xmarta27 21.05.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Mogę się pochwalić że mamy już stan ZERO.. http://img14.imageshack.us/img14/1185/zalaniestnuzero18052011.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 27.05.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 A co słychać u innych budujących w Opolskiem???:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 13.06.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Z ostatnich wieści. To mamy już ściany parteru i za niedługo lejemy strop, a u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podajcegłę 16.06.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiki1719502610 22.06.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witam My obecnie jesteśmy już na etapie wykańczania:) Z ekip budowlanych możemy polecić: od dachu - Firma Pana Labisza, hydraulik - Andrzej Pawelczyk z Opola, elektryk Pan Raczek z Jełowej firma Instalserw. xmarta27 gratuluje stanu zero pozdrawiam Wiki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 01.07.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Xmarta, gratulacje ! to teraz powinna być ta wzniosła chwila, gdzie mury w błyskawicznym tempie będą rosły aż oko i duszę cieszy Mój sąsiad też właśnie zaczyna budowę. Trzymam kciuki za dobre początki dużo przed Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 04.07.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam!Mam takie pytanie ile kosztował was projekt przyłącza wody i ewentualnie jeśli można to poproszę jakies namiary na osoby które takie projekty wykonują. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 05.07.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam serdecznie! Dopisuję się do Opolskiej grupy:) Działka jest w Szczedrzyku a cała reszta przed nami! Mam nadzieję na pomoc i wymianę doświadczeń Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 07.07.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam serdecznie! Dopisuję się do Opolskiej grupy:) Witamy Cię..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekBudujeDomek 08.07.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Cześć kachna2802.Szczedrzyk - piękne okolice.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 08.07.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 WitajcieSzukam namiarów na dobra (i moze byc tez wmiare tania) ekipe do dachu. Wieźba dachowa i położenie ceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 13.07.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witajcie Szukam namiarów na dobra (i moze byc tez wmiare tania) ekipe do dachu. Wieźba dachowa i położenie ceramiki A który powiat Cię interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Men-andre 16.07.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witan kachna2808-to bedziemy sasiadami bo my w chrzastowicach:D ale u nas idzie jak..... Przez brak kilku granicznikow, po 7 miesiacach gmina w koncu sie za to zabrala:mad: miejmy nadzieje ze teraz pojdzie sprawniej:D pozdrawiamy wszystkie Boby I Bobki budownicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 29.07.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 po Krapkowicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 15.08.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Mamy już projekt:) Wybór padł na Wega I. Teraz załatwiamy wszystko co potrzebne na Pozwolenie na budowę. Ciekawa jestem ile w naszym pięknym mieście czeka się na decyzję?:)Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_core 22.08.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam! proszę o informację gdzie znajdę dobrą i tanią hurtownię materiałów budowlanych w Opolu. Potrzebuję:1. Porotherm lub najlepiej Unipor 252. Porotherm lub najlepiej Unipor 11,53. stal zbrojeniową4 bloczki fundamentowe5. cement Z góry dziękuję! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaPaweł1719509097 14.09.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Witamy wszystkich! Dołączamy do Was. Jesteśmy na etapie przepisu działki i pozwoleń.. Tragedia Projekt wybrany - BIELIK - mały domek. Podpowiedzcie jakich kosztów mamy się spodziewać (102m2 - powierzchnia domu)... Jesteśmy laikami w tych sprawach. pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawo25 18.09.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 witam was .ASiA i PAwl...odwiedziłem .. waszą grupe.. ja jestem z Gliwic. tez zaczynam budowe małego domu. MAŁY D06)z muratora... parterowy.. około 100 mkw. sama wiezba..pod dachówke. wycenili mi ja..na 8tys zł. 7kubikow. dach niestety jest drogi. a dachowke bede miał BRASSA! na pustaki wydałem 9 tys zł. na stal 2,500zł prawie tona. bloczki n fundam. 3tys. ja bede miał górali ..do dachu znaczy wiezba i dachowka.. reszte stanu sur.. samemu.. znaczy kolega.. murarz.. i brat.pozdrawiam was.. Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 05.10.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ostatnio byliśmy na targach budowlanych w Opolu i tam w ramach zdobywania kontaktów i informacji dostaliśmy na wstępną wycenę całego ogrzewania: pompa ciepła podłogówka zbiornik na cwu wywierty robocizna...wszystko wszystko za 57tys Kiedyś myśleliśmy o tej formie ogrzewania, ale stwierdziliśmy że to za duży koszt początkowy, brak dofiansowania (jak np w przypadku solarów) więc odrzuciliśmy ten temat. Ale patrząc na tą wycenę to róznica w miej więcej 10 tys, daje przekonanie że warto przynajmniej jeszcze raz rozważyć tą ofertę:):0 hmm całość za 57 tys? możesz podac jaka to firma? i czy z projektem geologicznym, całym tym papierkowym zamieszaniem, pozwoleniami itp? bo ja szukam firmy do pompy ciepła - ale w skład zlecenia byłoby wszystko - tak zebym nie musiał nic załatwiać ani robić... i ceny niestety aczynają sie od około 70 tys. i tak jestem zdecydowany na pompe ciepła, ponieważ koszt np. całej instalacji z kotłownią i piecem na ekogroszek to w moim przypadku jakieś 40 tys... wolę dać więcej i miec ogrzewanie bezobsługowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 14.10.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam! Takie pytanie do szanownych forumowiczów ma może ktoś do odsprzedania deski, które wam zostały po budowie bo trochę mi szkoda nowych zaimpregnowanych desek na ławy fundamentowe, a jak wiadomo desek tych już raczej nigdzie nie wykorzystam. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts