Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa opolska

Gizd.

Recommended Posts

Henryk Lubda - Nowe Siołkowice, tel.603 634 177 lub 77 427 57 20. Nie wiem jak cenowo, ale wykonanie schodów bez zarzutu.

Dzięki, właśnie się z tym panem umówiłem na realizacje u mnie schodów, szkoda że nie widziałem jego pracy na własne oczy, a może jest taka możliwość???

Niestety do etapu schodów jeszcze "trochę" nam brakuje. Lubdę polecili nam Kozłowscy, Ci z kolei kładą parkiety.

Tak się złożyło, że schody mogliśmy zobaczyć u sąsiada.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie na szczęście żona przekonała do pompy ciepłą - od stycznia do grudnia c.o. + c.w.u. - 800,- zł + 200zł drewno do kominka.

Dodam że wyszło 1.000,- zł bo dużo czasu spędziłęm na poszukiwanie najekonomiczniejszych rozwiązań - oczywiście chodzi o to żeby pompa załączała się jak najczęsciej w II tafyfie. Gdybym zostawił niezmienione nastawy po instalatorze wyszłoby ok. 1500-2000,- zł.

jack_2000 napisz. proszę, parę słów więcej o Twojej pompie ciepła, bo to temat który na pewno zainteresuje wielu opolskich inwestorów, a zwłaszcza mnie :D

Osiągnięte przez Ciebie koszty są zachęcające (czytałem też trochę w wątku o pompach ciepła). Podaj trochę "lokalnych": informacji, t.j. kto instalował, jaka pompa, za ile i przede wszystkim czy jesteś zadowolony z instalatorów.

Henryk Lubda - Nowe Siołkowice, tel.603 634 177 lub 77 427 57 20. Nie wiem jak cenowo, ale wykonanie schodów bez zarzutu.

Dzięki, właśnie się z tym panem umówiłem na realizacje u mnie schodów, szkoda że nie widziałem jego pracy na własne oczy, a może jest taka możliwość???

Niestety do etapu schodów jeszcze "trochę" nam brakuje. Lubdę polecili nam Kozłowscy, Ci z kolei kładą parkiety.

Tak się złożyło, że schody mogliśmy zobaczyć u sąsiada.

Jesteście zadowoleni z parkieciarzy? jeżeli tak to proszę o namiary na nich, please:)

Zahir, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni, jak nam zrobią. Parkiet oczywiście też nie w swoim domu podziwiałam, bo ja generalnie nic nie robię tylko jeżdżę i oglądam :roll:

A Kozłowscy przyjmują w Grudzicach, ulicy nie znam, ale z tej głównej skręca się w prawo za cmentarzem, tam mijasz budynek straży pożarnej i jakieś 200, 300 metrów dalej po prawej stronie jest ich dom. Tel.601 475 270

nie wiem ja za węgiel eko płaciłam 540 zł - podlicz sobie koszty podgrzania wody , a zresztą !!nie chce mi sie kogoś przekonywać - jeżeli kogoś stać na pompę ciepła i płacenie dużych rachunków za prąd to ok :wink:

koszty podgrzania wody do 50 stopni to 2 załączenia pompy ciepła po 10 do 20 minut w zależności od pory roku oczywiście tylko w niskiej taryfie. Zużycie przy podgrzaniu wody do takiej temp. sporo wyższe niż przy podgrzaniu wody c.o., tj. ok. 5KWh.

Czyli miesięcznie od 10h do 20h pracy tj. od 50KWh do 100KWh a to się przekłada na kasę 12,50 zł do 25 zł. Jeśli ktoś mi powie że 25 zł za podgrzanie wody w zimie to DUŻO to sorry ale chętnie posłucham o tańszej wersji.[/quote

cześć

możesz podać całkowity koszt pompy ciepła.dziękuję