Yaro33 26.06.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 hej, dzięki za informację na pewno sie z nim skontaktuję, Kępa ok , ale ja wolę Krzanowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 27.06.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ja zdecydowanie Kępę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olecki 21.07.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 witam wszystkich, czy mozecie poradzic jakas firme ktore jest w stanie wybudowac dom pod klucz? zalezy mi na komplesowej lub prawie kompleksowej obsludze. Budowa kolo miejscowości Niemodlin, woj. opolskie oczywiście dobrze jest nawiązać rozmowy z firmą z polecenia dlatego czekam na propozycje i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiki1719502610 27.07.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam, Rodaków Ja jestem na etapie poszukiwania działki, ciężko nam to idzie, jakbyscie mieli cos fajnego, ciekawego, w ludzkiej cenie po sasiedzku to poprosze o namiar A wracajac do firm budowlanych: Szczerze nie polecam firmy budowlanej Arkadia wł Jerzy Bochczanin z Opola - katastrofa cenowa i wykonaniowa! Za to znaju cudownego hydraulika i firme od wykonczeniówki jak ktoś potrzebuje namiar krzyczec, sprawdzeni osobiscie w 200% (na budowie mojej mamy) Mam do was pytanko gdzie dostane tanie ładne parapety? Mi pan Jerzy stawiał stan surowy i nie podzieliam twojej opini na jego temat Wykonał swoja prace bardzo dokładnie i ja jestem osobiście z niego zadowolona. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 30.07.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam Wszystkich.Kupiłem działkę w Czarnowąsach i dołączam do grupy Opolskiej.Fajna działka o wymiarach 20x50. Mogła by być szersza ale pal to licho.Teraz jestem na etapie szukania projektu. Trudne zadanie.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiki1719502610 30.07.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam Wszystkich. Kupiłem działkę w Czarnowąsach i dołączam do grupy Opolskiej. Fajna działka o wymiarach 20x50. Mogła by być szersza ale pal to licho. Teraz jestem na etapie szukania projektu. Trudne zadanie. Pozdrawiam! Powodzenia w szukaniu projektu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 30.07.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Buduję w Zawadzkiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutka94 09.08.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Gormiti, znalazłes juz coś? Ja też usilnie szukam czegoś fajnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutka94 09.08.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 A moze znajdzie się ktos chętny kto bedzie chcial kupić w Opolu jedna wieksza dzialke do podziału na poł.... ceny za 12-14 arowe sa koszmarne ale gdyby tak podzielic ja na dwa dało by sie przezyć Więc szukam chetnego na mała dzialkę w Opolu najlepiej Gosławice lub Kolonia Goslawicka:))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 12.08.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Nutka94. Czy upierasz się przy Opolskiej lokalizacji?Ja do niedawan też się zastanawiałem, szukałem i powiem Ci, że mój wybór padł na działkę poza Opolem. Dwa razy tańsza - u mnie przełożyło się to na dwa razy większą. Mam do opolskiego rynku 6 km, spokoljną i malowniczą lokalizację wśród nowych domków a przy działce ciepłociąg z elektrowni czyli dużo tańsze koszty ogrzania domu. Dodam jeszcze, że mieszka tu pół Opola.Przemyśl to. P.S.Wiki:) Dzięki. Chyba już coś znalazłem, ale jeszcze się zastanawiam.http://archi-projekt.com.pl/index.php?mod=main&scr=main&evt=showDetails&id=233#Tylko że nie mogę znaleźć nikogo, kto to buduje.Również pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutka94 12.08.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Nie upieram się ale mam male dzieci chodzace do szkoły i przedzkola w Opolu codzienne dojazdy i stanie w korkach na wjazdach do Opola trochę mnie przerażaja... mam nawet możliwość kupienia 10 arowej dzialki w Krzanowicach ale chyba wolala bym jednak Opole. Zastanawiam się nawet nad pomysłem poszukania chętnego do postawienia bliźniaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 12.08.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 My dojeżdżamy z Kępy i nie narzekamy, to chyba najmniej zakorkowany wjazd do Opola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutka94 13.08.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 O Kępie tez kiedyś myślałam.... pomimo opini że śmierdzi tam z kurników:) Ale podczas ostatniej powodzi pojechałam na dzialke ktra mialam kupic i okazalo się że jest zalana! Zresztą większość domów wokół miała wodę w ogródkach i to mnie zniecheciło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 23.08.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Haloo!Budujecie coś wogóle? Coś mało się tu dzieje.Mam pytanie (trochę abstrakcyjne)Ile w naszym województwie kosztuje wybudowanie domu?Macie jakiś przelicznik ile za mkw? Mam na oku projekt domu o pow. netto 209,8 mkw. użytkowej 168,5mkw.Tylko nie wiem, czy zdołam wyszarpać odpowiednią ilość gotówki.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 23.08.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 aloalo;-)Niby coś tam budujemy, ale nic nam się już nie chce, nawet klikać na forum. Pytanie rzeczywiście trochę abstrakcyjne, bo nieco zależy od standardu, który Cię interesuje. Jest tu sporo wątków na temat kosztów budowy. Może nie dotyczą konkretnie Opolszczyzny, ale jakiś obraz dają (czasem zamazany:rolleyes:)http://forum.muratordom.pl/showthread.php?131013-Jaki-jest-śrddni-koszt-wybudowania-1m2&highlight=koszt+wybudowaniahttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?190-Czy-można-zbudować-dom-130-m2-za-200-tys.-zł&p=3066272#post3066272. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 23.08.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Oczywiście, że budujemy lecz w naszej grupie jakoś cichutko. Zaglądam tu co chwilę, ale napotykam pytania o wykonawców i działki. Szkoda Pozdrawiam budujących wna Opolszczyźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 24.08.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 aloalo;-) Niby coś tam budujemy, ale nic nam się już nie chce, nawet klikać na forum. Pytanie rzeczywiście trochę abstrakcyjne, bo nieco zależy od standardu, który Cię interesuje. Jest tu sporo wątków na temat kosztów budowy. Może nie dotyczą konkretnie Opolszczyzny, ale jakiś obraz dają (czasem zamazany:rolleyes:)http://forum.muratordom.pl/showthread.php?131013-Jaki-jest-śrddni-koszt-wybudowania-1m2&highlight=koszt+wybudowania http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190-Czy-można-zbudować-dom-130-m2-za-200-tys.-zł&p=3066272#post3066272. Ehhh... przeglądam to forum od dłuższego czasu... im więcej czytam na temat kosztów, tym mi się mniej chce zaczynać budowę. Chyba sobie odpuszczę to czytanie, kupię projekt i niech się dzieje co chce. Musi mi starczyć to co mam - potem to już tylko spłacanie kredytów Mam już działkę. Dodam, że wiele prac chcę wykonać samodzielnie (w miarę możliwości i ilości wolnego czasu), resztę zatrudniając ekipy i negocjując ceny za materiały. Słyszałem, że w naszych okolicach nie jest tanio, dlatego rzuciłem ten pościk. jolapp2 Przeczytałem cały Twój dziennik, dzięki. Mam nadzieję, że po zalaniu nie ma śladu i wszystko wyschło. A tak przy okazji... na jakiej wysokości macie zero? Pytam, bo u mnie też zagrożenie zalaniem występuje. Zastanawiam się nad wyborem materiału do budowy ścian i tu chciałem zapytać o szybkość schnięcia porotermu (bo widzę, że z niego budujecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 27.08.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Ale tu cisza. Pewnie wszyscy sie wzieli do pracy a ja tu siedze bezczynnie jak ten palec w ... Też bym coś pobudował a tu trzeba czekać. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 27.08.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 jolapp2 Przeczytałem cały Twój dziennik, dzięki. Mam nadzieję, że po zalaniu nie ma śladu i wszystko wyschło. A tak przy okazji... na jakiej wysokości macie zero? Pytam, bo u mnie też zagrożenie zalaniem występuje. Zastanawiam się nad wyborem materiału do budowy ścian i tu chciałem zapytać o szybkość schnięcia porotermu (bo widzę, że z niego budujecie) Dzięki TomekBuduje Domek, po zalaniu na szczęście nie ma śladu, tylko pozostały doły i dołki dzięki którym przelewaliśmy wodę do jeszcze większego dołka w drodze, żeby strażacy ją wypompowywali Nie mam pojęcia na jakiej wysokości mamy stan zero. Geodeta wytyczał dom i stan zero w stosunku do istniejącej nieopodal drogi bo nasza droga nie jest jeszcze na tej wysokości co powinna. Poroterm wysycha bez problemu, a nasz murarz jest zachwycony tymi pustakami - dobrze pasują do siebie, nie kruszą się podczas przecinania na potrzebny wymiar, są ładnie wypalone. Myślę, że podjęlismy dobrą decyzję. Na dodatek cena w miarę dobra A to nasz domek wg stanu na dzien dzisiejszy http://lh5.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/THgIpqkioMI/AAAAAAAAB5E/GeO_wW3fAjo/59.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 28.08.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 jolapp2 piękny domek gratuluję. Jeśli mogę, chciałbym Cię prosić o ocenę kosztorysu na stronie Waszego projektu pod kontem odzwierciedlenia cen w naszym regionie? Czy jest bliski rzeczywistości? Zalezy mi na takich opiniach, gdyż jestem ciągle na etapie wyboru projektu, pełen obaw i wątpliwości co do kosztów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts