Ewa Ficoń 26.07.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Jakos nic nie mówił na ten temat.. a w temacie siedzi mocno. MOze nie jest panikarz, jemu ufam jak mało któremu fachowcowi, bo nie robi zbyt wiele szumu obok tematu a robi dobrze , solidnie i z głową. Wiec i ja sie tym nie martwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 26.07.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 A ja jeszcze jestem na wakacjach w Beskidach ale jutro już muszę wracać, a żona z dzieciaczkami zostaje jeszcze do końca tygodnia. Od jutra będę miał 3 dni na ułożenie styropianu pod wylewki, zamówienie cementu i piasku, bo w poniedziałek wchodzą wylewkarze. Instalatorzy już skończyli. Kończę, bo internet przez komórkę strasznie się ślimaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 27.07.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Obiecałam - wklejam. Na razie to jeszcze w proszku, ale Ewa chciała zobaczyć płytki, to proszę.: to ściana z u mywalką i wbudowanym pod skos lustrem. Jutro panowie będą budować postument pod umywalkę. http://foto.onet.pl/upload/42/17/_618664_n.jpg A to ściana naprzeciwko, z sedesem koło tego ciemnego filarka. Dwie dziury w pustakach wentylacyjnych to górna na kratkę wentylacyjną, a na dole "wyczystka" skraplającej się ewentualnie wody. Aha, jest trzecia dziura, na sedes. http://foto.onet.pl/upload/20/71/_618666_n.jpg Tutaj kabina, za kabiną ciemniejsze płytki. http://foto.onet.pl/upload/33/63/_618663_n.jpg I jeszcze lustro. http://foto.onet.pl/upload/45/31/_618667_n.jpg Ściany z oknem nie zrobiłam, bo słońce mi to uniemożliwiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 28.07.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Pani Kasiu:-) Pięknie to wygląda! Muszę pokazać to mojej połówce! Naprawdę śliczne. jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 28.07.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Pani Kasiu:-) Pięknie to wygląda! Muszę pokazać to mojej połówce! Naprawdę śliczne. jarek244 Mnie też się coraz bardziej podoba. Teraz panowie pracują nad paroma trudniejszymi elementami, jak skończą, to je zademonstruję. Jakby co, to oni są z Kielc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 30.07.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Witam, nawet mi przez mysl nie przechodziła łazienka w zieleni, ale po tych zdjęciach zaczęłam sie mocno zastanawiać. Naprawdę wyglada pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.07.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Pani Kasiu:-) Pięknie to wygląda! Muszę pokazać to mojej połówce! Naprawdę śliczne. jarek244 Mnie też się coraz bardziej podoba. Teraz panowie pracują nad paroma trudniejszymi elementami, jak skończą, to je zademonstruję. Jakby co, to oni są z Kielc. Tak z ciekawości - ile sobie liczą za metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 30.07.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Jak już pokazujemy swoje osiągnięcia to pochwalę się swoją działką http://foto.onet.pl/upload/24/93/_619059_n.jpg to jasne to ....słoma , dzierżawca ziemi jeszcze jej nie zebrał. Trudno mi uzmysłowić sobie że niedługo stanie tu MÓJ DOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.07.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Monika, a kiedy zaczynasz? I gdzie masz działeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 30.07.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Pani Kasiu:-) Pięknie to wygląda! Muszę pokazać to mojej połówce! Naprawdę śliczne. jarek244 Mnie też się coraz bardziej podoba. Teraz panowie pracują nad paroma trudniejszymi elementami, jak skończą, to je zademonstruję. Jakby co, to oni są z Kielc. Tak z ciekawości - ile sobie liczą za metr? Tani nie są, ale parafrazując hasło przewodnie rządu - tani nie może być sprawny. Posłałam szerszą informację na priva. Jeśli kogoś interesują jeszcze umiejętności "moich" glazurkarzy, to mogę wrzucić parę zdjęć z ich archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 31.07.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Monika, a kiedy zaczynasz? I gdzie masz działeczkę? Jestesmy z Buska, działkę mamy w Mikułowicach. A Ty gdzie się budujesz? Mam jeszcze jedno pytanie-jak budowaliście drogę na działce? To na spodzie to był gruz? Ja muszę poprowadzić drogę 70m. i nie mam pojęcia jak się do tego zabrac by ciężkie samochody się nie topiły i jednoczesnie by nie kosztowało zbyt duzo. Może cos poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 31.07.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Jeśli kogoś interesują jeszcze umiejętności "moich" glazurkarzy, to mogę wrzucić parę zdjęć z ich archiwum. To ja tez poproszę-ceny, namiary i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.07.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Jestesmy z Buska, działkę mamy w Mikułowicach. A Ty gdzie się budujesz? Mam jeszcze jedno pytanie-jak budowaliście drogę na działce? To na spodzie to był gruz? Ja muszę poprowadzić drogę 70m. i nie mam pojęcia jak się do tego zabrac by ciężkie samochody się nie topiły i jednoczesnie by nie kosztowało zbyt duzo. Może cos poradzicie? Ja jestem z Kielc, a buduję koło Piekoszowa. Pytasz o moją drogę? Jeśli tak, to jest wysypana jakimiś kamieniami, drobnymi, nie wiem dokładnie bo to teść sypał jeszcze zanim zacząłem budowę. Ale jest to bardzo skuteczna metoda - działkę mam piaszczystą i w miejscach nie posypanych zakopują się wszystkie samochody, także te z napędem na 4 koła. Gruz to dobry pomysł na utwardzenie drogi. Tylko musisz z niego wybrać to, co mogłoby uszkodzić koła samochodu - kawałki prętów zbrojeniowych, popękane kafelki, szkło, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 01.08.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 http://foto.onet.pl/upload/40/92/_619649_n.jpg Są już płytki w toalecie na dole. W rzeczywistości nie są takie żółte, a beżowe i przypominają trawertyn (trudno to oddać na zdjęciu). Przy układaniu płytek (szczególnie w pralni i spiżarni) wyszło szydło z worka. Tynki są nie tylko "drapane", ale i bardzo nierówne. Nie trzymają ani pionu, ani kąta. Znacie hasełko "Przyjdzie murarz z pacą, to się dziury stracą". U mnie nie stracili, tylko pogorszyli. Panowie od glazury na szczęście nie klną (przynajmniej przy mnie), tylko poprawiają gdzie trzeba - na jedną ścianę to wyszedł prawie worek kleju, zaczęli w końcu kłaść w te "dziury" tańszy, bo szkoda tego Sopro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 01.08.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam Ciesze sie ze prace u Kasi tak sie posuwają.. do przodu.. chyba pierwsza bedzie parapetówe robiła MonikaKa twoja działeczka wyglada bardzo przestronnie.. czy to duzy kawałek??? U mnie z rzeczy gotowych jest taras. troche na opak z ta kolejnoscią ale tam ostatnio najczesciej imprezujemy wiec sami rozumiecie , Chcemy montowac oczyszczalnie BIo-Eko i czekamy, czekamy ... a później moze wreszcie łazienka. Musze przyznac że lato w Kielcach meczy mnie bardzo. Z pozytywnych informacji nie wiem czy wiecie .. ze w końcu w Kielcach ruszyła po raz pierwszy MASA KRYTYCZNA .. replay bedzie 22 wrzesnia b.r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 03.08.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam Ciesze sie ze prace u Kasi tak sie posuwają.. do przodu.. chyba pierwsza bedzie parapetówe robiła Na to wyglada MonikaKa twoja działeczka wyglada bardzo przestronnie.. czy to duzy kawałek??? Dość duży-1ha 0,6a.Szerokość od drogi 28m, wzdłuż coś ponad 300m. W związku z gabarytami i lokalizacją musielismy wystepować o odrolnienie, ale to już za nami U mnie z rzeczy gotowych jest taras. troche na opak z ta kolejnoscią ale tam ostatnio najczesciej imprezujemy wiec sami rozumiecie , Rozumiemy , bardzo twarzowy masz domek, czekamy na dalsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 03.08.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam Ciesze sie ze prace u Kasi tak sie posuwają.. do przodu.. chyba pierwsza bedzie parapetówe robiła No chyba, tylko jeden problem... Taka impreza wymaga parapetów. A o nich jakoś do tej pory nie pomyśleliśmy. I zostawiliśmy sobie to na później, jak się już wygrzebiemy z tematu ścian i podłóg. Ale jak będziemy gotowi, to damy znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 03.08.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Dość duży-1ha 0,6a.Szerokość od drogi 28m, wzdłuż coś ponad 300m. Duuuży kawał ziemi. Monika, doszedł mail ze zdjęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Grześ 03.08.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 MonikaKa, czy mogłabyś nam zdradzić z jakiej dachówki masz dach? Mamy podobny projekt ("Gaja" z "Domowych Klimatów") i szukamy jakiegoś zamiennika dla strasznie drogiej karpiówki. Serdecznie pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 03.08.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Monika, doszedł mail ze zdjęciami? Doszedł, dziekuję. Zapisałam namiary, bardzo ładnie wyglądają realizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts