maazas 29.08.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witajcie,pozdrawiam wszystkich budujących na Opolszczyźnie Jesteśmy na etapie stanu zero. Jolapp2 gratuluję pięknego domku,czy pamiętasz jaką izolację stosowaliście na ścianie fundamentowej pod pierwszą warstwę porothermu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 29.08.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 jolapp2 piękny domek gratuluję. Jeśli mogę, chciałbym Cię prosić o ocenę kosztorysu na stronie Waszego projektu pod kontem odzwierciedlenia cen w naszym regionie? Czy jest bliski rzeczywistości? Zalezy mi na takich opiniach, gdyż jestem ciągle na etapie wyboru projektu, pełen obaw i wątpliwości co do kosztów. Pozdrawiam. Dzięki TomekBudujeDomek, podliczyłam koszty wg kosztorysu na stronie naszego projektu i wychodzi mi, że osiągnięty przez nas etap powinien kosztować 243 684,02zł (brutto) My wydaliśmy 162 358,18zł (brutto) Koszty w dużej mierze zależą od tego jaki chcesz mieć standard i z czego budujesz. Mogliśmy zaoszczędzić na pustakach, dachu (Creaton Futura), oknach (szprosy i rolety), bramie (silnik + 2 piloty), ale te materiały tworzą bazę domu i nie tak szybko cokolwiek z tego wymienisz. Raczej trochę zaoszczędzić można na pozostałych materiałach np. glazurze, panelach - nie muszą być z najwyższej półki - bo je można szybciej wymienić niż dach czy okna. Mając już SSZ widzę, że nasz wybór projektu był trafiony ponieważ przestrzeń domku jest dobrze wykorzystana a pomieszczenia są przestronne i ustawne. Jedynie zabudowa nad wejściem nie była w moim guście więc zrobiliśmy zmiany na etapie adaptacji, jak na razie jeszcze nie jest jeszcze ukończona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 29.08.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witajcie,pozdrawiam wszystkich budujących na Opolszczyźnie Jesteśmy na etapie stanu zero. Jolapp2 gratuluję pięknego domku,czy pamiętasz jaką izolację stosowaliście na ścianie fundamentowej pod pierwszą warstwę porothermu? Dziękuję Maazas, położyliśmy IZOFREX-FOLIA PCV Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 30.08.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 jolapp2 . Wielkie dzięki. Wasza budowa napawa mnie optymizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 23.09.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Witam ziomali z opola i okolic jesli znacie kogos kto jest zainteresoway kupnem domu polozonym na dzialce ok.12 arow i mieszczacym sie w gorkach pod opolem,dom jest calkiem nowy oddany do uzytku w styczniu tego roku,brakuje tylko mebli w kuchni,podlog drewnianych w salonie i pokojach oraz holu.Dom jest wybudoway wedlug projektu Manuela z niewielkimi zmianami,materialy uzyte do jego budowy wszystkie z gornej polki,wybudowalem dla siebie ale z racji mieszkania na stale za granica jestem zmuszony go sprzedac bo niestety niestac mnie na utrzymanie dwoch budynkow (jeden w polsce drugi w dani).tak wiec jak byscie cos slyszeli ze ktos szuka domu badz dzialki z zamyslem budowy to moze rozwazy moja propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 24.09.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Sorki dom to oczywiscie projekt Idalia a nie manuela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biedronka2000 28.09.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam grupę opolską!!!!Zdradźcie gdzie zaopatrywaliście się w okna.My planujemy zakupy zrobić zimą,bo podobno jest taniej,ale nawet nie wiemy gdzie uderzyć.Proszę o pomoc:) P.S.Gdzie się wstawia buźki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 29.09.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Cześć biedronka2000.Kupowałem już kilka razy w życiu okna i za każdym razem w wyniku rozeznania w cenach trafiałem do innej firmy. Jeśli chodzi o solidność wykonania i montażu mogę polecić Ci Odnowę i Filplast. Co do zakupów zimą... chyba wszystkie materiały budowlane zimą tanieją, okna zapewne też. Tylko nie montuj okien na mrozie!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biedronka2000 29.09.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Dzięki bardzo TomekBudujeDomek!!!Wiemy już przynajmniej od kogo zacząć.My tylko planujemy zamówić zimą,a montaż oczywiście wiosną.POZDRAWIAM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 30.09.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam, czy może ktoś jest w stanie polecić opolskie firmy produkujące drzwi drewniane (wewnętrzne i zewnętrzne)? Byłbym wdzięczny pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek156 04.10.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam.Biedronka 2000. My kupowalismy okna w DOMIX Dobrzen Maly.Jestesmy bardzo zadowoleni i przedstawili nam najbardziej korzystna oferte cenowa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biedronka2000 09.10.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witam.Biedronka 2000. My kupowalismy okna w DOMIX Dobrzen Maly.Jestesmy bardzo zadowoleni i przedstawili nam najbardziej korzystna oferte cenowa.Pozdrawiam Witam.Dzięki Krzysiek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 17.10.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 witamposzukuje ekipy do budowy domu okolice. Namysłowa. Ktoś może kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 26.10.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Oczywiście, że budujemy lecz w naszej grupie jakoś cichutko. Zaglądam tu co chwilę, ale napotykam pytania o wykonawców i działki. Szkoda Pozdrawiam budujących na Opolszczyźnie Jolapp2 , a o czym chciałabyś porozmawiać w naszym opolskim wątku;)? Skoro są pytania o wykonawców, to niektóre namiary mogę udostępnić, może komuś się przydadzą: hydraulik:603 764 780 E.Kochanek Górki kominek:601 494 530 W.Lempik Biadacz obróbka blacharska balkonów: 602 175 454 Litawor ekipa murarska:607 589 098 A.Nimpsz Dobrzeń Wielki barierki:600 176 310 Łubniany lustra,kabiny szklane:602 752 855 Bias Opole /numer bezpośredni do osoby, która zajmuje się montażem/ elewacja:609 105 012 Łubniany schody:603 974 818 M.Karasiński Zawada meble:602 743 080 R.Kasprzyk Masów okna:697 090 431 J.Sochor Brynica tynki:503 028 098 K.Szpila Opole malowanie,panele:604 610 927 E.Walecko Winów kafle,klinkier:604 259 767 J.Walecko Winów ocieplenie sufitów, karton-gipsy, kafle: 604 501 915 M.Grzonka Dobrzeń Wielki Właściwie jest to też forma podziękowania, że miałam przyjemność spotkać po drodze takich fachowców. Jedyny mankament współpracy z większością to dosyć odległe terminy. Cenowo jak na lokalnym rynku, choć przyznaję, że jeżeli ktoś polecał mi sprawdzonego fachowca, to nie upierałam się przy szukaniu kogoś tańszego. Podkreślenia moje jako dodatkowy plus za całokształt;) Nutka94, nie wiem czy nadal poszukujesz działki, ale podaję numer zaczerpnięty z płotu na ulicy Klonowej, os.Medyka - niedaleko budowanego obecnie centrum "Park Turawa":502 633 329 Również pozdrawiam wszystkich budujących Opolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 27.10.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 shell: Bardzo przydatna lista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart82 27.10.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam!Kupiliśmy z żoną działkę w Wilkowie, 5km od Namysłowa. Dziś postanowiłem dołączyć do tej grupy gdyż planujemy się budować na tej działce i pewnie będę miał trochę pytań. Zaczynam od pytania o cenę mapy do celów projektowych. Ile płaciliście, może ktoś ma namiar na dobrego i taniego geodetę? pozdrawiamBartosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 28.10.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 bart82: Powitać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 28.10.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Geodeci:Mandela, Opole Szpitalna 17 tel.77 454 50 84 Banach, Dobrzeń Wielki tel.601 516 896 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 29.10.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witam serdecznie całą grupę opolską!!! Ja co prawda już po budowie i to w Wielkopolskim, ale będę tu zaglądać i wspierać vivien, która zaczyna budowe w Korfantowie i baaardzo mocno się denerwuje czy podoła i finansowo i psychicznie:). Na początek mam pytanie do jolapp2 gdzie kupowałaś dachówkę creatona? (bardzo ładnie prezentuje się na Twoim dachu)I do wszystkich, jeśli możecie podzielić się cenami w Waszej okolicy za takie materiały jak: porotherm 25 i działówka, bloczki betonowe, cement, styropian byłabym wdzięczna- takie większe zakupy chcemy zrobić jeszcze w tym roku, chociaż rozpoczęcie budowy dopiero na wiosnę z powodu opinii o niższych cenach materiałów zimą i zapowiedziach likwidacji ulgi budowlanej (podjęli już ostateczną decyzje w tej kwestii?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 29.10.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 natus: Z tymi cenami to na dwoje babka wróżyła. Jakiś czas temu też poszła pogłoska o likwidacji ulg od nowego roku, w wyniku czego ceny na zimę skoczyły w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts