? U nas skończyli fundamenty i zaczynamy budować z Ytonga 36,5. O jakich zeszytach mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 14.05.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Jej, strop robią od 30 marca! No to domyślam się że inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 14.05.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Kruszka co to za strop robiąCi w takim tempie - tkają go czy cóś? U nas robili 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 21.05.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Ale się uśmiałam faktycznie można było tak to zrozumieć, ale nie o to mi chodziło! To całą budowę zaczęli 30 marca a na owy dzień już kładli stop. Dużo u nas padało przez ostatnie dwa tygodnie i faktycznie stanęło na stopie, ale już zrobionym (jest 21 maja).Strop jednak teriva, ytongowy był ZZZAAAA.....drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bet 21.05.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Witam grupę opolską mamy zamiar w tym roku zacząć naszą przygodę życiową z budową domu już prawie zdecydowaliśmy się na budowę domku szkieletowego głównie na szybkość budowy. w tej chwili poszukujemy działki budowlanej.... ale ciężko jest u Nas coś znależć.... jesteśmy dobrej myśli, że uda nam się to zrealizować w tym roku pozdrawiam całą grupę opolską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.05.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Hej Bet my budujemy niedaleko Brzegu ale zawsze mysleliśmy, że u Was łatwiej o działki - a przynajmniej o tańsze niż te bliżej Opola - życzę powodzenia choć jeżeli jeszcze nie macie działki ani pozwoleń to nie za różpwo to widzę .U nas na pozwolenie trochę się czeka , potem te nieszczęsne ZUD- y itp. brrrrrrrr- ciarki przechodzą na samo wspomnienieale mimo tego życzępowodzenia - cel uświęca środki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts