aniaś1719500718 20.06.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Dzień dobry!Niniejszym chciałabym zadebiutować na forum muratora i od razu zameldować się w grupie opolskiej.Zamierzamy zacząć budować się we wrześniu br w Chmielowicach, na razie oczekujemy na pozwolenie budowlane.Pozdrawiam gorąco wszystkich sąsiadów dalszych i bliższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 21.06.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Dzień dobry! Niniejszym chciałabym zadebiutować na forum muratora i od razu zameldować się w grupie opolskiej. Zamierzamy zacząć budować się we wrześniu br w Chmielowicach, na razie oczekujemy na pozwolenie budowlane. Pozdrawiam gorąco wszystkich sąsiadów dalszych i bliższych witaj Aniu, trzymam gorąco kciuki, żeby Wasza budowa przebiegała sprawnie i płynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erq 25.06.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 witam, mam już ekipę, pozwolenie na początku lipca. Wierzę, że będzie dobrze.Teraz muszę pozwiedzać wszystkie składy budowalne w okolicy, więc przy okazji pytanie:Gdzie dostanę najtaniej beton komórkowy 36 cm (na ścianę jednowarstwową), dachówkę ceramiczną i gdzie najtańszy beton towarowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 25.06.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 witam, mam już ekipę, pozwolenie na początku lipca. Wierzę, że będzie dobrze. Teraz muszę pozwiedzać wszystkie składy budowalne w okolicy, więc przy okazji pytanie: Gdzie dostanę najtaniej beton komórkowy 36 cm (na ścianę jednowarstwową), dachówkę ceramiczną i gdzie najtańszy beton towarowy ? Zajrzyj na stronkę http://www.budmat.opole.pl/ może Ci pomogą. Sam zamierzam brać od nich materiały, a właściwie już zacząłem brać bo dostarczyli stal a w tym tygodniu zaczną dowozić bloczki betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 25.06.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 witam, mam już ekipę, pozwolenie na początku lipca. Wierzę, że będzie dobrze. Teraz muszę pozwiedzać wszystkie składy budowalne w okolicy, więc przy okazji pytanie: Gdzie dostanę najtaniej beton komórkowy 36 cm (na ścianę jednowarstwową), dachówkę ceramiczną i gdzie najtańszy beton towarowy ? Beton towarowy najtaniej dostaniesz w BISEK (175 zł netto za 1m3 B20). Na pozostałą część pytania nie da się jednoznacznie odpowiedzieć. Wszystko zależy od tego jaką chcesz dachówkę i BK oraz od indywidualnych zdolności w negocjacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 25.06.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 witam, mam już ekipę, pozwolenie na początku lipca. Wierzę, że będzie dobrze. Teraz muszę pozwiedzać wszystkie składy budowalne w okolicy, więc przy okazji pytanie: Gdzie dostanę najtaniej beton komórkowy 36 cm (na ścianę jednowarstwową), dachówkę ceramiczną i gdzie najtańszy beton towarowy ? Zajrzyj na stronkę http://www.budmat.opole.pl/ może Ci pomogą. Sam zamierzam brać od nich materiały, a właściwie już zacząłem brać bo dostarczyli stal a w tym tygodniu zaczną dowozić bloczki betonowe. Ile płaciłeś za stal i bloczki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 25.06.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Stal po 1,99 za kg netto. Bloczki mam uzgodnione po 2,03 netto. Oczywiście z dostawą na budowę. Potwierdzenie będzie jak zobaczę fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 25.06.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Stal po 1,99 za kg netto. Bloczki mam uzgodnione po 2,03 netto. Oczywiście z dostawą na budowę. Potwierdzenie będzie jak zobaczę fakturę. Mi udało się trochę taniej, ale ceny przyzwoite o ile bloczek nie mniejszy niż 14x25x38 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 26.06.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Stal po 1,99 za kg netto. Bloczki mam uzgodnione po 2,03 netto. Oczywiście z dostawą na budowę. Potwierdzenie będzie jak zobaczę fakturę. Mi udało się trochę taniej, ale ceny przyzwoite o ile bloczek nie mniejszy niż 14x25x38 cm. Niestety bloczki są o ile pamiętam 12x25x38, ale to i tak najniższa cena jaką udało mi się znaleźć. Tutaj kluczowe znaczenie mają koszty dostawy i to chyba głównie wpływa na te różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateus 27.06.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Mi udało się trochę taniej, ale ceny przyzwoite o ile bloczek nie mniejszy niż 14x25x38 cm. to w takim razie Kamilu prosze powiedziec za ile kupowałeś bloczki?? Jeśli nie na forum to proszę o pw pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 01.07.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Mi udało się trochę taniej, ale ceny przyzwoite o ile bloczek nie mniejszy niż 14x25x38 cm. to w takim razie Kamilu prosze powiedziec za ile kupowałeś bloczki?? Jeśli nie na forum to proszę o pw pozdrawiam I życie pokazało, że nic nie jest proste i oczywiste a już w szczególności w ogólnie pojętym budownictwie. Bloczki były zaoferowane po 2,03 netto ale nastąpiła zmiana i bedą pewnie po 2,10 netto, ale to i tak taniej o około 30 gr na sztuce niż w innych hurtowniach w okolicy. Obecnie mam inny problem ponieważ poszukuję pilnie ekipy do budowy a przynajmniej do położenia dachu. Ta która była umówiona, polecona i wydawało się sprawdzona można powiedzieć rozpłynęła się. Jedyne pocieszenie jest to, że zrobiła to na własny koszt. Proszę o wszelkie info dotyczące ekip, zgłoszenia, namiary itd na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erq 04.07.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 jest dużo lepiej: 1) jest ekipa 29 tys. za robociznę (łącznie z geodetą i sprzętem)2) ceny na materiały - mam ale chciałbym jeszcze taniej3) daję zaliczkę i kopiemy fundamenty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 04.07.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 witam, mam już ekipę, pozwolenie na początku lipca. Wierzę, że będzie dobrze. Teraz muszę pozwiedzać wszystkie składy budowalne w okolicy, więc przy okazji pytanie: Gdzie dostanę najtaniej beton komórkowy 36 cm (na ścianę jednowarstwową), dachówkę ceramiczną i gdzie najtańszy beton towarowy ? Zajrzyj na stronę http://www.budmat.opole.pl Może ci pomogą Pamiętaj, że ostatnio szybko rosną ceny materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 10.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Mi udało się trochę taniej, ale ceny przyzwoite o ile bloczek nie mniejszy niż 14x25x38 cm. to w takim razie Kamilu prosze powiedziec za ile kupowałeś bloczki?? Jeśli nie na forum to proszę o pw pozdrawiam Np w firmie Materiały Budowlane http://www.mb.net.pl cena za bloczek 14x25x28 1,92 zł netto z transportem. Ja kupiłem jeszcze taniej. Jak jesteś zainteresowany to napisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erq 11.07.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 witam, otrzymałem ofertę na stal po 2,38 brutto (22%)+ transport. Czy ktoś dostał taniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 11.07.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 witam, otrzymałem ofertę na stal po 2,38 brutto (22%)+ transport. Czy ktoś dostał taniej ? 2,00 zł brutto z transportem w cenie (w maju) we wspomnianych wyżej Materiałach Budowlanych. Centrostal, Zofmar i Cenrozłom chcieli drożej i kazali płacić za transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tenarek 03.09.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Allo, allo Nowa jestem Wlasciwie rzec mozna - nowi jestesmy. Chwilowo na etapie myslenia, planowania, ale byc moze w przyszlym roku juz cos naszego pod Opolem pojawic sie moze. Na razie szukamy dzialki, do 20 km od stolicy regionu, najchetniej ok 20 arow i do tego ze 2 ha rolnej. A i stary dom do remontu byc moze Jak cos macie, to namiary dawajcie Bedziemy szukac wsparcia i rad od Was, kochani. A na razie pozdrowionka i dobrego tygodnia @--;---- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 04.09.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Allo, allo Nowa jestem Wlasciwie rzec mozna - nowi jestesmy. Chwilowo na etapie myslenia, planowania, ale byc moze w przyszlym roku juz cos naszego pod Opolem pojawic sie moze. Na razie szukamy dzialki, do 20 km od stolicy regionu, najchetniej ok 20 arow i do tego ze 2 ha rolnej. A i stary dom do remontu byc moze Jak cos macie, to namiary dawajcie Bedziemy szukac wsparcia i rad od Was, kochani. A na razie pozdrowionka i dobrego tygodnia @--;---- witaj Tenarek, życzę Wam powodzenia w poszukiwaniach! My szukaliśmy jeżdżąc rowerami po okolicznych wsiach i podpytując sołtysów i sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tenarek 04.09.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 My nawet nie wiemy, z ktorej strony Opola chcemy :/ Za to wiemy, jak ma wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 04.09.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 My nawet nie wiemy, z ktorej strony Opola chcemy :/ Za to wiemy, jak ma wygladac Powodzenia w poszukiwaniu. Nie będzie lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts