Ancha 20.02.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kamil - 5 tys chcieli za rury z montażem? czy za robociznę z materiałem za całość, z jednostką centralną? i czy możesz na priva dać namiary na tę oświęcimską firmę? czy macie w planach szufelki? i czy za to liczą drożej? i jeszcze do Tomka który zamilkł, a chętnie byśmy się dowiedzieli coś o tanich materiałach - podziel się wiedzą, forumowicze wzywają pozdr. drugi raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 20.02.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kamil!My też prosimy o namiary na priva na tą oświęcimską firmę.A co do materiałów budowlanych to też jesteśmy zainteresowani gdzie najtaniej?Mamy ofertę na Bk i Ytonga z MB,ale może gdzieś jest taniej?Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 20.02.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam. To ja także poproszę o namiary na jakieś tanie hurtownie mataeriałów na priva:) Pozdrawiam waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 20.02.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 ja mam kolejne pytanie, tak mi się jakoś zebrało - czy ktoś z racji budowy sprzedawał mieszkanie? jak to robiliście i ile to trwało? kto pyta nie błądzi pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 20.02.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 do Ancha, my właśnie sprzedajemy mieszkanie- jutro idziemy do notariusza Myślę, że ze sprzedażą mieszkania nie ma zupełnie problemu. My sprzedawaliśmy przez pośrednika, bo zdecydowanie wolę pominąć te dziesiąt telefonów od potencjalnych kupujących. Zresztą, pośrednikowi wcale nie trzeba płacić za sprzedaż- wszystko zależy od warunków umowy, jaką się z nim podpisze. Idą na rękę sprzedającemu A teraz do czasu wykończenia domku będziemy u mojej przesympatycznej teściowej..... Damy radę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 20.02.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 aaa, jeszcze jedno- Ancha, czekam na namiary na tego tynkarza. To dość pilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancha 20.02.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 czyli nie mam się martwić o kupca? na razie sprzedajemy przez pośrednika czyli opolską gazetę ogłoszeniową we czwartek się ukaże ogłoszenie i mam nadzieję że będzie się działo. ale chcemy się wyprowadzić 4 miesiące po sprzedaży i dlatego sobie myślę czy się kupiec znajdzie... zobaczymy mówię, zobaczymy. a wy długo szukaliście kupca? pozdr - Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 20.02.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kamil - 5 tys chcieli za rury z montażem? czy za robociznę z materiałem za całość, z jednostką centralną? i czy możesz na priva dać namiary na tę oświęcimską firmę? czy macie w planach szufelki? i czy za to liczą drożej? i jeszcze do Tomka który zamilkł, a chętnie byśmy się dowiedzieli coś o tanich materiałach - podziel się wiedzą, forumowicze wzywają pozdr. drugi raz Koszt był za wszystko: robocizna i za mat (w instalacji 2 szufelki) bo to kosztuje ekstra oraz jedn. Beam 2725 standard A dla zainteresowanych info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 20.02.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 ja mam kolejne pytanie, tak mi się jakoś zebrało - czy ktoś z racji budowy sprzedawał mieszkanie? jak to robiliście i ile to trwało? kto pyta nie błądzi pozdr. A. Ja właśnie podpisałem umowę wstępną. Po wpisaniu do oferty agencji po 2 dniach pojawił się nabywca i po kolejnych 2 podjął decyzję. Bez targów. Jestem zachwycony przebiegiem transakcji. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 20.02.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 i jeszcze do Tomka który zamilkł, a chętnie byśmy się dowiedzieli coś o tanich materiałach - podziel się wiedzą, forumowicze wzywają pozdr. drugi raz Jestem, jestem na poprzedniej stronie polecałem tynkarzy. Walczę cały czas z instalacjami w domku. Chciałabym je położyć i spokojnie czekać na tynkarzy. Co do materiałów mogę się wypowiadać tylko o tych, które wykorzystywałem do etapu na jakim jestem. Styropian na całość będę zamawiał w tym tygodniu, a finalne negocjacje będą w czwartek. Jak będę po podzielę się informacją za ile da się kupić. Jeśli chcecie informacji proszę o pytanie o konkretny materiał np. Porotherm itp. Mam rozeznanie nie tylko w materiałach, z których sam budowałem dom, tym bardziej, że w tej chwili pomagam znajomej w zakupach materiału na cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 21.02.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam Opolan!Kurcze co to się dzieje Ytong tanszy od gazobetonu???Mam wycenę na Ytong36,5 odm 400 - 14,55 brutto a na gazobeton 36 odm 450 16.67 to chyba nienormalne?W którym składzie mają najlepsze ceny na gazobeton?Bo jak tak dalej będzie szło to biorę Ytonga!Mam już wodę z mózgu.Poratujcie radą budującą babę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 21.02.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam Opolan!Kurcze co to się dzieje Ytong tanszy od gazobetonu???Mam wycenę na Ytong36,5 odm 400 - 14,55 brutto a na gazobeton 36 odm 450 16.67 to chyba nienormalne?W którym składzie mają najlepsze ceny na gazobeton?Bo jak tak dalej będzie szło to biorę Ytonga!Mam już wodę z mózgu.Poratujcie radą budującą babę! Nie dziwi mnie to wcale. Dlatego właśnie zbudowałem z Ytonga bo był tańszy niiż biały gazobeton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 21.02.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 tomek23, Znam dwie osoby u których robił pan Lorek tynki, no i cóż- żadna z osób mi go nie poleca Więc szukam dalej... do Ancha, my chcieliśmy sprzedać na 9 m-cy przed wyprowadzką ale się nie udało nie mogliśmy czekać na pieniążki, więc zmieniliśmy warunki. Okres wyprowadzki 3 m-ce i to było już realne, kupiec znalazł się od ręki. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 21.02.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam.Mam pytanie. Jakie ceny robocizny obowiązują obecnie w naszym regionie??Ja otrzymałem dwie wyceny na ten sam zakres robót (od pierwszej łopaty w ziemi do dachu- surowy otwarty) iJeden fachowiec wycenił mi ten zakres na 65 tyś (bez rachunku) a drugi na 31 tyś + 15 tyś dach W obu przypadkach sama robocizna.http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 21.02.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 tomek23, Znam dwie osoby u których robił pan Lorek tynki, no i cóż- żadna z osób mi go nie poleca Więc szukam dalej... do Ancha, U mnie robi ktoś inny, a Lorka polecało mi już dość dużo osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 21.02.2007 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam. Mam pytanie. Jakie ceny robocizny obowiązują obecnie w naszym regionie?? Ja otrzymałem dwie wyceny na ten sam zakres robót (od pierwszej łopaty w ziemi do dachu- surowy otwarty) i Jeden fachowiec wycenił mi ten zakres na 65 tyś (bez rachunku) a drugi na 31 tyś + 15 tyś dach W obu przypadkach sama robocizna. http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html Wycena za podobny domek (prawie taki sam) dość renomowanej firmy: 36,5 tyś + 7%VAT z dachem (sam dach 14,4 tyś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek0205 22.02.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam. Mam pytanie. Jakie ceny robocizny obowiązują obecnie w naszym regionie?? Ja otrzymałem dwie wyceny na ten sam zakres robót (od pierwszej łopaty w ziemi do dachu- surowy otwarty) i Jeden fachowiec wycenił mi ten zakres na 65 tyś (bez rachunku) a drugi na 31 tyś + 15 tyś dach W obu przypadkach sama robocizna. http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html Wycena za podobny domek (prawie taki sam) dość renomowanej firmy: 36,5 tyś + 7%VAT z dachem (sam dach 14,4 tyś) Witam. A masz może jakieś namiary na firmę??? Jesli tak to proszę na priv:)) Pozdrawiam waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 22.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 do Ancha Mam pytanko, czy ktoś może mi podać namiary na fachowca od tynków gipsowych? Potrzebuję kogoś na luty-marzec. Czekam na odzew. Józef Lorek: 602 654 028, 77 44 28 619. Nie najtaniej, ale dobrze. Krzysiek 886 404 845 jest niesamowicie dokładny. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 22.02.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Koszt był za wszystko: robocizna i za mat (w instalacji 2 szufelki) bo to kosztuje ekstra oraz jedn. Beam 2725 standard A dla zainteresowanych info na priva. To ja jestem Kamil zainteresowany... Priva mojego znasz... Grupa OPOLSKA? Co ja tu robię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 22.02.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Krzysiek 886 404 845 jest niesamowicie dokładny. Polecam. A to się okaże, wypowiem się za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts