Dominik1719499811 24.12.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Ja również całej Grupie Świętokrzyskiej życzę zdrowych, wesołych świąt oraz wszelkiej pomyślności!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 26.12.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Bardzo dziękuję za życzenia i odwzajemniam wszystkie dobre słowa. Trochę się z tym spóźniłam, bo już się święta kończą, ale na dobre słowo przecież nigdy nie jest za późno. Nie miałam kompletnie czasu na forum i w ogóle siedzenie w necie, bo świąteczne przygotowania pochłonęły mnie dokumentnie, porządki, gotowanie, tworzenie choinkowych ozdóbek itp. Ten tydzień będzie też napięty, bo męża mam w domu, więc może wreszcie uda nam się dopiąć projekty wykończeniowe. Planujemy wycieczki po sklepach w celu zorientowania się w asortymencie. Musimy pomierzyć ściany i podłogi, żeby wiedzieć tak pi razy oko, ile czego trzeba kupować. Zacznie się niezły kołowrotek. Za dwa tygodnie przyjeżdżają elektrycy, żeby dokończyć swe dzieło. Kasa z kredytu spłynęła, można działać. Koniec snu zimowego.Melduję, że w zachodniej prowincji świętokrzyskiego stanu świeżego śniegu nie widać, trochę zlodowaciałej skorupy gdzieniegdzie... ale zimno się zrobiło i coś wisi w powietrzu. Przydałoby się, żeby popadało, bo mój synek dostał od Mikołaja pierwsze narty i musi je gdzieś wypróbować. Pozdrawiam wszystkich Górali Niskopiennych! Wracam do placków, mniam, mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 27.12.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Witam wszystkich! Widzę, że dużo nowych "twarzy" się pojawiło;-) Oj dawnooo tu nie byłem!! Korzystajac z kazji iż nadchodzi Nowy 2006 Roczek, życzę wszystkim wszystkiego naj, naj, naj i duuuuuuuuuuuużo zdrówka dla budowniczych;-)) I co by ceny spadły po tym nowym roczku, bo teraz to czyste szaleństwo w skałdach budowlanych Pozdrawiam Wszystkich jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 31.12.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 GRUPO ŚWIĘTOKRZYSKA !!! Niech Ci się darzy w tym NOWYM ROKU !!! Niech dopisuje Wam zdrówko, przybywa pieniażków przez cudowne rozmnozenie i niech nigdy nie braknie miłości w Waszych sercachDo siego Roku !!!Aszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 31.12.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Dołączam się do życzeń wszelkiej pomyślności w nowym roku! Wspaniałej zabawy sylwestrowej dla wszystkich karajan ze Świętokrzyskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 31.12.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Do siego roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 01.01.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 W NOWYM ROKUDoskonałych projektów i pomysłówNiskich cen na materiałyRzetelnych wykonawców Dość "Nowego po staremu" i "Starego po nowemu"!Życzę "Nowego po nowemu"!Niech będzie jak żaden dotychczas, ani lepszy ani gorszy: Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 13.01.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 U nas jak zwykle pusto:-(Chyba wszyscy wyjechali, albo tak ostro wizęli się do pracy?My przymierzamy się do tynków i instalaci WOD-KAN-CO oraz elektryka!A jak u Was z planami na ten sezon? jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 13.01.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Ja na razie oszczędzam przed rozpoczęciem prac na wiosnę - mam nadzieję, że uda nam się zrobić wylewki i fundamenty na zewnątrz pod tarasy. Co dalej to zależy, ale chyba za dużego frontu nie bedę ustawiał w tym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 18.01.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Czy szanowni krajanie odpowiedzą mi na pytania:jaką bramę garażową macie (panelową, z blachy zwykła) i z jakiej firmy?jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 18.01.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Hihihi nie mam jeszcze bramy garazowej, bo garazu tez nie mam, a ten co jest to bedzie kuchnia! Bardzo serdecznie pozdrawiam i dziekuje za wiadomosc na priv! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 19.01.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Zima, choroba jasna, zima!!!W styczniu nie uda nam się chyba nic zrobić, chociaż planowaliśmy dokończenie elektryki. No ale idą siarczyste mrozy podobno, więc wszystkie plany biorą w łeb. Kotłownia i instalacja w fazie przeprojektowywania. Panowie koniecznie chcą nam wcisnąć solary, jakoś do nich nie dociera, że na naszej działce od czternastej latem jest cień, bo mamy las od południowego zachodu.Postęp? Kupiłam w styczniowej promocji w NOMI płytki i terakotę do spiżarni, pralni i kotłowni - wszystko 900 zł. Od gospodarczych pomieszczeń zaczniemy wykończeniówkę. Ale gdzie tam jeszcze do układania płytek. Jeśli będzie długa zima, to wszystko nam się opóźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 21.01.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Czy szanowni krajanie odpowiedzą mi na pytania: jaką bramę garażową macie (panelową, z blachy zwykła) i z jakiej firmy? jarek244 Witam bo długiej niebytności na tym forum:) Ja Jarku mam najzwyklejszą brame z blachy nie ocieplana podnoszoną do góry Firmy Łęgbud Zadecydowała oczywiście cena marzyła mi sie panelówka ocieplana U mnie już chałupka w końcowej fazie dopieszczania brakuje schodów i kominka kończę kłaść płytki w łazience na górze, pozostanie podłoga do położenia na parterze i można sie będzie brać za malowanie.Od zaczęcia budowy minęło rok i trzy miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 21.01.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witam! Dzięki za info Jacku. Jak to mówią "jak się nie ma co się lubi to sie lubi co się ma" Natomiast ja przymierzam się do zakupu panelówki i rozważam tak naprawde dwie firmy Doma i Wiśniowski. Nie wiem na którą się zdecydować Ale nic to może jednak jeszcze ktoś z NASZYCH napisze jaką bramę garażową posiada lub będzie posiadła i pomoże w podjęciu decyzji;-) jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 21.01.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Zima, choroba jasna, zima Postęp? Kupiłam w styczniowej promocji w NOMI płytki i terakotę do spiżarni, pralni i kotłowni - wszystko 900 zł. Od gospodarczych pomieszczeń zaczniemy wykończeniówkę. Ale gdzie tam jeszcze do układania płytek. Kasiu zacząłem dokładnie tak jak Ty zakupiłem do pralni i zarazem kotłowni:) płytki w drugim gatunku przy układaniu prakło mi słownika przekleństw ( nie warto kupować tanich płytek np za 10 zł m2 po odłożeniu bubli wyszło mi prawie 30 % odpadu myślałem że pralnia bedzie tą strefą nie do zaglądania ale jak już się wywala kase to człowiek chce żeby to wyglądało . moja sugestia czasami nawet to pralni nie warto kupować II gatunku płytek sprzedawca sprzedaje taki asortyment za mniej niż połowe ceny ale kalkuluje lepiej wziąść coś i omamić klienta ceną jak zgruzować zazwyczaj to w sprzedaży są typy płytek zalegające magazyny .Brakło mi 0,5 metra na wykończenie wanny typ mała z siedziskiemi po tygodniu od zakupu niestety nie ma już tych płytek mogą sprowadzić ale za cene 3 ray większą i nie wiadomo kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 21.01.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 To raczej nie jest II gat., tylko jakaś końcówka opoczna przeceniona do 15 zł, a terakota trochę droższa (nie pamiętam ile), taką samą kładła w grudniu moja ciocia i wszystko było dobrze. No ale wyjdzie w praniu. Masz rację, że nie ma sensu rzucać się na promocje... I dodam - brać raczej to, na co będzie się mogło przez następne dwadzieścia lat patrzeć. Na szczęście mnie się nawet te płytki podobają. My nie zdecydowaliśmy się na montowanie instalacji i ogrzewania przed zimą, bo nie chciałam obciążać za bardzo pilnowaniem tego mojego taty. A teraz musimy czekać, aż zima popuści. Cieszę się, że zdążyliśmy ocieplić z zewnątrz, jakoś spokojniej śpię, gdy wiem, że dom już ubrany i maksy nie marzną . Jacku, zazdroszczę Ci, że już masz za sobą wykończeniówkę. Jak pomyślę, że wkrótce znowu się ta kołomyja zacznie... Pewnie byłoby mi łatwiej, a i całkiem sympatycznie, wybierać, dobierać, kupować, i patrzeć, jak się domek zmienia, gdyby mąż był cały czas na miejscu i to na jego barkach spoczywało "doglądanie" ekipy. Już słyszę te telefony: "szefowo, tego brakło", "szefowo, a to jak zrobić?". Trzymajcie się ciepło!!! Już jest minus piętnaście, a jeszcze parę godzin temu było zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 03.02.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 U nas jak zwykle cisza:-()Chyba wszyscy przygotowują się do sezonu, hmhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 03.02.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Mimo zimy trzeba zbudzić towarzystwo!Wstawajcie krajanie!Nie jest bardzo zimno, więc chyba nie pozasypialiście!Niedługo rozpoczyna się sezon.Macie juz jakieś plany z czym ruszacie najpierw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.02.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Mimo zimy trzeba zbudzić towarzystwo! Wstawajcie krajanie! Nie jest bardzo zimno, więc chyba nie pozasypialiście! Niedługo rozpoczyna się sezon. Macie juz jakieś plany z czym ruszacie najpierw? Bez przesady. Wygląda na to, że wiosna tak prędko nie przyjdzie. Ja załatwiam teraz kredyt. W zasadzie nic innego nie da się zrobić (w moim przypadku). Jak już wiosna przyjdzie, to: - w pierwszej kolejności dach i ściany poddasza - potem kanalizacja, chudziak, kominy, ściany działowe - a potem to już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 04.02.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Bez przesady. Wygląda na to, że wiosna tak prędko nie przyjdzie. Ja załatwiam teraz kredyt. W zasadzie nic innego nie da się zrobić (w moim przypadku). Jak już wiosna przyjdzie, to: - w pierwszej kolejności dach i ściany poddasza - potem kanalizacja, chudziak, kominy, ściany działowe - a potem to już z górki Z tego co piszesz, masz dom w stanie surowym, prawda? Czy tylko 1 kondygnację? A co do wiosny - ja mam nadzieję, że będzie szybko. Ale i tak juz można trochę działać w temacie budowy. Kupwać materiały, czy chociażby coś wybrać, co szczególnie przy wykończeniówce jest trudne, szukać ekip, itp. Załatwianie kredytu to też w pewnym sensie "budowanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts