stander 12.10.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Mamy zamiar zakończyć ten etap budowy i odpocząć nieco. Ja już mam dość ciągłego słuchania: "szefowo, potrzeba będzie...". A to wkręty, a to ćwierćwałki, kliny do kosza, taśma uszczelniająca, nawet kupno akumulatora do fiata uno zaliczyłam, bo się majstrowi wykończył na amen (wiecie, że trzeba oddawać stary na wymianę?). Zatem mała przerwa w budowie domu, a przejdziemy na prace okołodomowe - jakieś ogrodzenie trzeba sklecić, wyrównać teren, może żywopłot posadzić (jak pogoda jeszcze do listopada dopisze). Redwald, też jestem ciekawa, jak zabezpieczasz domek na zimę. Wiem, że obiecywałam już ze dwa tygodnie temu, że pokażę nowe zdjęcia domu, ale to wszystko się tak ciągnie, a ja chciałam zrobić zdjęcia już z tynkami. Tynki zaczynają kłaść jutro (czwartek) - i skończą chyba, bo ma przyjechać wzmocniona ekipa, a domek nieduży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 13.10.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Reeeedwaaaald! Wyyyjdzieeesz? Przestan na chwilke zachwycac sie ta Zlota Polska Jesienia i poradz co z ta Biala Polska Zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 15.10.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 http://foto.onet.pl/upload/24/57/_542322_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 15.10.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 To było tak kontrolnie. Chciałam sprawdzić, jak sobie poradzę z wklejaniem. Reszta zdjęć jest pod linkiem. Na tym etapie jesteśmy. Widok może być mylący. Nie, jeszcze nie będziemy się wprowadzać, w środku surowo, nie ma nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 16.10.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Witam wszystkich!Rozpoczynam budowę w Waszym województwie a konkretnie w Oksie koło Jędrzejowa. Ma to być mały letniskowy domek z możliwością zamieszkania na stałe (na emeryturze). Projekt domku można zobaczyć tutaj: http://glinki.com/?l=2n2yjf Oczywiście bedzie troszkę zmieniony - podwyższe ścianę kolankową by góra była bardziej użyteczna. Co do budowy to narazie jestem w trakcie ogradzania działki. Papierki są już załatwione. Projekt jest jeszcze "ruchomy" ale są pewnie ograniczenia, np: front nie moze mieć więcej niż 8m a dach musi mieć spad 40 i więcej itp. Prosiłbym Was o podanie namiarów do jakichć rzetelnych budowniczych, któych z czystym sumieniem mógłbym ewentualnie wziąść na budowę. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 16.10.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 No tak, sorry dziewczyny, jakos mi nie pokazywało, że w Grupie Świętokrzyskiej ktoś się odzywa. Przygotowanie do zimy w moim przypadku polegało na - zacznę od początku. W ciągu tego roku postawiliśmy dom w stanie surowym i przykryli dachem, na to pełne deskowanie + papa. Przed zimą udało mi się (co jest zresztą normalne ) pozabijać wszystkie otwory deskami, pownosić do środka pozostałe bloczki, poukładać deski wyrównać ziemię. Takie męskie sprawki . Pozdrawiam Stander - no po prostu fajny jest ten Twój domek. uciu - dlaczego piszesz "w waszym województwie" za chwile będzie to nasze wojewodztwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 16.10.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 uciu - dlaczego piszesz "w waszym województwie" za chwile będzie to nasze wojewodztwo? no w sumie to masz rację )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 16.10.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Witam wszystkich! Rozpoczynam budowę w Waszym województwie a konkretnie w Oksie koło Jędrzejowa. Ma to być mały letniskowy domek z możliwością zamieszkania na stałe (na emeryturze). Projekt domku można zobaczyć tutaj: http://glinki.com/?l=2n2yjf Bardzo ładny i sprytny domek. Świetne usytuowanie kominka, nawet nie trzeba rozprowadzenia gorącego powietrza, tylko wypuścić rury na górę do pokoików. Nasz domek, który widać w emblemacie, był pierwotnie domem letniskowym (przyznam, dość sporym jak na daczę). Po licznych, choć nieskomplikowanych konstrukcyjnie poprawkach został "naszym domem". Jeśli chcesz kiedyś osiąść w swoim domku na stałe, to dobrze byłoby od razu postarać się o pozwolenie na dom całoroczny, bo chyba nie tak łatwo potem o zamianę przeznaczenia. Czy jest taka możliwość? A może już takowe masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 17.10.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Bardzo ładny i sprytny domek. Dzięki:-) Świetne usytuowanie kominka, nawet nie trzeba rozprowadzenia gorącego powietrza, tylko wypuścić rury na górę do pokoików. Właśnie między innymi dlatego wybrany:-) Jeśli chcesz kiedyś osiąść w swoim domku na stałe, to dobrze byłoby od razu postarać się o pozwolenie na dom całoroczny, bo chyba nie tak łatwo potem o zamianę przeznaczenia. Czy jest taka możliwość? A może już takowe masz? Wszystkie pozwolenia są już załatwiane na dom mieszkalny, czyli wydaje mi się że to to samo co całoroczny. Jest kilka szczegółów, które odróżniają dom całoroczny od letniskowego i ten bedzie to spełniał. Na sąsiednich działkach też to ludzie tak mają pozałatwiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaeR 17.10.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Witam Wszystkich !Długa ta moja nieobecnośc była... ale już się poprawiam:)Uciu!Krajanie mój! Ziomku mój! (nawet podwójny)To my całkiem tak samo emigrujemy :ja jestem z Chorzowa! No popatrz sam jaki ten świat jest mały!Pozdrowienia dla WasKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 24.10.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Pozdrawiam wszystkich, szczegolnie tych swiezo dolaczonych, umowa wstepna podpisana, czyli juz blizej niz dalej.Dzieki za rady na zime. Pytanie brzmi; co myslicie o zalozeniu rolet antywlamaniowych jesli w domu na razie nikt nie mieszka - mozna nazwac stan surowy zamkniety? Albo o zgloszeniu takiego domu do agencji ochrony i na czym to wlasciwie polega...Slyszalam, ze sie placi ponoc jakas kwote miesiecznie i oni montuja jakies tam czujniki, a jak ktos wtargnie, to przyjezdzaja i co? Czy ktos wie jak to dziala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 25.10.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 http://foto.onet.pl/upload/18/73/_546067_n.jpg Rusztowania już sobie odjechały!!! Trzeba się zabierać za sprzątanie i grodzenie. Pogoda ma być podobno ładna do końca miesiąca. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 26.10.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 stander Dawno tu nie zagłądałem. A tu proszę jakie zminay, śliczny ten Wasz DOMEK!! Gratuluję!!! jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.10.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 POMOCY! Mam parter bez stropu, a mój murarz zachorował i to poważnie - nie będzie w stanie tego zrobić przed zimą. Od tygodnia szukam jakiejkolwiek ekipy, która mogłaby mi zrobić ten nieszczęsny strop - I NIC. Nie ma chętnych. Może moglibyście mi kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 02.11.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Pozdrawiam wszystkich, szczegolnie tych swiezo dolaczonych, umowa wstepna podpisana, czyli juz blizej niz dalej. Dzieki za rady na zime. Pytanie brzmi; co myslicie o zalozeniu rolet antywlamaniowych jesli w domu na razie nikt nie mieszka - mozna nazwac stan surowy zamkniety? Albo o zgloszeniu takiego domu do agencji ochrony i na czym to wlasciwie polega...Slyszalam, ze sie placi ponoc jakas kwote miesiecznie i oni montuja jakies tam czujniki, a jak ktos wtargnie, to przyjezdzaja i co? Czy ktos wie jak to dziala? Agencja ochrony przyjeżdza na podstawie zgłoszenia radiowego wysłanego przez system alarmowy. Generalnie agencja ma określony ściśle czas na dojechanie na miejsce. Zazwyczaj jest to kilka minut. Opłaty zależą od agencji - minimalnie różni się zakres usług. Pytanie tylko czy masz potrzebę ochraniać dom w stanie surowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 09.11.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 stander Dawno tu nie zagłądałem. A tu proszę jakie zminay, śliczny ten Wasz DOMEK!! Gratuluję!!! jarek244 Wielkie dzięki! Pozdrawiam wszystkich ludzi świętokrzyskich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 14.11.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Pozdrawiam wszystkich, szczegolnie tych swiezo dolaczonych, umowa wstepna podpisana, czyli juz blizej niz dalej. Dzieki za rady na zime. Pytanie brzmi; co myslicie o zalozeniu rolet antywlamaniowych jesli w domu na razie nikt nie mieszka - mozna nazwac stan surowy zamkniety? Albo o zgloszeniu takiego domu do agencji ochrony i na czym to wlasciwie polega...Slyszalam, ze sie placi ponoc jakas kwote miesiecznie i oni montuja jakies tam czujniki, a jak ktos wtargnie, to przyjezdzaja i co? Czy ktos wie jak to dziala? Agencja ochrony przyjeżdza na podstawie zgłoszenia radiowego wysłanego przez system alarmowy. Generalnie agencja ma określony ściśle czas na dojechanie na miejsce. Zazwyczaj jest to kilka minut. Opłaty zależą od agencji - minimalnie różni się zakres usług. Pytanie tylko czy masz potrzebę ochraniać dom w stanie surowym? Mam tam troche materialow typu deski, a jak mi okna wybija i sie jakies menele osiedla, poniszcza itepe Sylwester za pasem, nigdy nic nie wiadomo co gowniarstwu do glow przyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 14.11.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 To już Twój wybór. Wiadomo - strzeżonego Pan Bóg strzeże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 15.11.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Dokladnie tak jak mowisz. Ciekawi mnie tylko "na oko" koszt takiego przedsiewziecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 15.11.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Raczej jak za normalny syste alarmowy. Z tego co się orientuję jest to przedsięwzięcie rzędu 3500zł.lub więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts