jack_2000 14.02.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Doradźcie z jakich hurtowni w woj. opolskim warto brac materiały??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 14.02.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Tomek decydujesz się na kanalizę czy szambo? Jako, że będziemy sąsiadami i to bliskimi ta rura biegnie w tej drodze, której zarówno ja i jak i Ty jesteśmy współwłaścicielami w 1/15 W sumie ustaliliśmy już co nieco z sąsiadami, którzy zaczęli się budować, ale to nie temat na wypowiedzi na forum. Zapraszam ponownie do odwiedzenia mnie. Powiem Ci przy okazji co w jakiej opolskiej hurtowni kupisz najtaniej, bo prawda jest taka, że jak chcesz tanio to nie kupisz wszystkiego u jednego dostawcy. Tym bardziej, że jak się wczoraj okazało, niektórym rzuciło się na głowę od tego bumu budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 15.02.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 jeszcze co do wentylacji mech. z rekuperacją - dałam do wyceny Ventusowi i Energy, różnica niecałe 1000 zetów na korzyśc Ventusa no i Energy nie podało mi ceny za poszczególne materiały i robociznę tylko tak ogólnie za całość - więc nawet nie mam jak porównać. i jeśli ktoś poszukuje dobrych cen na kocioł gazowy i osprzęt do ogrzewania to polecam Interam, w Opolu na budowlanych koło Obi - jak na razie są najlepsi i przypominam - sprzedam stemple...deski... i drut...pozdrowienia jeszcze zimowe - Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrix 15.02.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Dzisiaj dostałem warunki techniczne z Gminy w Łubnianach dot. przyłacza wody i kanalizacji- jest możliwośc przyłączenia (z czego się ucieszyłem), ale jak przeczytałem twój post to mi szczena opadła (7 tysięcy za pozwolenie na przyłaczenie)? To że jest to kanalizacja ciśnieniowa i muszę mieć pompę z rozdrabniarką to wiedziałem i liczyłem się z tym, że do 10 tys. wydam ale te dodatkowe 7 mnie trochę przerażają. Inne gminy biorą co łaska min. 2000,- Od kogo masz informację że trzeba wydac 7 kólek na przyłączenie? Właśnie podłączam się do pytania, bo nam też powiedziano w UG Łubniany, że w 10k pln się zmieścimy z kanalizą. I te dodatkowe 7k pln mnie martwi. Niby taki standard - mieć kanalizację - tylko dlaczego to jest takie drogie? Potem okazuje się że "pana Kazia" nie stać na to i ładuje swoje beczki z szambem w rzece. Niech żyje XXI wiek i ochrona środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 15.02.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 a co do hurtowni to polecam jeszcze raz Merkurego (Opole) i Ciurex2 - Czarnowąsy - rabaty i dobra obsługaA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 15.02.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Doradźcie z jakich hurtowni w woj. opolskim warto brac materiały??? A ja większość towaru biorę ze Straduni, hurtownia BudMat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 15.02.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 [Właśnie podłączam się do pytania, bo nam też powiedziano w UG Łubniany, że w 10k pln się zmieścimy z kanalizą. I te dodatkowe 7k pln mnie martwi. Niby taki standard - mieć kanalizację - tylko dlaczego to jest takie drogie? Potem okazuje się że "pana Kazia" nie stać na to i ładuje swoje beczki z szambem w rzece. Niech żyje XXI wiek i ochrona środowiska. Z zebrania w sprawie budowy kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 15.02.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 a co do hurtowni to polecam jeszcze raz Merkurego (Opole) i Ciurex2 - Czarnowąsy - rabaty i dobra obsługa A. Ja aukrat u ww. sprzedawców nie kupiłem nic większego, tylko drobne zakupy. Przy ofertech innych składów budowlanych przegrali z kretesem. Próbowałem negocjować, ale nie byli w stanie przebić moich cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 15.02.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 a co do hurtowni to polecam jeszcze raz Merkurego (Opole) i Ciurex2 - Czarnowąsy - rabaty i dobra obsługa A. Ja aukrat u ww. sprzedawców nie kupiłem nic większego, tylko drobne zakupy. Przy ofertech innych składów budowlanych przegrali z kretesem. Próbowałem negocjować, ale nie byli w stanie przebić moich cen. Tomku a które to składy budowlane masz na myśli ??? zareklamuj coś proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 16.02.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 a co do hurtowni to polecam jeszcze raz Merkurego (Opole) i Ciurex2 - Czarnowąsy - rabaty i dobra obsługa A. Ja aukrat u ww. sprzedawców nie kupiłem nic większego, tylko drobne zakupy. Przy ofertech innych składów budowlanych przegrali z kretesem. Próbowałem negocjować, ale nie byli w stanie przebić moich cen. Tomku a które to składy budowlane masz na myśli ??? zareklamuj coś proszę. Podajcie jaki material Was interesuje, wtedy napiszę gdzie można go kupić najtaniej. Kiedy kupowałem materiały objeździłem je wszystkie parokrotnie negocjując ceny. Nie jest prawdą, że jak kupujecie wszystko u jednego dostawcy dostaniecie lepsze ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 16.02.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ja też poproszę żeby podać te tańsze składy, bo jeszcze niejedno trzeba będzie kupić - wełna mineralne i folia? tynki i styropian na ocieplenie i pod wylewki? a może masz namiar na miejsce gdzie mozna tanio kupić drewno na boazerię? i k-g? i takie tam różności... chętnie skonfrontują ceny, bo sama nie dam rady objeżdżac wszystkie składy i negocjowac do upadłego...pozdrawiam jak zwykle - A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 16.02.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 To ja też poproszę - skoro ktoś przeszedł już tą gehennę z objeżdżaniem hurtowni ( przechodziłam to 2 -3 lata temu) to warto podzielić sie tym doświadczeniem Mąż buduje warsztat więc znów potrzebyję materiałów bud. -brrrrr.......( aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl o ponownym budowaniu)- i o tym szukaniu tańszych materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 18.02.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Polecam TOP-DACH w Osinach, materiały głównie na stan surowy łącznie z dachówką. Panowie mili i zainteresowani klientem, słowni. W przypadku zwrotów, jak coś nam zostało z materiałów, bezproblemowo po cenie zakupu. Większość materiałów kupiliśmy u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 18.02.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 MOJ brat poszukuje działki budowlanej w przyzwoitej cenie do 20 km. od Opola - może koło Was coś się sprzedaje? Dzuękuję za ewent. podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 19.02.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 a teraz coś z zupełnie innej beczki - mam pytanie do planujących u siebie odkurzacz centralny - gdzie kupowaliście i czy montowaliście rury samodzielnie? nie wiem ile takie ustrojstwo kosztuje, ale mam nadzieję że nie fortunę... czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 19.02.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 do Ancha ja zamawiałam odkurzacz w firmie Ekosystemy. Mają odkurzacze od producenta BEAM. Nie porywam się na samodzielne położenie tych wszystkich rurek, bo się zupełnie z mężem na tym nie znamy. Wolę parę groszy zapłacić i mieć czyste sumienie Narazie kładziemy jedynie instalacje, a odkurzacz w następnym etapie ( jak się odkujemy finansowo ) Mam pytanko, czy ktoś może mi podać namiary na fachowca od tynków gipsowych? Potrzebuję kogoś na luty-marzec. Czekam na odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 19.02.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 do Ancha Mam pytanko, czy ktoś może mi podać namiary na fachowca od tynków gipsowych? Potrzebuję kogoś na luty-marzec. Czekam na odzew. Józef Lorek: 602 654 028, 77 44 28 619. Nie najtaniej, ale dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 19.02.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 a teraz coś z zupełnie innej beczki - mam pytanie do planujących u siebie odkurzacz centralny - gdzie kupowaliście i czy montowaliście rury samodzielnie? nie wiem ile takie ustrojstwo kosztuje, ale mam nadzieję że nie fortunę... czekam na info Ja znalazłem ofertę w internecie. Ekipa przyjechała aż spod Oświęcimia i będę miał odkurzacz Beam za 3300PLN, będę bo teraz zrobili instalację za 950 PLN (5 gniazd). Ekosystemy z Opola za to samo zaśpiewały około 5k PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 19.02.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 my natomiast położyliśmy sami wszystkie rury ,2 gniazda i szufelkę w kuchni i wyszło to 300 zł a jak będą pieniądze to tylko podłączymy centralę, wszystko kupiliśmy w Opolu w Eko- Systemie - boczna od Budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 20.02.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 dzięki arluka za info, ja też dałam do wyceny w ekosystemach, ciekawe ile kosztuje montaż... bo jak tysiąc to może się skusze i sama będę ściany kuła ja teraz sprawdzam jednego pana od tynków polecała mi go jedna pani z nadzoru budowlanego, wczoraj był na budowie i oglądał bałagan wiem że ma wolne teraz jak mi da cennik to ci mogę przesłać na priva pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts