ciasteczka 12.05.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 aniahubi firma z Jasła jeśli dobrze kojarzę robi tylko kolektory poziome, prawda???kurcze ja nie jestem rzekonany do kolektorów poziomych, ale może nipotrzebnie. Dodatkowo mam malutka działkę i rosną na niej drzewa i trochme mi to komplikuje sytuację.Jesteś cie zadowoleni ze swojej pompy??? Jestem w kontakcie z Inką i być może w tym tygodniu będę sie z umawiał na wizytę i oględziny ich PC. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.05.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 firma z Jasła jeśli dobrze kojarzę robi tylko kolektory poziome, prawda??? kurcze ja nie jestem rzekonany do kolektorów poziomych, ale może nipotrzebnie. Dodatkowo mam malutka działkę i rosną na niej drzewa i trochme mi to komplikuje sytuację. Jesteś cie zadowoleni ze swojej pompy??? Jestem w kontakcie z Inką i być może w tym tygodniu będę sie z umawiał na wizytę i oględziny ich PC. pozdrawiam Jak cię Inka nie przekona, to ja też nie Sam musisz podjąć decyzję i być do niej 100% przekonany. Ja nie żałuję, ale u nas tylko było wygrzewanie podłogówki, w boju sprawdzimy ją w następną zimę. Jakby co, pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 14.05.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Napewno będę miał wiele pytań.dzieki za chęć pomocypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 14.05.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 mam na zbyciu siatkę tymczasową oraz stemple na słupki - na ogrodzenie tymczasowe jak znalazł - jeśli ktoś jest zainteresowany piszcie [email protected] lub tel. 666-888-231. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamelcia1 19.05.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam. W tym roku zamierzamy z mężem zacząć budowę w okolicach K-Koźla, czy ktoś może mi podać namiary na sprawdzonego architekta i firmy budowlane, dekarskie itp. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 29.05.2009 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 WitajcieMy niestety nie możemy Wam pomóc, gdyż każdy architekt przez którego przeszliśmy miał coś za uszami. Życzymy jednak powodzenia i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 10.06.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 ale wszyscy ostro budują...tak trzymaćpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 10.06.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Tak, wszyscy pewnie na budowie a nie na forum. Ale przydałoby się trochę wiadommości z postępów.Czy może mi ktoś podpowiedzieć jaki styropian dawaliście pod ogrzewanie podłogowe i jakiej grubości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.06.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Czy może mi ktoś podpowiedzieć jaki styropian dawaliście pod ogrzewanie podłogowe i jakiej grubości?? U mnie na parterze było 10cm styropianu, 5 + 2 cm Swisspor 038 a na to hydraulik położył 3cm płyta izolacyjna Izorol Na pietrze tylko 3cm Izorol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.06.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 U mnie na parterze 5 + 4 cm (Austrotherm dach/podłoga 037) i na to Izorol (styropian z folią aluminiową u góry, specjalnie do podłogówek) 3 cm, u góry sam Izorol 3 cm. PS. Jak ktoś chętny, to zostało mi...40m2 Izorolu 3 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 11.06.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 jaki styropian dawaliście pod ogrzewanie podłogowe i jakiej grubości?? a to zależy za którym razem za pierwszym dawaliśmy 8 cm (3+5), a za drugim już tylko pięć, trójkę wyrzuciliśmy, bo okazało się, że wylewki na podłogówce musi być ok 6,5 cm więc przy naszej grubości styropianu moglibyśmy drzwi na taras nie otworzyć Tyle że u nas jest piwnica więc ta piątka powinna starczyć. Do góry 3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 12.06.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomasz 16.06.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 przymierzam sie pomału do zakupu mateiałów do budowy domu. Poradzcie gdzie najbardziej opłaca sie kupować, czy kompleksowo w duzych hurtowniach, czy może inaczej. Jak sie do tego zabrać. doradzcie jak Wy kupowaliście materiały i ewentualnie gdzie. i druga sprawa szukam sprawdzonej ekipy budowlanej murarzy i dekarzy( nie za drogiej). Możecie kogos polecić? Okolice Ozimka. Budowę chcemy rozpocząć po wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 16.06.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Aniu i Tomaszu, wydaje mi się, że najlepiej zrobić kompleksowe wyceny podstawowych materiałów budowlanych w kilku hurtowniach i wybrać najlepszą całkowitą ofertę. Zawsze będzie tak, że w jednej będą tańsze pustaki, w innej bloczki fundamentowe itp. ale wygodniej jak bierze się wszystko z jednego miejca.Mogę polecić firmę, która mi budowała, tyle że oni budują właściwie tylko ze swoich materiałów, ceny robocizny mają nie najtańsze, ale sami organizują sobie sprzęt, zaplecze socjalne i pilnują porządku na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 18.06.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 My zrobilismy tak. Wycenilismy w kilku hurtowniach najbardziej cenotwórcze materiały: cegły, kominy, dach, styropian, wełnę, cement i stal.Sprawdziliśmy jak z dostawami w ile czasu, czy za darmo, jak sie rozmawiało z kierownikiem hurtowni.Potem decydowaliśmy co robić. Większość materiału braliśmy z jednej hurtowni, ale niektóre rzeczy braliśmy gdzie indziej ( bo nie było, lub sam kierownik powiedział, że nie mają atrakcyjnych cen na to.Musicie trochę pobiegać, posprawdzać, policzyć. I tylko wizyta osobista i uściśnięcie ręki pozwoli na rzetelną ocenę. Przez telefon trudno jest cokolwiek załatwić. Pozdrawiam i życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomasz 18.06.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Tak właśnie zrobimy, mam juz wybrane hurtownie, i tam damy materiały do wyceny. Jeszcze nie zdecydowaliśmy czy będziemy budować z ceramiki czy z b.komórkowego. Pewien wpływ na to będzie miała rónież cena. Co do firmy budującej to będziemy szukać dobrej ale w miare taniej. Zobaczymy jak to wyjdzie. Dziekuje za odzew i pozdrawiam. Dobrodzień to nedaleko od nas. Moze masz namiary na jakeś duże hurtownie w swojej okolicy? Zawsze to bliżej Częstochowy to może byc taniej bo mówią ze Opole bardzo drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 19.06.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 My dużo materialu zamawialiśmy w hurtowni Rolnik w Oleśnie. Jest tam spoko kierownik. Można się z nim dogadać. nazywa sie Mariusz Wiecha. Warto spróbować. Stal kupowaliśmy w Instalbudzie w Lublińcu, najniższe ceny mieli.Beton to u nas oczywiście Hoger. Dobry jakościowo i można dogadać się ze sprzedawcą, nazywa sie Robert. to chyba tylepozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 22.06.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Agaszka może to za późno, ale mam namiar na ogrodzenia - my juz mamy i jesteśmy zadowoleni.Wyslę Ci na priva.Daj znać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 23.06.2009 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 My w temacie ogrodzenia. Czy zastanawialiscie się nad tym aby nie robić od frontu ogrodzenia tylko zagospodarować to małą architekturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 24.06.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 POMÓŻCIE!!!!!! kOCHANI PO MIESIĄCU CZASU OCZEKIWANIA, AŻ NASZ STOLARZ RACZY WEJŚĆ WŁAŚNIE ZADZWONIŁ, ŻE NIESTETY, ALE MOŻE WEJŚĆ PO URLOPIE TJ. OK 20 LIPCA. jESTEM ZAŁAMANA , BO LADA MOMENT CHCEMY SIĘ WPROWADZAĆ I MUSIMY MIEĆ KUCHNIĘ.MUSZE SZUKAĆ KOGOS INNEGO.PORADŹCIE JAK MACIE SOLIDNEGI I SŁOWNEGO STOLARZA. POZDRAWIAMSABINA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts