Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa opolska

Gizd.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Witam,

buduję się pod Opolem, jestem na etapie okien, która mają byc porządnie wykonane (pakiet 3-szyb. + ciepły montaż). Mam okna wielkopowierzchniowe, duża część to trójkąty etc.. Jak na razie pytam Eltora(MS) oraz Kapicę, którzy są dobrzy to jednak drodzy (być może dla mnie za drodzy). Czy ktos z Was może podsunąć firmę działającą w okolicy Opola która nie spartaczy realizacji jakosciowo, a będzie bardziej konkurencyjna cenowo? Proszę pisać oczywiście na podstawie własnych doświadczeń i nie wymieniać firm Domix oraz Fillplast (które odrzucam w przedbiegach). Eko-Okna też raczej odpadają bo robią masówkę (stwierdzam tylko fakt - i nie wiem czy zrobią poprawnie), a poza tym jak na razie totalnie olali moje zapytanie (Dobrzeń i Opole).

Witam- my na podobnym etapie- duzo firm przepytalismy, wyceny a w koncu zdecydowalismy sie na firme Mlynarski okna (Opole) profile veka 3-szybowe - najtansza oferta (podobno produkcje maja pod wschodnia granica i dlatego moga obnizyc koszt) w tym momencie mamy wszystkie okna wstawione oprocz lukowego ktore ma dojechac za tydzien; kontaktowalismy sie z inwestorem ktory uzyl ta firme rok temu i byli zadowoleni; mam nadzieje ze nam tez wszystko pojdzie sprawnie :)- Powodzenia

Ok, a czy ktoś się buduje, bądź budował w tym rejonie, ponieważ jest kilka biur projektowych w Głubczycach i nie wiem które wybrać i którego architekta, jak byłby jakiś dobry może nadłaby się również na kierbuda?

no cóż, ja mam świetnego kierownika budowy, który tak się składa jest również projektantem i wykładowcą na politechnice - dr Andrzej Marynowicz, a przy tym ma rozsądne ceny i jest świetnym konstruktorem, tyle że w Opolu, możecie do niego zadzwonić i zapytać, może poleci Wam kogoś bliżej Was (tel. 608057673)

powodzenia

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam. Jestesmy na etapie wyboru wykonawcy schodow debowych , czy moglibyscie podac namiary na sprawdzonych ,polecanych fachowcow oraz ktorzy jeszcze nie puszcza mnie z torbami.

niestety nie:( chwalony jest wieczorek (syn naszego wykonawcy też u niego robił schody) ale cena nie jest niska. Są jeszcze MERA SCHODY ale i oni nie mają niskich cen (mi wyliczyli 11000 za jesionowe z przeszkleniami),

a czy ty możesz mi polecić dobrego hydraulika i elektryka?

niestety nie:( chwalony jest wieczorek (syn naszego wykonawcy też u niego robił schody) ale cena nie jest niska. Są jeszcze MERA SCHODY ale i oni nie mają niskich cen (mi wyliczyli 11000 za jesionowe z przeszkleniami),

Witam,

Jezeli chodzi o elektryka to polecam pana Romana Raczek z Jełowej. Bylismy z niego zadowloleni

Pozdrawiam

Wiki:)

Hydraulika szczerze polecam p. Czaja z starych budkowic, elektryk p. Roman Bartyla z wegier.

Hydraulika szczerze polecam p. Czaja z starych budkowic, elektryk p. Roman Bartyla z wegier.

dzięki wielkie:) a czy Wasi hydraulicy montują też piece gazowe? Ci, którzy wykonywali nam kanalizację stanu 0 (Adam Kopka i syn) tego nie robią, Jestem też ciekawa, ile kosztowały Was te instalacje (o ile zechcecie się podzielić takimi wiadomościami), nam za wodę, kanalizację, gaz i ogrzewanie (bez kotłowni, tzn. pieca z automatyką) za domek 130m. powiedzieli 25 000, za elektrykę - 8000.

fajnie, że ktoś się zaczął odzywać na forum:)

• 3 weeks później...
Witam, czy macie godną polecenia ekipę do wykańczania wnętrz ( kafle, ściany itp) lub kogoś sprawdzonego do aranżacji wnętrz?

witam

mogę polecić projektantkę panią Anię S. oto strona internetowa:http://www.designroom.com.pl/ korzystałam z jej usług i jestem baaardzo zadowolona! W ogóle decyzja o aranżacji wnętrza juz na etapie surowym była jedną z najlepszych decyzji podczas budowania! Do wykańczania wnętrz mogę polecić pana Grzegorza M: 609750760 Zainteresowanym mogę wysłać na priva kilka fotek z końcowej pracy tych osób u mnie:-)

Pozdrawiam wszystkich budujących:-)

• 1 month później...
hej!

A czy ktoś mógłby powiedzieć gdzie kupić stal na zbrojenia w dobrej cenie?

Witam my jesteśmy w trakcie budowy od roku z kawałkiem, we wszystkie materiały budowlane (zaczynając od zbrojenia na fundamenty, cegły, pustaki i całą reszte) zaopatruje nas Cegielnia Niemodlin mają konkurencyjne ceny, fajną obsługe, dowożą wszystko na miejsce wtedy kiedy się tego w danym momencie potrzebuje żeby nie robić składowiska na budowie.

• 3 months później...
  • 2 weeks później...